اثبات جرم خیانت در امانت

اثبات جرم خیانت در امانت

دعاوی یا جرایم کیفری از آن دسته‌ای هستند که علاوه بر شاکی خصوصی دارای شاکی عمومی هم هستند و متناسب با جنبه عمومی جرم حتی با وجود گذشت شاکی خصوصی از ادامه دادرسی چنین پرونده‌هایی، مجازات آن جرم باقی می‌ماند. جرایم کیفری در صلاحیت بررسی دادگاه‌های کیفری و انقلاب هستند از این رو لازم است یک وکیل کیفری متخصص و مجرب به دادرسی چنین پرونده‌هایی مشغول باشد. از جمله دعاوی کیفری می‌توان اشاره کرد به دعاوی مواد مخدر، قاچاق، قتل و ضرب و جرح، توهین و تهدید و سرقت، جعل مدارک، اختلاس و خیانت در امانت که هر یک از این موارد به تبع می‌توانند پرونده‌های پیچیده‌ای داشته باشند و شامل مجازات‌های سنگینی از جمله جزای نقدی، ضربات شلاق، حبس در زندان و در شرایطی مصادره اموال و اعدام نیز می ‌شوند. در رابطه با خیانت در امانت لازم است بدانید انجام هر عمل یا ترک عمل از سوی فرد امین که به منزله خیانت در امانتی که به او سپرده شده است باشد را خیانت در امانت می‌دانند و علاوه بر جبران خسارت فرد خیانت دیده مشمول مجازات‌های دیگر نیز از سوی دادگاه کیفری می‌شود.

بهترین وکیل خیانت در امانت درتهران
The best treason lawyer in Amanat Tehran

خیانت در امانت چیست؟

خیانت در امانت به معنی خیانت کردن فرد امین در قبال مال سپرده شده به دست او و بازنگرداندن آن مال به صاحب اصلی که به این منظور می‌توان گفت هر عملی از جمله تصاحب، استفاده شخصی، از بین بردن یا گم کردن مال از مصادیق خیانت در امانت هستند. جرم خیانت در امانت انواع مختلفی دارد که می‌توان به این شرح آن‌ها را نشان داد.

جرم خیانت در امانت

خیانت در امانت ممکن است در حق افراد بالغ ولی غیر رشید به صورت سوء استفاده از نفس و اراده ضعیف آن‌ها صورت بگیرد، برای مثال از امضای فردی غیر رشید پای یک سند یا چک و سفته سوء استفاده‌ای صورت گیرد از این رو فرد سوء استفاده کننده به موجب قانون مجرم است و در صورتی که این فرد قیم یا وصی فرد باشد جرم او سنگین‌تر از حالت عادی نیز هست و برای او علاوه بر پرداخت جزای نقدی خسارت وارد شده به فرد، از سه تا هفت سال زندان در نظر گرفته می‌شود.

مصادیق خیانت درامانت

در صورتی که فردی چک سفید امضای خود را نزد دیگری به امانت بگذارد یا قراردادی سفید را به امضا و مهر خود برساند و قرار بر درج متن قرارداد در موعدهای بعدی باشد ولی به سوء استفاده افراد برسد آنگاه به موجب قانون مجرم شناخته می‌شود و مجازات آن علاوه بر پرداخت خسارت مالک چک یا امضا، از یک تا سه سال زندان است.

یکی دیگر از مصادیق خیانت در امانت از سوی کارمندان دولتی در حق اسناد و مدارک و اموال دولتی به جا مانده در نزد آن‌هاست. از این رو می‌توان گفت کارمندی که به هر نحوی از اسناد و مدارک دولتی، وجوه نقد یا اوراق بهادار، حواله‌جات یا غیره سوء استفاده کرده باشد به موجب قانون مجرم شناخته می‌شود. برای چنین کارمندی علاوه بر عزل شدن از جایگاه خود در اداره دولتی از سوی دادگاه مجازاتی متناسب با استفاده او از اسناد و مدارک و … تعیین می‌گردد. در صورت داشتن هدف شخصی از این عمل برای فرد جزای نقدی، اجرت المثل و ۷۴ ضربه شلاق در نظر گرفته می‌شود.

از دیگر مصادیق خیانت در امانت را می‌توان در قانون تجارت مشاهده کرد به عنوان مثال افرادی که به عنوان نماینده حقوقی افراد دیگر در معاملات تجاری حضور دارند در صورتی که به نفع خود و طرف مقابل معماله را تغییر دهند آنگاه به جرم خاینت در امانت مشمول مجازاتی من جمله جبران خسارت مالی می‌شوند.

 خیانت در امانت انواع دیگری نیز دارد که می‌توان به اختصار از هر کدام از آن‌ها به این صورت نام برد: خیانت در امانت در هنگام انحصار وراثت اموال فرد مجهول الورثه، خاینت در امانت در هنگام ثبت اسناد و مدارک رسمی و غیره.

از جمله مصادیق خیانت در امانت می‌توان اشاره کرد به استعمال، تصاحب، از بین بردن یا گم کردن مال سپرده شدن دست امین که باعث پس ندادن آن مال به مالک شود. از این رو فرد خیانت دیده می‌تواند مطالبه حق داشته باشد . با مراجعه به ادگاه و استفاده از روش‌های خیانت در امانت در طلب جبران حق خود برآید. برای این منظور بهتر است فرد به تمامی روش‌های اثبات خیانت در امانت آشنایی داشته باشد ضمن اینکه با یک وکیل پایه یک دادگستری متخصص در ارتباط باشد تا بتواند او را به صورت تخصصی راهنمایی کند. از این باب می‌توان گفت تماس با شماره ۰۹۱۹۲۳۲۹۷۸۷ یکی از بهترین راه‌های ارتباطی با بهترین وکلای پایه یک دادگستری برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی است. برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

راه و روش‌ های اثبات خیانت در امانت

شاکی خیانت دیده در هنگام تنظیم شکواییه با کمک یک وکیل خیانت در امانت در دادسرای کیفری باید بتواند ادعای خود را مبنی بر رخ دادن جرم خیانت در امانت از سوی شاکی به اثبات برساند از این رو می‌توان گفت روش‌های اثبات جرم خیانت در امانت به این شرح هستند:

اولین نکته در هنگام اثبات جرم خیانت در امانت این است که سپرده شدن مال از سمت مالک به فرد امین ثابت شود. در مرحله بعدی امینی که مال را به هر نحوی و به هر دلیلی به مالک باز نگرداند، خائن محسوب می‌شود و باید جرم او در دادگاه از سوی مالک آن مال ثابت شود. برای اثبات جرم خیانت در امانت نیاز به استفاده از ادله اثبات دعوا در قالب یک مستند بر روی لایحه دفاعیه استفاده شده در دادگاه کیفری است. از جمله مصادیق این ادله اثبات دعوا عبارتند از اقرار یا اعتراف فرد خائن، شهادت، اسناد و مدارک، علم قاضی و قضاوت او.

اقرار به معنی اعتراف شخص خائن به سوء استفاده شخصی یا ابزاری از مالی است که مالک نزد او به امانت گذاشته بوده است که به این منظور فرد مجرم باید در محضر قاضی پرونده یک بار به جرم خود اعتراف کند.

شهادت نیز زمانی صادق است که فردی خارج از پرونده که به صورت مستقیم در جریان جرم رخ داده شده بوده در دادگاه حاضر شود و با قسم به قرآن کریم به آنچه دیده است شهادت دهد. شاهدان باید دو نفر مرد عاقل و بالغ و واجد شرایط دادگاه بوده باشند.

مدلرک و اسناد نیز تمامی اوراقی هستند که به عنوان سند امانت گذاشته شدن مال از امین گرفته شده‌اند.

خلاصه مطلب

در این مقاله به شرح  روش‌های اثبات جرم خیانت در امانت پرداختیم. از آنجایی که خیانت در امانت یک جرم کیفری بوده است در صلاحیت رسیدگی دادگاه کیفری است و از این باب یک وکیل کیفری متخصص می‌تواند به صورت تخصصی به چنین پرونده‌هایی رسیدگی قضایی داشته باشد و با مشاوره حقوقی خود کمک شایانی به حل مسئله شما بکند. بهتر است بدانید خیانت در امانت تنها از روش‌های قانونی مورد قبول دادگاه قابل اثبات شدن هستند از این رو یک خواهان باید برای اثبات حرف خود از شاهدین و مدارک موجود استفاده کند مگر اینکه خائن به جرم خود اعتراف کرده باشد. برای ارتباط بیشتر با ما در تماس باشید. با سپاس از همراهی شما.

مشاوره

تلفن تماس :
شبکه های اجتماعی :
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مشاوره
تلفن تماس :
شبکه های اجتماعی :
جدیدترین مقالات

مشاوره تخصصی حقوقی

در دعاوی حقوقی ، کیفری ، ملکی ، تجاری ، ایرانیان خارج کشور و خانواده