0919-2329787

تماس بگیرید

آیا امکان دعوت وکیل به نظارت به نحوه انتقال سهام نیز ممکن است؟

انتقال سهام با نظارت وکیل
Transfer of shares under the supervision of a lawyer

نقل و انتقال سهام با نظارت وکیل

مطابق با ماده 24 اساس‌نامه قانون تجارت می‌توان گفت سهام یک بخش از سرمایه کل موسسه‌های سهامی است که به هدف نمایش میزان شراکت افراد و تعهدها و مسئولیت‌های آن‌ها نسبت به تمامی مسائل و عایدات حقوقی یک شرکت است. بهتر است بدانید در ازای خرید سهام یک شرکت به شما سندی تعلق می‌گیرد که مشخص کننده میزان سهامی است که از یک شرکت دارید. در برخی از شرکت‌های سهامی عام و خاص از واژه سهام برای تقسیم کردن سرمایه اولیه آن شرکت استفاده می‌کنند ولی در شرکت‌های تعاونی و مسئولیت محدود از واژه سهم الشرکه استفاده می‌شود.

نقل و انتقال سهام در شرکت‌ها به چند صورت مختلف شامل سهام با نام و بی نام و غیر قابل انتقال، سهامی خاص و سهامی عام و سهام ممتاز انجام می‌گیرد. اما یکی از اصول مهم در هنگام نقل و انتقال سهام یک شرکت از فردی به دیگری بهتر است که با وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید تا با دریافت مشاوره حقوقی از متخصصان این حوزه به صورت قانونی کار خود را پیش ببرید. باید در نظر داشته باشید در چنین مواقعی امکان دعوت وکیل به نظارت به نحوه انتقال سهام هم وجود دارد از این رو با انتقال سهام با نظارت وکیل در چنین جلساتی کار شما در کوتاه‌ترین زمان ممکن با استفاده از بهترین قوانین حقوقی مرتبط پیش خواهد رفت.

برای ارتباط با یک مشاور حقوقی می‌توانید از طریق شماره 09192329787 با گروه وکلای دادورزان صلح و سازش در ارتباط باشید. از جمله مزایای این ارتباط عبارت است از سریع‌تر شدن روند دادرسی پرونده حقوقی و قانونی پیش رفتن نقل و انتقالات سهام یک شرکت با نظارت بهترین وکلای حقوقی پایه یک دادگستری. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این رابطه با ما همراه باشید.

شماره بهترین وکیل انتفال سهام شرکت ها
The number of the best lawyer for companies’ shares

الزام به انتقال سهام شرکت چیست؟

مسئله الزام به انتقال سهام شرکت زمانی مطرح می‌شود که شرکا مایل به واگذاری سهام خود به دیگران باشند و بخواهند از امور اداری و بهره‌مندی از عایدات مالی کناره گیری کنند. یکی دیگر از مواردی که منجر به الزام به انتقال سهام شرکت وقتی است که تصمیم به انتقال کل سهام شرکت و تبدیل آن به شرکتی با سهامی عام یا خاص و یا با مسئولیت محدود باشد. لازم است بدانید در صورتی که هر تغییری در شرایط یکی از شرکا ایجاد شود از جمله فوت یکی از شرکا الزام به انتقال سند هست. یکی دیگر از مواقع الزام به انتقال سند ایجاب شرایطی است که منجر به افزایش یا کاهش تعداد شرکای یک شرکت شود. همچنین اگر شرکتی مایل به افزایش سرمایه خود باشد باید تعداد سهام به منظور کاهش فشار بر روی سهام داران فعلی افزایش پیدا کند.

انتقال سهام

در چنین مواقعی ورثه می‌توانند اقدام به انتقال سهام کنند. برای انتقال سند سهام یک شرکت به دیگری باید رضایت دیگر شرکا نیز وجود داشته باشد و به منظور قانونی بودن کار انتقال با استفاده از سند رسمی انجام می‌پذیرد. سند سهام شراکت افراد در یک شرکت تجاری به عنوان اموال منقول آن‌ها محسوب می‌شود بنابراین انتقال آن به هر فرد دیگری به راحتی برای مالکان سند امکان پذیر است. البته بهتر است بدانبید بسته به نوع شرکت تجاری نحوه انتقال سند سهام متفاوت است و این موضوع را در بخش بعدی مقاله بررسی خواهیم کرد.

نحوه الزام به انتقال سهام شرکت‌های مختلف

اسناد سهام باید در دفاتر رسمی ثبت اسناد به ثبت رسیده باشند تا جنبه قانونی پیدا کنند البته این درباره اسناد با نام است و برای اسناد بی‌نام نیازی به این ثبت رسمی نیست. هر فردی با در دست داشتن سند رسمی سهام یک شرکت نسبت به آن تعهداتی پیدا می‌کند که می‌توان گفت به این منظور فرد مبتنی بر مالکیت خود نسبت به آن بخش از سهام شرکت توانایی انتقال آن را به دیگری دارد. برای انتقال این سهام نیاز است که قراردادی بین طرفین امضا شود و زمانی که این انتقال سهام تنها با یک مبایعه نامه یا به صورت شفاهی انجام گیرد و منتقل کننده از امضای قرارداد رسمی خودداری کند نیاز به تنظیم شکواییه و دادخواست الزام به انتقال سهام به صورت رسمی است.

در چنین مواقعی دادگاه حقوقی به درخواست خواهان رسیدگی می‌کند البته لازم به ذکر است اگر انتقال سند در طی مراحل قانونی شکل گرفته باشد در این باره دادگاه برای کمک به خواهان اقدام می‌کند. در تنظیم چنین دادخواستی بهتر است یک وکیل حقوقی متخصص در جریان کار باشد تا بتواند دادخواست شما را به صورت قانونی تنظیم نماید به گونه‌ای که هیچ ایرادی بر آن نباشد. البته چنین وکیلی بهترین ادله و مدارک لازم را برای دادرسی به پرونده شما به دادگاه ارائه می‌دهد.

مدارک لازم را برای دادرسی به پرونده

این مدارک شامل برگه مبایعه بین شما و دارند قبلی سهام است همچنین نیاز به ارائه کارت ملی برای احراز هویت وجود دارد. برای استفاده از امکان شهادت می‌توانید از دو نفر شاهد عاقل و بالغ مرد نیز استفاده کنید. بهتر است بدانید یک کارشناس از سوی دادگاه به بررسی قانونی بودن مدارک شما می‌پردازد از این رو از ارائه مدارک نامعتیر باید خودداری کنید. الزام به انتقال سهام شرکت برای شرکت‌های با مسئولیت محدود، تجاری، تضامنی، نسبی و شرکت سهامی خاص و عام با مراحل متفاوت و متناسب با نوع شرکت انجام می‌گیرد.

در دادگاه‌های حقوقی چنین پرونده‌هایی جنبه یک دعاوی مالی را دارند و متناسب با ارزش سهام شورای حل اختلاف و دادگاه محل اقامت شریک یا مالک سابق سهام در صلاحیت رسیدگی به چنین پرونده‌ای هستند. در صورتی که ارزش سهام شما کمتر از بیست میلیون تومان باشد، شورای حل اختلاف در صلاحیت رسیدگی به پرونده است ولی زمانی که ارزش مادی سند از بیست میلیون تومان بیشتر می‌شود آنگاه رسیدگی به چنین پرونده‌ای در صلاحیت دادگاه حقوقی است. در هر یک از انواع شرکت‌ها تعهدات افراد نسبت به سهامی که دارند و عایدی که از شرکت بدست می‌آورند متفاوت است و همین موضوع باعث ایجاد تفاوت در نحوه انتقال سهام می‌شود.

خلاصه مطلب

در این مقاله به بررسی چگونگی انتقال سهام با نظارت وکیل پرداختیم. بهتر است بدانید به منظور مالکیت سهام یک شرکت شما مسئولیت و تعهداتی نسبت به آن شرکت و عایدات مالی و حقوقی ان پیدا می‌کنید. در شرایط مختلفی مانند تغییر شرایط مالک سهام مانند فوت او و یا درخواست عدم ادامه مشارکت در سهام شرکت او ملزم به انتقال سهام است. باید بدانید در شرایطی ممکن است شرکت تمایل به افزایش یا کاهش تعداد سهام داران داشته باشد یا برای مثال بخواهد میزان سرمایه خود را افزایش دهد در چنین شرایطی بهتر است اقدام به الزام انتقال سند انجام گیرد.

در نظر داشته باشید متناسب با ارزش مالی سند شورای حل اختلاف یا دادگاه حقوقی محل زندگی خواسته در صلاحیت دادرسی پرونده‌های الزام به انتقال سند سهام است. در رابطه با قانونی پیش رفتن کار شما در کوتاه‌ترین زمان ممکن بهتر است با بهترین وکلای پایه یک دادگستری در گروه وکلای دادورزان صلح و سازش در ارتباط باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید. با سپاس از همراهی شما.

کارشناسان گروه دادورزان آماده پاسخ گویی به شما هستند

0919-2329787
جهت مشاوره تخصصی تماس بگیرید...
0919-2329787

آخرین مقالات سایت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا