همانطور که می دانید اصولا طلاق از سمت زوجین اتفاق می افتد اما در شرایطی زن هم می تواند درخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه کند. در مواردی ممکن است مرد (زوج) درخواست طلاق را قبول نکند و حتی زن با بخشیدن مال و مهریه هم نتواند موافقت مرد را بگیرد، چند راه حل و شرایط در این حالت وجود دارد. در صورت تحقق این شرایط زن می تواند به دادگاه درخواست طلاق خود را ارائه کند. در نظر داشته باشید که برای این کار نیازمند به یک وکیل طلاق پرتجربه می باشید تا بتواند کارهای شما را در دادگاه انجام دهد. در ادامه می توانید راه هایی که برای درخواست طلاق از سمت زن است را بخوانید.
راه های طلاق از سمت زن کدام اند؟
-
عدم پرداخت نفقه از سمت همسر:
بر اساس ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی اگر زن بتواند ناتوانی همسر در پرداخت نفقه و یا امتناع شوهر از پرداخت نفقه را ثابت نماید، دادگاه حک طلاق را صادر می کند. حتی اگر مرد در دادگاه حاضر نشود، دادگاه و قاضی شخصا صیغه طلاق را جاری کرده و امضای سند طلاق را می زنند.
-
عسر و حرج زن:
در واقع می توان عنوان کرد مهم ترین و رایج ترین راه طلاق از سمت زن طبق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی این است که زن بتواند عسر و حرج را در دادگاه ثابت نماید و ادامه با شوهر را با مشقت اعلام کند. در این شرایط زن می تواند از دادگاه خانواده درخواست طلاق کند. نمونه هایی از عسر و حرج شامل: ترک زندگی مشترک خانوادگی توسط مرد، اعتیاد به مواد مخدر، محکومیت قطعی مرد به مدت ۵ سال و یا بیشتر، ابتلا مرد به بیماری های صعب العلاج و غیرقابل درمان، ضرب و شتم و دیگر رفتارهای مالی غیرقابل تحمل از سمت مرد و غیره می باشند. تشخیص اینکه مرد دچار عسر و حرج شده است به عهده دادگاه می باشد.
-
غیبت زوج:
بر اساس ماده ۱۰۲۹ قانون مدنی اگر زوج (مرد) بیش از ۴ سال در زندگی مشترک غیبت داشته باشد، زن می تواند درخواست طلاق کند.
-
شروط دوازده گانه ضمن عقد ازدواج:
هنگام عقد زن می تواند شروطی را در عقدنامه ذکر نماید. در صورت تحقق یافتن هر یک از آن ها زن می تواند به ددگاه خانواه درخواست طلاق کند. این نمونه پیچیدگی و مشکلات خود را دارد که برای انجام یافتن کارهای حقوقی خود بهتر است با یک وکیل باتجربه مشورت کنید.
-
وکالت بلاعزل طلاق داشتن از سمت زن:
زمانی که زن دارای حق طلاق در شروط عقدنامه خود باشد.
-
سپردن کار طلاق به وکیل باتجربه و کاربلد:
شاید برایتان جالب باشد که چگونه می توان این کار را انجام داد. حتی اگر هیچ یک موارد بالا را نداشته باشید، با مشاوره با یک وکیل خوب و باتجربه می توانید درخواست طلاق از سمت زن را بدهید و کار خود را به وکیل بسپارید.
شروط دوازده گانه در عقدنامه
این شروط شامل مواردی است که اگر هر کدام اتفاق بیفتد، زن می تواند بدون نیار و توافق شوهر در دادگاه خانواده درخواست طلاق خود را ثبت نماید. همچنین پس از تایید دادگاه، بدون نیاز به حضور شوهر می توان به دفترخانه مراجعه کرد و صیغه طلاق را جاری نمود. این شروط به شرح زیر است:
- امتناع شوهر از پرداخت نفقه به زن
- سوء رفتار شوهر در درجه ای که غیرقابل تحمل باشد.
- بیماری صعب العلاج شوهر که قابل درمان نباشد و زندگی مشترک را سخت کند.
- زمانی که شوهر دیوانه باشد و یا در طول زندگی زناشویی دیوانه شود.
- اشتغال شوهر به شغلی که آبروی خانوادگی زن را دچار خطر کند.
- محکومیت شوهر ۵ سال یا بیشتر.
- اعتیاد شوهر به مواد خدر به گونه ای که زندگی را دچار مشکل کند.
- زمانی که شوهر ۶ ماه متوالی و یا ۹ ماه متناوب زندگی مشترک را ترک نماید.
- محکومیت شوهر به جرایم خلاف شئونات خانوادگی زن
- ناباروری مرد بیش از ۵ سال در زندگی مشترک
- زمانی که شوهر مفقودالاثر شود و ۶ ماه پس از مراجعه زن به دادگاه پیدا نشود.
- ازدواج مجدد زن بدون اجازه زن.
سخن پایانی
در نهایت این ها شرایطی هستند که زن می تواند در دادگاه خانواده درخواست طلاق دهد. البته شایان ذکر است بدانید که همه این موارد باید در دادگاه ثابت شود و سپس طلاق از سمت زن تحقق می یابد.