وکیل طلاق
وکیل طلاق فردی است که اول از همه دارای دانش حقوق و سپس تجربه کافی در این زمینه باشد. زندگی در دنیای امروزی با چالشهای بسیار زیادی همراه است. افراد با هم ازدواج میکنند تا به سعادت و خوشبختی دست پیدا کنند، در این راه ممکن است یکی از آنها و یا هردو آنها خصوصیات لازم برای ادامه یک زندگی زناشویی را نداشته باشد. در این مورد ابتدا طرفین را به سمت مشاوره سوق داده تا بدین وسیله به مشکلات خود پی ببرند، پس از آن ممکن است تصمیم جدی هر دو بر جدایی و طلاق باشد. طبیعی است که دو نفر کاملا متفاوت و بدون هیچ تجربهای، در این مسیر با هم به تفاهم و توافق نرسند و زندگی نکردن را ترجیح دهند. در چنین شرایطی افراد به یک وکیل طلاق نیاز دارند تا با سرعت عمل بیشتر، اقدامات مربوط به طلاق و جدایی را برای افراد فراهم آورد. یک وکیل پایه یک دادگستری در این حوزه که سالهای زیادی در این زمینه کار کرده است را وکیل طلاق میگویند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد وکیل طلاق به شما پیشنهاد میکنیم تا ادامه این نوشته را بادقت مطالعه فرمایید. در ادامه این نوشته به بررسی برخی از عنوانها نظیر: بررسی حوزههای فعالیت وکیل طلاق، بررسی کیستی وکیل طلاق و وظایف او، بررسی شروط وقوع طلاق، بررسی انواع طلاق و … پرداختهایم. دانستن این موارد برای شمایی که قصد دارید تا یک وکیل طلاق برای کارهای حقوقی طلاق خود استخدام کنید میتواند مفید باشد، زیرا با اطلاعاتی که کسب میکنید میتوانید بهترین وکیل طلاق را برای خود بگیرید و با ابعاد پرونده خود نیز بهتر و بیشتر آشنا خواهید شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد وکیل طلاق و بررسی ابعاد مختلف حقوقی طلاق در ادامه این نوشته با ما همراه باشید.
وکیل سرکار خانم فاطمه میر با دریافت پروانه پایه یک دادگستری از کانون وکلای دادگستری مرکز در شهر تهران با تجارب ارزشمند و موثر، صداقت و استمرار در پاسخگویی به سوالات، پروندهها را پیگیری مینماید.
ایشان از ابتدا در تلاش بوده تا با هدف بهبود کیفیت امر وکالت و همراهی با موکل، مسیر دشوار پروندهها را تا حد ممکن و توانایی موجود، هموار نماید که همین رفتار منحصر بفرد و جدیت در پیگیری پروندهها، باعث گردیده که تا به امروز رضایت موکلین را همراه خود داشته باشند و به عنوان یکی از بهترین وکلای گروه دادورزان صلح و سازش انتخاب گردند.
تخصص و مهارت ها :
وکالت تخصصی و مشاوره حقوقی در دعاوی طلاق ،تمکین، مطالبه مهریه و نفقه
شماره تماس وکیل خانم فاطمه میر
9850 382 0912


اگر میخواهید بدانید که یک وکیل خوب چه تخصصها و مهارتهایی را در زمینه طلاق باید داشته باشد و یا از انواع طلاق اطلاعاتی ندارید، این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید. در هر کجای ایران که هستید، اگر به دنبال وکیل باتجربه هستید، کافیست به وب سایت رسمی دادورزان صلح و سازش مراجعه نمایید. این موسسه دارای تیمی مجرب از وکلای پایه یک دادگستری است و میتواند شما را در زمینههای مختلف حقوقی یاری دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه مشاوه وکیل طلاق با:
- بهترین وکیل طلاق
- وکیل طلاق توافقی
- وکیل طلاق غیابی و یک طرفه
با ما تماس بگیرید.

وکلای گروه دادورزان صلح و سازش



بهترین وکیل طلاق
وکیل طلاق یک وکیل حرفهای حقوقی است که متخصص در امور حقوقی مرتبط با طلاق است. وکیل طلاق میتواند به شما در تمامی مراحل طلاق، از جمله تهیه و تنظیم اسناد قانونی، مذاکره با طرف مقابل و نیز حضور در دادگاه کمک کند. هدف وکیل طلاق، حفظ حقوق و منافع موکل در طول فرآیند طلاق است. وکیل طلاق باید دارای تجربه و دانش کافی در حوزه حقوق خانواده باشد و همچنین باید دارای مهارتهای ارتباطی بالا برای مذاکره با طرف مقابل و جلب توجه دادگاه باشد. اگر شما در حال تفکر در مورد اقدام به طلاق هستید، بهتر است که با یک وکیل طلاق مشورت کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید و در فرآیند طلاق با اطمینان بیشتری پیش بروید.
حوزههای فعالیت وکیل طلاق
ابتدا بهتر است با انواع مختلف طلاق و نقش وکیل در آنها آشنا شوید و شرایط و مراحل مورد نیاز برای انجام هر کدام را بهتر بشناسید.
-
وکیل طلاق توافقی
در این قسمت قصد داریم اشارهای به تعریف وکیل طلاق توافقی بپردازیم. گاهی زن و شوهر با توافق و رضایت از یکدیگر جدا میشوند، به این نوع طلاق، طلاق توافقی گفته میشود. زن و شوهر در این نوع طلاق با صلح و پرداخت حقوق مالی زوجه طلاق میگیرند. زن و شوهر در طلاق توافقی با کمک وکیل خانواده از یکدیگر جدا میشوند. حضور وکیل خانواده، برای این طلاق موجب میشود، روند رسیدگی به پرونده سریعتر انجام شود. این نوع طلاق انتخاب زوجینی است که قصد دارند، بدون مشاجره و در کمال احترام، از یکدیگر جدا شوند. آنها با تعیین وکیل خانواده برای این مسائل از مشاجرات بعد از آن پیشگیری میکنند. روند جدایی در طلاق توافقی معمولاً از سایر طلاقها سریعتر انجام میشود. زیرا زن و شوهر با توافقنامهای که تنظیم کردهاند، خودشان برای مهریه، نفقه، جهیزیه، حضانت فرزندان و اجرتالمثل تعیین تکلیف کردهاند. آنها با ارائه این توافقنامه به دادگاه، روند رسیدگی را سرعت میبخشند.
-
وکیل طلاق غیابی و یک طرفه
در قانون ما شرایطی پیشبینی شده است که زوجه میتواند برای طلاق از شوهرش اقدام کند. طلاق به جهت عسر وحرج زوجه در زندگی مشترک در صورتی که شرایط زندگی برای خانم، غیر قابل تحمل شود، به طوری که ادامه زندگی برای او ناممکن شود، زوجه میتواند برای طلاق اقدام کند. در این نوع طلاق، زوجه باید عسروحرج را در دادگاه اثبات کند. او میتواند با کمک وکیل خانواده برای طلاق از همسرش اقدام کند. در صورتی که عسروحرج او در دادگاه ثابت شود، ممکن است طلاق بدون حضور شوهرش هم واقع شود. بعضی از شرایط عسروحرج عبارتاند از: ترک زندگی خانوادگی توسط مرد، غایب غایب مفقودالاثر بودن زوج، اعتیاد و محکومیت قطعی شوهر به حبس پنج سال یا بیشتر، ضرب و شتم و سوء رفتار زوج، مبتلا بودن مرد به بیماریهای صعبالعلاج روانی یا جسمی از مواردی هستند که زن به واسطه آنها میتواند از همسرش جدا شود. این موارد در قانون حصری نیستند. یعنی به عنوان نمونه بیان شدهاند. در صورتی که بهترین وکیل خانواده بتواند با ارائه مدارک لازم اثبات کند که شرایط زندگی برای شما قابل تحمل نیست، قاضی گواهی عدم امکان سازش را صادر میکند.
-
طلاق به علت ترک انفاق
زمانی که مردی نفقه همسرش را پرداخت نمیکند، دادگاه به زوجه این اجازه را میدهد تا از شوهرش جدا شود. ترک انفاق ممکن است به علت عدم استطاعت مالی زوج باشد. در این صورت تفاوتی در روند طلاق ندارد. یعنی حتی اگر مردی از پرداخت نفقه ناتوان باشد، همسرش میتواند از او جدا شود. مورد دیگر هم زمانی است که مردی با وجود توانایی مالی،نفقه زوجه را پرداخت نمیکند. در این حالت هم همسرش میتواند با اثبات این موضوع، با کمک وکیل نفقه از او جدا شود.


4. طلاق به علت مفقودالاثر بودن شوهر
در صورتی که مردی چهار سال تمام زندگی مشترک را رها کرده باشد و از او اطلاعی نباشد، همسرش میتواند برای اثبات مفقودالاثر بودن او در دادگاه اقدام کند. بعد از اینکه دادگاه این غایب مفقودالاثر بودن مرد و بی اطلاع بودن دیگران را با گذشت یک سال تأیید کند، همسرش میتواند به صورت غیابی از او جدا شود.
-
طلاق با وجود وکالت در طلاق
در شرایطی ممکن است زوجه از شوهرش برای طلاق وکالت داشته باشد. زن و شوهر در هنگام عقد نکاح، هر شرط و توافقی که داشته باشند، در صورتی که خلاف مقتضای عقد نکاح نباشد، صحیح است. مثلاً: ممکن است شوهر به زوجه بگوید، اگر برای مدت معینی زندگی خانوادگی را ترک کردم یا نفقه شما را پرداخت نکردم، از طرف من برای طلاق وکالت دارید. این موضوع حق وکالت در طلاق است که زن و شوهر، میتوانند هر شرطی را برای آن تعیین کنند. زمانی که زوج از شرط مورد نظر تخلف کند، همسرش میتواند با استفاده از حق وکالتی که از او دارد، جدا شود. در این مورد یک رأی وحدت رویه مهم وجود دارد. در رأی وحدت رویه شماره 716 بیان شده است که: اگر زوجه بدون وجود مانع مشروع، وظایف خود را در مقابل همسرش انجام ندهد، و مرد این موضوع را در دادگاه ثابت کند، ممکن است که دادگاه به او اجازه ازدواج مجدد بدهد. در این حالت اگر همسر اول او برای طلاق وکالت داشته باشد، این حق از بین میرود. بنابراین زن نباید به جهت دارا بودن حق وکالت در طلاق، از انجام وظایف زوجیت خود امتناع کند. زیرا این موضوع موجب سلب حق وکالت او برای طلاق میشود
-
بهترین وکیل طلاق در طلاق خلع
نوع دیگری از طلاق، طلاق خلع است. در این نوع طلاق خانم به جهت کراهت و بیزاری که نسبت به شوهرش دارد، مالی را به او میدهد تا شوهرش او را طلاق دهد. این مال ممکن است مهریه یا مبلغی کمتر یا بیشتر از آن باشد. برای طلاق خلع زوجه میتواند با کمک بهترین وکیل خانواده از همسرش جدا شود.
-
طلاق از طرف مرد
بر اساس قانون مدنی، مرد میتواند هر زمانی که بخواهد همسرش را طلاق دهد. یعنی حتی مرد میتواند بدون حضور بدون حضور زوجه او را طلاق دهد. برای این نوع طلاق نیز استفاده از علم و آگاهی وکیل خانواده کمک مؤثری به روند دادرسی میکند. زمانی که مرد برای طلاق همسرش اقدام میکند، دادگاه او را موظف میکند تا تمام حقوق مالی زوجه را بپردازد. یعنی مرد باید مهریه، نفقه، اجرتالمثل یا نحله را به زوجه بپردازد. در صورتی که او توانایی مالی برای تادیه این حقوق را نداشته باشد، از وکیل خانواده برای چگونگی درخواست اعسار کمک میگیرد. وکیل به او کمک میکند تا بتواند قاضی را مجاب کند، به اعسار او حکم دهد. اگر دادگاه اعسار مرد را بپذیرد، پرداخت حقوق مالی زوجه را برای او تقسیط میکند. در این حالت اگر زن رضایت دهد، بدون دریافت حقوق مالی او طلاق واقع میشود. اما زوجه میتواند حتی بعد از طلاق برای دریافت حقوق مالی خود اقدام کند.

بهترین وکیل طلاق
به طور کلی با توجه به مطالبی که ذکر شد، بهترین وکیل طلاق فردی است که اول از همه دارای دانش حقوق و سپس تجربه کافی در این زمینه باشد. در این چنین پروندههایی با توجه به اینکه اکثرا ضربه روحی خوردهاند، یک وکیل باید اخلاق نرمالی داشته باشد و بتواند در بیشتر موارد آرامش را به زندگی طرفین بازگرداند. بهترین وکیل در این حوزه باید عادل و انصاف باشد و جانب حق را به خوبی رعایت فرماید. این روزها با توجه به چالشهای زیادی که در زندگیها مواجه هستیم، ممکن است دچار احساسات و تصمیمات غلط شویم، یک وکیل خوب میتواند راه درست را پیش از همه به شما نشان دهد.
رسیدگی به طلاق
تشکیل زندگی مشترک افزون بر اینکه مستلزم عبور از جریانهای مادی می باشد، در نتیجه علاقه و پیوندی عاطفی بوده است که چنان ریشه در قلب و ذهن طرفین داشته که آنها را به اوجی از رضایت رسانده است تا جایی که خوشبختی خود را در گرو پیوندی استوار میبینند و با کمال میل و رضایتی آمیخته با عشق و احساسات، خود را زیر بار تعهداتی میبرند که بعضی علم حقوق از سنگینی آن به شگفت میآید (اشاره به مهریه های چند میلیاردی). با این حال زندگی مشترک و پیوند زناشویی و هماهنگی میان زوجین همواره به حصول آرامش و احساس خوشبختی منجر نمی شود. در این فرض هم علم حقوق و علم روانشناسی توصیه میکنند که زوجین به جای درگیری و مشاجره و زندگی توام با تحمل و فرسایش، به راهکار طلاق بیاندیشند. هرچند که متاسفانه در بین افت سنتی جامعه ما به غلط طلاق امری مذموم دانسته شده است.

قبول وکالت پروندههای دعاوی طلاق با وکیل متخصص طلاق
این روزها زندگی افراد با چالشهای زیادی روبهرو است. جریانات مهم مالی، روحی، خیانتها و زورگوییها همه و همه ممکن است برای زندگی افراد مشکلاتی ایجاد کنند. تا جایی که افراد دیگر قادر به زندگی با هم نخواهند بود. در چنین شرایطی حضور یک وکیل طلاق میتواند بسیار مفید واقع شود. یک وکیل طلاق خوب میتواند در تمام پروندههای طلاق اعم از، طلاق غیابی، طلاق توافقی و سایر موارد طلاقها ورود پیدا کرده و با رعایت عدالت و با داشتن دانش کافی در زمینه حقوق، از حق موکل خود دفاع کند. اگر به دنبال بهترین وکیل طلاق در شهر محل سکونت خود هستید، کافیست با گروه وکلای دادورزان صلح و سازش تماس حاصل نمایید. مشاورین و کارشناسان ما همواره آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند و قادر خواهند بود در تمام زمینههای حقوقی مانند، طلاق، مهریه، نفقه، کلاهبرداری، مشکلات خیانت در امانت و سایر زمینههای حقوقی شما را یاری دهند.
ازدواج مجدد بعد از طلاق با همسر سابق
جالب است بدانید در قانون کشور ما ازدواج مجدد بعد از طلاق با همسر سابق عملی امکانپذیر و حتی معمول است و تنها لازم است عده طلاق زن تمام شود تا دوباره بازگشت بین زن و مرد و صیغه عقد جاری شود.
در صورتی که زن و مرد برای ازدواج مجدد بعد از طلاق با همسر سابق مایل به عقد دوباره و تعیین مهریه باشند باید تا تمام شدن زمان عده زن صبر کنند و بعد از آن از طریق دفاتر رسمی ازدواج دوباره اقدام نمایند. در غیر این صورت اگر در دوران عده تمایل به بازگشت داشته باشند کافی است که در طلاق بائن، زن از فدیه خود رجوع کند همزمان مرد هم اظهار رجوع داشته باشد. در طلاق رجعی نیز تنها کافی است کرد رجوع کردن خود به همسر سابق را اظهار نماید. در طلاق بائن و طلاق رجعی تنها نیاز به اظهار رجوع در دفاتر ازدواج است و حتی نیازی به صیغه عقد مجدد و تعیین مهریه نیست.
مرد تا چه مدت میتواند طلاق ندهد
در صورتی که مرد زوجه خود را طلاق ندهد آنگاه نیاز است برای دریافت طلاق از سوی زوجه در دادگاه خانواده عسر و حرج زن ثابت شود تا دادگاه مرد را به طلاق اجبار کند. ولی مرد تا زمانی که هیچ آزاری برای زن نداشته باشد و حق و حقوق او مانند نفقه و مهریه را پرداخت کرده باشد میتواند زن را طلاق ندهد مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. لازم است بدانید در صورتی که زن مدرکی برای اثبات عسر و حرج یا عدم تحمل ادامه زندگی مشترک به دادگاه نداشته باشد مرد میتواند تا هر زمانی که بخواهد و قصد داشته باشد زن را طلاق ندهد. در چنین شرایطی ممکن است زن تا سالها منتظر حکم طلاق خود بماند. برای این منظور لازم است زوجه برای ثبت دادخواست طلاق و رسیدگی سریع به آن با یک وکیل کاربلد خانواده در ارتباط باشد.
در دادگاه طلاق چه بگوییم؟
حضور در دادگاه طلاق ممکن است برای بسیاری از افراد یک تجربهی ناخوشایند باشد. در این موقعیت، بسیاری از افراد نگرانند که در مواجهه با قاضی، نمیدانند چه بگویند و چگونه بهترین مدافعه را برای حفظ منافع خود ارائه دهند. در دادگاه طلاق، مهم ترین چیزی که باید به آن توجه کنید، صادقانه بودن و ارائهی حقایق و شواهد مربوط به اختلافات بین شما و همسرتان است. در اینجا، وکیل طلاق شما میتواند به عنوان مشاور و راهنما به شما کمک کند تا بتوانید بهترین و مؤثرترین استراتژیهای دفاعی را در دادگاه طلاق ارائه دهید. با همکاری وکیل طلاق، میتوانید به دقت به بررسی مسائل حقوقی خود بپردازید و برای تصمیم گیری بهتر، اطلاعات لازم را در دست داشته باشید. در کنار این، باید به حرف قاضی با دقت گوش کنید و سعی کنید به سوالات او صادقانه پاسخ دهید. همچنین، باید در دادگاه رفتار مناسب و محترمانهای داشته باشید و بهتر است از هرگونه بی احترامی، توهین یا تهدید خودداری کنید. در کل، در دادگاه طلاق باید با صداو سیاق مناسب حقایق و شواهد خود را ارائه دهید و با تمام احتیاط و ادب، به سوالات قاضی پاسخ دهید تا بتوانید بهترین نتیجه را برای خود به دست آورید.
وکیل طلاق باتجربه
گاهی افراد پس از ازدواج و تشکیل خانواده، دیگر قادر به ادامه زندگی با هم نیستند. گاهی هر دو طرف مایل به جدایی و طلاق هستند و گاهی تنها یک نفر از آنها اقدام به جدایی مینماید. در اکثر پروندههای طلاق حضور یک وکیل زبده دیده میشود. بهترین وکیل طلاق در واقع فردی است که به قوانین مربوط به طلاق و حوزههای مرتبط با آن آشنا باشد و بتواند به بهترین نحو از موکل خود دفاع کند. چنانچه به دنبال یک وکیل طلاق باتجربه هستید، کافیست با گروه وکلای دادورزان صلح و سازش تماس حاصل نمایید و با کارشناسان و مشاورین مجموعه صحبت نمایید.
طلاق، یکی از موضوعاتی است که در بسیاری از جوامع به دلیل عواقب روانی و اجتماعی شدیدی که دارد، با چالش هایی روبروست. به دنبال طلاق، همسران به مشکلات مالی، قضایی، روانشناختی و حتی جسمی برمیخورند که برای بسیاری از آنها میتواند بسیار دشوار باشد. به همین دلیل، استفاده از وکیل طلاق با تجربه میتواند برای همسرانی که در حال تفکر در مورد طلاق هستند، بسیار مفید باشد و به آنها کمک میکند تا بهترین تصمیمات را در این باره بگیرند. اولین دلیل برای استفاده از وکیل طلاق با تجربه، تخصص و تجربه حرفهای آنها در این زمینه است. وکیل طلاق با تجربه، در این زمینه آگاهی کاملی دارد و با چالش های مختلفی که در فرآیند طلاق وجود دارد، آشنا است. این وکیل ها، میتوانند به افراد کمک کنند تا بهترین تصمیمات را در مورد مسائل مالی، مسائل زندگی، نگهداری کودکان و مسائل قانونی بگیرند. دلیل دوم استفاده از وکیل طلاق با تجربه، کمک به افراد در حفظ حقوق و منافع آنها است. وکیل طلاق با توجه به موقعیت حقوقی هر فرد، میتواند به او کمک کند تا حقوق و منافعاش حفظ شود. به عنوان مثال، وکیل طلاق با تجربه میتواند به همسران کمک کند تا در مورد نفقه، تقسیم دارایی و حضانت کودکان بهترین تصمیمات را بگیرند. دلیل سوم استفاده از وکیل طلاق با تجربه، ایجاد حالتی از آرامش در فرآیند طلاق است. طلاق، برای بسیاری از همسران، یک فرآیند بسیار سخت و دشوار است. با استفاده از وکیل طلاق با تجربه، افراد میتوانند بهترین تصمیمات را در مورد مسائل پیچیده طلاق بگیرند و در عین حال، از بروز هر گونه مشکل در فرآیند طلاق جلوگیری شود.

وکیل طلاق کیست؟
انتخاب یک وکیل خوب و ماهر برای امور طلاق به اندازه پیدا کردن یک پزشک خوب و یا یک معلم خوب برای شما اهمیت دارد. در انتخاب یک وکیل ابتدا باید به سابقه کاری او توجه نمایید، چرا که این پروندهها، حساسیت بالایی دارند و نیازمند حضور یک فرد باتجربه در این زمینه است. وی باید از روند طلاق و همچنین دعاوی خانوادگی به طور کامل آگاه باشد و بر قانون و حقوق خانواده نیز مسلط باشد تا بتواند موفق عمل کند.
ویژگی های بهترین وکیل طلاق
طلاق یکی از مهمترین و پیچیدهترین مسائلی است که ممکن است در زندگی با آن مواجه شوید. برای اینکه این فرایند به خوبی پیش برود و شما از حقوق و منافع خود به درستی دفاع کنید، بهتر است که با بهترین وکیل طلاق همراه باشید. در اینجا به برخی از ویژگیهای بهترین وکیل طلاق اشاره میکنیم:
- تجربه: وکیلی با سابقه و تجربه کافی در این زمینه میتواند بهترین راهحلها را برای شما پیشنهاد دهد و در صورت نیاز، به خوبی در دادگاه دفاع کند.
- تخصص: وکیلی که در زمینه طلاق تخصص دارد، میتواند بهترین مشاورهها را به شما دهد و به خوبی در تمامی مراحل فرایند طلاق به شما کمک کند.
- قابلیت ارتباطی: وکیلی که دارای قابلیت ارتباطی بالا با موکل خود است، میتواند بهترین راهحلها را برای شما پیشنهاد دهد و به خوبی در فرایند طلاق به شما کمک کند.
4. قابلیت حل اختلاف: وکیلی که دارای قابلیت حل اختلاف بین طرفین است، میتواند به خوبی در رسیدگی به موضوعات نامطلوب کمک کند و بهترین راهحلها را برای شما پیشنهاد دهد.
- هزینه مناسب: وکیلی که هزینهای مناسب را برای خدمات خود دریافت میکند، میتواند شما را در هزینههای طلاق کمک کند و بهترین خدمات را با قیمت مناسب به شما ارائه دهد.
با توجه به این ویژگیها، بهترین وکیل طلاق وکیلی است که دارای تجربه و تخصص کافی در این زمینه است، دارای قابلیت ارتباطی بالا با موکلان خود و قابلیت حل اختلاف بین طرفین است و هزینهای مناسب را برای خدمات خود دریافت میکند
شروط وقوع طلاق
اصلی ترین و مهم ترین مدرک جهت اثبات وقوع طلاق ارائه سند رسمی طلاق می باشد. برای ثبت رسمی طلاق باید به دفاتر ازدواج و طلاق مراجعه نمود. بعد از تشریفات رسمی و قانونی، صیغه طلاق جاری شده و از طرف دفترخانه ای که طلاق در آن صورت گرفته گواهی رسمی طلاق صادر می شود. اخذ و دریافت این گواهی بسیار مهم بوده و نداشتن آن با مجازات قانونی برای مرد همراه می باشد. با داشتن این گواهینامه اثبات وقوع طلاق به راحتی امکان پذیر می باشد. اما در صورت عدم وجود گواهی طلاق باید بتوان از طریق روش های دیگر اثبات وقوع طلاق را انجام داد.یکی از این روش ها حضور شاهد ها طلاق در دادگاه می باشد. بر اساس ماده های قانون مدنی برای صحت وقوع طلاق به دو شاهد مرد نیاز است. دو شاهد عاقل و بالغ که در محل جاری شدن صیغه ی طلاق حضور داشته و از نزدیک شاهد آن بوده باشند. حضور این شاهد ها در دادگاه می تواند به اثبات وقوع طلاق کمک زیادی کند. آنها باید از نزدیک شاهد خطبه طلاق باشند.

انواع طلاق
طلاق انواع مختلفی دارد که بر اساس قوانین مدنی به دسته بندیهای زیر تقسیم میشوند:
-
طلاق از جانب مرد
بر اساس قانون مدنی، یک مرد میتواند هر زمان که بخواهد همسرش را طلاق دهد و حقوق وی را بپردازد. در این مورد باید به همراه دو نفر شاهد به دفتر ثبت طلاق مراجعه کرده و اقدامات مربوط به آن را انجام دهد.
-
طلاق از جانب زن
در این مورد با توجه به شرایط خاص که یکی از آنها شرط ضمن عقد است، به زن وکالت طلاق داده میشود و میتواند طلاق خودش را از دادگاه مربوطه بگیرد.
-
طلاق توافقی
یکی از آسانترین راههای طلاق که در جامعه امروز بسیار رایج است، طلاق توافقی است. در این مورد زن و شوهر با هم تصمیم به جدایی میگیرند و طلاق بدون دریافت مهریه خواهد بود. در این نوع طلاق اغلب کشمکش و درگیری بسیار کم دیده شده است.
یکی از این سه روش را باید انتخاب نمایید، بهترین وکیل طلاق در این مورد تصمیم میگیرد که از چه راهی وارد عمل شود همه افراد مسلما در چنین شرایطی به دنبال فردی هستند که بتواند در کمترین زمان و کمترین صدمه، پرونده را به نفع شما تمام کند. بنابراین در انتخاب وکیل طلاق دقت کافی داشته باشید. از مزیتهای حضور یک وکیل طلاق خوب میتوان به انجام مراحل طلاق با سرعت بیشتر اشاره نمود.

وکیل طلاق غیابی و یک طرفه
وکیل طلاق غیابی و یک طرفه: گاهی اوقات در کشمکشهای زندگی یک نفر دیگر توان ادامه زندگی مشترک را نداشته و قصد جدا شدن دارد. در قانون مدنی، در بحث انواع طلاق، نوعی از آن به نام طلاق غیابی است که به صورت یک طرفه انجام میشود. این نوع طلاق دارای شرایط و مراحل خاصی است که در این بخش قصد داریم به آنها اشاره کنیم. اگر به دنبال یک وکیل طلاق غیابی و یک طرفه هستید، با مشاوره با کارشناسان و وکلای پایه یک دادگستری در گروه وکلای حقوقی دادورزان صلح و سازش میتوانید در انواع زمینههای حقوقی پیش قدم شده و قدم در مسیر درست بگذارید. در ادامه با ما همراه باشد تا به شما اطلاعات مفیدی در خصوص طلاق غیابی و مراحل آن ارائه دهیم:
امروزه قوانین در حال تغییر بوده و دادگاهها از ازدحام مردم پر شدهاند. طول مدت این طلاق بستگی به عوامل مختلفی دارد، مثلا اینکه طلاق از جانب مرد یا زن باشد. در هر صورت وجود یک وکیل متخصص و مجرب میتواند این مدت را به میزان قابل توجهی کاهش دهد، چرا که وی از مراحل قانونی و تبصرههای قانون مدنی کاملا آگاه بوده و به راحتی میتواند پرونده شما را ماهها جلوتر ببرد.

طلاق غیابی چیست؟
به طور کلی میتوان گفت طلاق بر دو نوع غیابی یا یک طرفه و یا توافقی است. در بحث طلاق غیابی و یا یک طرفه، طرفین باید با حضور در دادگاه و ارائه دلایل خود برای طلاق، منتظر رای دادگاه باشند. برای اینکه این بحث را بهتر درک کنید، در نظر بگیرید که حکم غیابی در حالتی داده میشود که آقا و یا خانم دادخواستی را تنظیم کرده باشد و طرف مقابل این ابلاغیه را تحویل نگیرد، پس از آن حکم طلاق غیابی صادر شده و فرد به مدت 20 روز فرصت دارد تا رسیدگی مجدد را به دادگاه اعلام کند. به طور کلی طلاق غیابی بر دو دسته است که در ادامه به توضیح مختصری از این 2 دسته پرداختهایم:
-
طلاق غیابی از طرف آقا
بر اساس قانون مدنی ماده 1133، حق طلاق با مرد بوده است. بنابراین اگر مردی درخواست طلاق کند، زن چه در دادگاه حضور داشته باشد و چه حضور نداشته باشد، رای طلاق برای وی صادر خواهد شد. اگر زن در حالت دوم در دادگاه حاضر نشود، طلاق غیابی بوده و در مهلت قانونی، رای دادگاه صادر خواهد شد. در این صورت مرد باید حقوق زن را اعم از مهریه و نفقه پرداخت نموده و در صورت عدم توانایی برای پرداخت، مهریه زن را تقسیط نموده و باید پرداخت نماید.
-
طلاق غیابی از جانب زن
چنانچه زنی به صورت غیابی درخواست طلاق بدهد و مدرک محکمه پسندی نیز ارائه دهد، در صورت غیبت مرد، اخطاریه برای وی صادر خواهد شد و در صورت عدم حضور وی، دادگاه رای طلاق غیابی را صادر خواهد کرد. یکی از دلایلی که زوجه میتواند درخواست طلاق غیابی دهد، مفقودالاثر شدن زوج به مدت 4 سال تمام است. همچنین، اگر زن وکالت طلاق را از مرد داشته باشد میتواند بدون حضور او، درخواست طلاق دهد و مراحل طلاق را طی کند.
بسیاری از افراد ممکن است قصد داشته باشند به صورت یک طرفه دادخواست طلاق دهند. در مواردی که یک طرف راضی به طلاق نیست و طرف دوم ادله مورد نیاز برای طلاق را دارد، میتوان از طلاق غیابی یا یک طرفه استفاده نمود. در این مورد بستگی به اینکه مرد دادخواست بدهد یا زن، شرایط متفاوت است. به عنوان مثال، طلاق غیابی از سمت مرد، بسیار راحتتر انجام خواهد شد، چرا که مرد هر زمان که بخواهد میتواند درخواست طلاق کند. در این مطلب شما را با طلاق غیابی و مراحل آن آشنا کردیم.

وکیل طلاق توافقی در مشهد
وکیل طلاق توافقی در مشهد از چه جهت حائز اهمیت است؟ متاسفانه امروزه شاهد این موضوع هستیم که مسایل اجتماعی و اقتصادی باعث شده است که آمار طلاق ما بین زوجین به شدت افزایش یابد. که لازم به ذکر است در میان تمامی شهرهای ایران مشهد بالاترین آمار در این مورد را به خود اختصاص داده است. این موضوع موجب شده است که تعداد زیادی از افراد به دنبال وکیل خوب برای طلاق در مشهد باشند. بدون شک طلاق عوامل مختلفی دارد که ذکر آنها خارج از حوصله است. اما در میان دلایل جدایی بعضی از زوجین، در مواردی موضوعاتی بسیار جزیی و قابل حل به چشم میخورد. که وظیفه هر موسسه حقوقی کاردان و یا هر وکیل روشن اندیشی آن است که تمام تلاش خود را در جهت ایجاد صلح و سازش بین زوجین و بازگرداندن آنها به زندگی زناشویی انجام دهد تا از طلاق جلوگیری شود. اما در بسیاری موارد که مثال های فراوانی از آن را در مشهد هم متاسفانه شاهد هستیم دلایل درخواست جدایی در میان زوجین مواردی بسیار جدی است. که امکان ادامه زندگی مشترک را از آن دو سلب نموده یا در مواردی به دلیل عدم تفاهم هر دو طرف موجب طلاق توافقی میگردد. از جمله عواملی که میتواند سبب ارائه درخواست طلاق توسط هرکدام از زوجین شود میتوان به : اعتیاد یکی از زوجین، انحرافات اخلاقی و خیانت یکی از زوجین، ضرب و شتم، ترک چندین ماهه خانه و عدم اطلاع به همسر و یا عدم تمکین زوجه اشاره کرد.
طلاق در اصطلاح حقوقی
طلاق در اصطلاح حقوقی به معنی پایان قانونی ازدواج و جدا شدن همسران از یکدیگر است. و در پی آن حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در هنگام ازدواج وجود داشته از میان میرود. طلاق معمولاً زمانی رقم میخورد که استحکام رابطه زناشویی از بین میرود و میان زوجین ناسازگاری و تنش و مخالفت به وجود می آید. طلاق با فسخ ازدواج متفاوت است.
وکیل طلاق توافقی
یکی از مرسوم ترین انواع طلاق است که زوجین با توجه به مسیر طولانی و سخت طلاق های یک طرفه به این نوع طلاق رو آورده و هرچه زودترو بدون هیچ دغدغه ای از هم جدا می شوند.
برای طلاق توافقی چند موضوع را باید در نظر گرفت:
نخست اینکه در قانون جدید حمایت از خانواده مصوبه سال 91، بحثی بهعنوان طلاق توافقی ایجاد شد. تا قبل از آن اسمی بهعنوان طلاق توافقی در قانون وجود نداشت. قانون قبلی مصوب سال 71 بود و عملاً طلاقی که صورت میگرفت، توافقی بود اما تحت عنوان طلاق توافقی نبود. وکیل طلاق توافقی یعنی در قانون اشاره شده بود که اگر زن و شوهر بخواهند طلاق بگیرند، باید چگونه عمل میکردند.ولی در قانون جدید اسم طلاق توافقی آمده است. علتش هم آن است که طلاق توافقی بهقدری زیاد شد که قانونگذار تصمیم گرفت از آن نام ببرد و برای آن یک سیکل و راهکار جدایی را در نظر بگیرد و طراحی کند.

چالش هایی که در طلاق توافقی ممکن است پیش بیاید
در این نوع طلاق، زوج و زوجه (زن و شوهر) بنا به هر دلیلی به این نتیجه می رسند که دیگر امکان ادامه زندگی مشترک برایشان امکان ندارد و تصمیم به جدایی و طلاق می گیرند و برای این منظور، در ارتباط با کلیه مسائل مربوط به زندگی مشترک و تکالیف آن مانند:
- حضانت فرزند یا فرزندان مشترک
- نفقه زوجه و فرزندان
- جهیزیه
- اجرت المثل دوران زوجیت (در صورت وجود)
همچنین شاید از همه چالش بر انگیزتر، در مورد مهریه، با یکدیگر به تفاهم و توافق می رسند. در این میان وجود وکیلی خبره که شما را در طی کردن این مسیر دشوار یاری رساند از اهمیت ویژه ای برخورد دار است.
مراحل طلاق توافقی چیست؟
این دو از سؤالات رایجی هستند که برای بسیاری از موکلین پیش می آید.
مشاوره خانواده اجباری
در طلاق های غیر توافقی، ارجاع زوجین به داوری است که در طلاق توافقی
این مرحله حذف شده و به جای آن زوجین به یکی از مراکز مشاوره خانواده ارجاع داده می شوند.
البته مطابق ماده ۲۵ قانون حمایت خانواده، زوجین می توانند خود از ابتدا به این مراکز مراجعه کنند.
زوجین در این مرحله بعد از گذراندن دوره های مشاوره، گواهی عدم انصراف از طلاق دریافت می کنند.
تقدیم دادخواست
در حال حاضر، هرگاه زن و شوهر تمایل داشته باشند که به صورت توافقی از هم جدا شوند، باید یکی علیه دیگری، در گذشته به دادگاه و اکنون به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست داده و تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش نماید.
در ماده ۲۶ قانون حمایت خانواده عنوان شده
(در صورتی که طلاق، توافقی یا به درخواست زوج باشد، دادگاه به صدور گواهی عدم امکان سازش اقدام و اگر به درخواست زوجه باشد، حسب مورد، مطابق قانون به صدور حکم الزام زوج به طلاق یا احراز شرایط اعمال وکالت در طلاق مبادرت می کند.)
تعیین وقت دادرسی
پس از ثبت دادخواست، دادگاه زمانی را تعیین می کند برای حضور زوجین، که این تاریخ حضور در (سامانه ثنا) قابل مشاهده خواهد بود. بدین طریق که ابتدا از طریق پیامک، صدور ابلاغیه به اطلاع زوجین می رسد سپس آن ها با مراجعه به سامانه ثنا می توانند از تاریخ تعیین شده برای رسیدگی مطلع شوند.
حضور در جلسه دادگاه
پس از اینکه زوجین از تاریخ تعیین رسیدگی مطلع شدند، حال باید در زمان تعیین شده با مدارک مورد نیازشان به همراه وکلای خود در دادگاه حضور پیدا کنند.
مشاوره در دادگاه ( وکیل طلاق توافقی )
از وظایف مراکز مشاوره خانواده، ارائه مشاوره به زوج هایی است که تمایل دارند با توافق از یکدیگر جدا شوند. حال طبق ماده ۱۹ قانون حمایت خانواده، مراکز مشاوره خانواده ضمن ارائه خدمات مشاوره ای به زوجین،خواسته های دادگاه را در مهلت مقرر اجرا و در موارد مربوط سعی در ایجاد سازش می کنند. مراکز مذکور در صورت حصول سازش به تنظیم سازش نامه مبادرت و در غیر این صورت نظر کارشناسی خود در مورد علل و دلایل عدم سازش را به طور مکتوب و مستدل به دادگاه اعلام می کنند. سپس دادگاه با ملاحظه نظریه کارشناسی مراکز مشاوره خانواده به تشخیص خود مبادرت به صدور رأی می کند.
اخذ گواهی بکارت و آزمایش بارداری
از لازمه های صدور گواهی عدم امکان سازش، اخذ گواهی بکارت و احراز باردار بودن یا نبودن زوجه است.
حضور مجدد در دادگاه
پس از اقدامات لازم که در بالا گفته شد با ارائه تمامی مدارک به دادگاه خانواده (توسط زوجین یا وکلای آن ها)، دادگاه اقدام به صدور رأی (گواهی عدم امکان سازش) می نماید.پس از اینکه گواهی عدم امکان سازش صادر شد، این گواهی باید ظرف مدت ۳ ماه جهت اجرا و ثبت طلاق به یکی از دفاتر رسمی طلاق ارائه شود. در غیر این صورت گواهی باطل می شود. با باطل شدن گواهی عدم امکان سازش، تمامی توافقاتی که گواهی مزبور بر مبنای آن صادر شده نیز ملغی میگردد.
حذف نام همسر از شناسنامه با وکیل قوانین کامل
در صورتی که فردی بعد از طلاق یا فوت همسر خود به هر دلیل مایل به حذف نام همسر از شناسنامه با وکیل باشد میتواند در طی ارتباط با یک وکیل متخصص و باتجربه به خوبی تمامی مراحل قانونی این مسیر را طی کرده و به هدف خود برسد. برای این عمل لازم است با یک وکیل اصلاح شناسنامه در ارتباط باشید تا به خوبی تمامی شرایط لازم را برای شما توضیح دهد:
لازم است بدانید زن باکرهای که از همسر خود طلاق گرفته باشد و در طول دوران ازدواج با او رابطه زناشویی از نوع مدخوله نداشته باشد آنگاه به راحتی میتواند از طریق ارتباط با یک وکیل این کار را انجام دهد. ولی در صورتی که زن باکره نباشد آنگاه باید مراحل پیچیدهتری را برای حذف اسم همسر خود از شناسنامه طی کند. البته درخواست حذف اسم از شناسنامه به چندین صورت قابل امکان است، درخواست میتواند از طریق زن باکره و بعد از طلاق یا فوت همسر خود باشد یا اینکه از سوی زن غیر باکره و به دلایلی مثل ازدواج مجدد یا المثنی گرفتن برای شناسنامه باشد. البته حذف نام همسر از شناسنامه برای مرد نیز امکانپذیر است.

آیا انصراف از طلاق توافقی امکان پذیر است؟
بدون شک در مرحله مرکز مشاوره انصراف از طلاق توافقی با اراده زوجین یا یکی از آنان ممکن است، که در ماده ۲۵ قانون حمایت خانواده در این خصوص به صراحت بیان داشته است. ولی پذیرش یا عدم پذیرش انصراف در مراحل بعدی در قانون به صورت مشخص تصریح نشده است. اما با این وجود هم میتوان گفت تا زمانی که گواهی عدم امکان سازش صادر نگردیده است و دادگاه تصمیم خود را اتخاذ نکرده است اعلام انصراف صحیح می باشد و مانع صدور گواهی عدم امکان سازش خواهد بود. اما بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش پذیرش اعلام یک جانبه انصراف دشوار به نظر میرسد. البته هر یک از زوجین می توانند با توافق اعلام انصراف نمایند و در این صورت گواهی عدم امکان سازش به درخواست زوجین صادر شده اعتبار خود را از دست میدهد. همچنین طرفین میتوانند از ارائه حکم طلاق به دفترخانه ظرف مدت و مهلت مقرر در قانون که سه ماه می باشد خودداری نمایند که در این صورت نیز گواهی مزبور از درجه اعتبار ساقط خواهد شد.
ثبت واقعه رجوع
در شرایطی که طلاق رجعی یا بائن بین زوجین واقع شده باشد آنگاه واقعه رجوع تنها از سوی مرد به طور یکطرفه امکانپذیر است. برخلاف عمل نکاح یا طلاق، واقعه رجوع نیازی به تشریفات ندارد و تنها عمل آن کافی است؛ اما لازم است یک ماه بعد از عمل رجوع ثبت گردد. ثبت واقعه رجوع به عهده مرد است و در صورتی که از سمت زوجه شکایتی صورت بگیرد با تأیید دادستان در دادسرای خانواده برای مرد به عنوان مجرم، مجازات در نظر گرفته میشود که شامل یک تا شش روز حبس در زندان است.
بنابراین، تنها تشریفاتی که برای رجوع زوجین در نظر گرفته شده است، ثبت واقعه رجوع است. ثبت واقعه رجوع دلیلی بر اثبات آن نیست و مهمترین اثباتی که برای رجوع نزد دادگاه خانواده مورد پذیرش است، اقرار دو طرف است. عدم ثبت رجوع تنها در صورتی که زوجه شکایتی داشته باشد جرم محسوب میشود و مرد مجرم شناخته میشود در غیر این صورت عمل آن بدون ثبت نیز درست است.
اعسار مهریه، قسطبندی مهریه و پیش قسط
اعسار مهریه، قسطبندی مهریه و پیش قسط آن برای زوجینی که تصمیم به طلاق دارند، امری بسیار مهم است که باید بر سر آن به توافق برسند یا اینکه با یک وکیل مهریه متخصص و باتجربه در ارتباط باشند تا به صورت تخصصی با تسلط به موضوع مدنظرشان رسیدگی داشته باشند.
در زمانی که زن درخواست مطالبه مهریه به دادگاه خانواده ارائه میدهد، بعد از تشکیل دادگاه و تهیه لیست اموال مرد برای اقدام به توقیف تا زمان پرداخت مهریه مشخص شده از سوی دادگاه، مرد باید با توجه به قسطهای مشخص شده مهریه زن را پرداخت کند. در خصوص پرداخت اقساط مهریه و پیش قسط آن در صورتی که به بعد از طلاق موکول شود، زن میتواند به ازدواج مرد دیگری درآید و این موضوع هیچ منافاتی با دریافت مهریه ندارد. زوجه میتواند به دلیل پرداخت نشدن اقساط مهریه از مرد شکایت کرده و او را ممنوع الخروج کند یا اموال او را توقیف نماید.
یکی از مواد بسیار مهم در مورد قسطبندی مهریه و پیش قسط آن و اعسار مهریه این است که با یک وکیل خانواده خوب و متخصص در ارتباط باشید و طی جلسات مشاوره از او راهنمایی بگیرید تا بتوانید به حق خود برسید.
مهریه در طلاق توافقی و بذل و بخشش مهریه در طلاق
یکی از انواع طلاق، طلاق توافقی است. در واقع طلاق توافقی طلاقی است که زن و مرد هر دو از قبل در رابطه با جدایی صحبت کردهاند و تصمیم آنها طلاق بوده است، چنین طلاقی با سرعت بیشتری به نتیجه میرسد. در طلاق توافقی زن میتواند با پرداخت مالی از او طلاق بگیرد و در واقع بذل مهریه به این مورد اشاره دارد، یعنی زن مهریه خود را به مرد میبخشد. البته یک نکته مهم در این رابطه وجود دارد و آن هم اینکه زن میتواند تا زمانی که در عده طلاق است، نظر خود را عوض کند و از مرد طلب مهریه داشته باشد، حتی مهریه بذل شده چنین قابلیتی را دارد.
وکیل طلاق یک طرفه به درخواست مرد
ماده 1133 قانون مدنی در خصوص طلاق به در خواست مرد مقرر کرده است که: “مرد می تواند با رعایت شرایط مقرردر این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید. ” این نوع طلاق به طلاق یک طرفه از ناحیه شوهر یا طلاق به درخواست زوج شناخته می شود از نظر وکیل طلاق یکطرفه در مشهد اگر مرد بخواهد همسرخویش را طلاق بدهد باید ابتدا پس از گذراندن کلاس های مشاوره و سپس ثبت دادخواست در دفاتر خدمات قضایی به دادگاه خانواده شهیدمطهری واقع در بلوار شفا شهرستان مشهد رجوع کند. و دادگاه با ارجاع اختلاف به داوری اقدام به اصلاح زوجین خواهد کرد. در صورتی که بین زن و شوهر سازش حاصل نشود گواهی عدم امکان سازش به مرد اعطا خواهد شد. دفتر طلاق پس از دریافت گواهی عدم سازش به اجرای صیغه طلاق و ثبت ان اقدام خواهد کرد. از نظر وکیل دادگستری برابر بند اخر ماده 10حمایت خانواده که می توان گفت هنوز به قوت و اعتبارخود باقی است: “هرگاه شوهر بدون اجازه دادگاه مبادرت به طلاق نماید به حبس جنحه ای از شش ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.همین مجازات مقرر است برای سردفتری که طلاق را ثبت نماید.به علاوه از سردفتر خاطی سلب صلاحیت خواهد شد.” در هر صورت محاکم کوشش خود را در ایجاد صلح و سازش میان زوجین به عمل می اورند. و فقط هنگامی که بر محکمه ثابت شد که امکان صلح و سازش میان زوجین نیست، گواهی عدم امکان یا حکم طلاق صادر می کند و به اطلاع دفاتر می رساند.
اگر مرد طلاق ندهد تکلیف زن چیست؟
در مواردی که مرد طلاق نمیدهد زن میتواند حکم طلاق را به شروط معین از دادگاه دریافت کند و برای حکم طلاق اقدام نماید. در این صورت زوجه باید با دریافت گواهی عدم سازش برای طرح دادخواست طلاق به دفاتر قضایی مراجعه کند. در چنین شرایطی زن میتواند از طریق نفقه برای دریاقت طلاق اقدام نماید. یکی دیگر از شرایط دریافت حکم طلاق توسط زوجه ماده 119 قانون مدنی است که میگوید در صورتی که مرد بدون اذن زوجه همسر دیگری اختیار کرده باشد زن میتواند دادخواست طلاق را مطرح کند. عسر و حرج زن نیز یکی دیگر از مواردی است که زن به موجب ان میتواند به واسطه دادگاه خانواده مرد را مجبور به طلاق کند. البته باید در نظر داشته باشید اثبات عسر و حرج در دادگاه خانواده نیز شرایط خاص خود را دارد که میتواند شامل اعتیاد مرد، عدم پرداخت نفقه، عدم حضور مرد در زندگی مشترک، بد رفتاری زن یا دیگر موارد باشد.
آیا بعد از مرحله داوری قاضی حکم طلاق را صادر خواهد کرد؟
از جمله انواع طلاق میتوان اشاره کرد به طلاق به درخواست زوج یا طلاق به درخواست زوجه که هر یک از این موارد نیاز به دادرسی در دادگاه خانواده و رای و داوری قاضی برای صدور حکم نهایی دارند. در یک تعریف کلی میتوان گفت داوری طلاق به این معنی است که هر یک اط زوجین فردی را به عنوان داور که واجد شرایط باشد انتخاب کنند تا به برای ایجاد صلح و سازش میان زوجین و جلوگیری از طلاق اقدام کنند. لازم است بدانید نتیجه داوری ممکن است تصمیمات مختلفی باشد که از جمله آنها میتوان به ارجاع زوجین به مشاوره خاناوده یا شورای حل اختلاف اشاره کرد. بعد از آن نیز با تکمیل پرونده و ارجاع از طریق دفاتر قضایی به دادگاه خانواده، ددارسی پرونده در دادگاه خانواده توسط قاضی صورت میگیرد و حکم به طلاق یا عدم قبوا دادخواست طلاق صادر میشود.
طبق مواد24و27قانون جدید حمایت خانواده مصوب9/12/91:
ثبت طلاق در دفاتر رسمی ازدواج و طلاق پس از صدور گواهی عدم امکان سازش، یا حکم طلاق از سوی دادگاه مجاز است.
وکیل طلاق یک طرفه به درخواست زوجه یا زن
قانون مدنی در مواد 1129 و 1130 موجباتی را برای طلاق به درخواست زن مقرر داشته است که مبتنی بر فقه اسلامی است.
الف: خودداری یا عجز شوهر از دادن نفقه
طبق ماده 1129قانون مدنی:” در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجرای حکم محکمه و الزام او به دادن نفقه زن می تواند برای طلاق به حاکم رجوع کند و حاکم شوهر را اجبار به طلاق می نماید. همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه”. در صورتی که دادگاه حکم نفقه به سود زن صادر کند، و با صدور اجرائیه علیه شوهر حکم اجرا نشود زن می تواند از دادگاه تقاضای حکم طلاق کند و دادگاه شوهر را اجبار به طلاق خواهد کرد و اگر شوهر حکم دادگاه را اجرا نکند و زن را طلاق ندهد قاضی یا نماینده او به جای شوهر مستنکف اقدام به طلاق و امضای سند ان خواهد کرد. فقط استنکاف از دادن نفقه اینده علت طلاق است و قانون ناظر به این نفقه است و نفقه گذشته را دربر نم یگیرد زیرا:
اولا: نفقه گذشته زن دینی است بر عهده شوهر که مانند دیون دیگر است و نفقه به معنی حقیقی بر ان اطلاق نمی شود.
ثانیا: مبنای طلاق در مورد استنکاف شوهر از دادن نفقه عدم امکام ادامه زندگی زناشویی است و این امر فقط در مورد نفقه آینده صدق می کند.
ب: عسر وحرج زوجه
عسر و حرج به معنی مشقت شدید است. قاعده عسر و حرج یا قاعده لا حرج از قواعد معروف فقهی است که مبتنی بر ایات متعدد از قران کریم است. قاعده عسر و حرج از قواعد ثانویه فقهی است. قاعده اولیه در مورد طلاق این است که اختیار ان در دست شوهر است. لیکن هرگاه دوام زناشویی برزن موجب مشقت شدید باشد و شوهر زن را طلاق ندهد به عنوان یک قاعده ثانوی زن می تواند از حاکم تقاضای طلاق کند. حاکم شوهر را به طلاق اجبار می کند و اگر شوهر علی رغم حکم حاکم از طلاق خودداری کند، حاکم یا وکیل او به نمایندگی قانونی از شوهر زن را طلاق می دهد. تشخیص مشقت شدید یا به تعبیر ماده 1130 پیشین، تشخیص اینکه ادامه زندگی زناشویی برای زن غیرقابل تحمل است با قاضی است. ماده 1130 قانون مدنی در خصوص عسر و حرج زوجه مقرر می کند: ” در صورتی که دوام زوجیت موجب عسرو حرج زوجه باشد وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند.” چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید. و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود.
تبصره : عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود اومدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل ان مشکل باشد.
و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می گردد:
- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.
- اعتیاد زوج به یکی از مواد مخدر و یا ابتلای وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد اورد.
- و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک ان در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.
- در صورتیکه زوج به تعهد خود عمل ننماید و یا پس از ترک مجددا به مصرف مواد مذکور روی بیاورد بنا به درخواست زوجه طلاق انجام خواهد شد.
- محکومیت قطعی زوج به حبس 5سال یا بیشتر
- ضرب و شتم یا هرگونه سوء رفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد
- ابتلای زوج به بیماری های صعب العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.
موارد مندرج در این ماده مانع از ان نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود حکم طلاق صادر نماید.پس عسر و حرج عبارت است از مشقت شدید یا فاحش است که عادتا قابل تحمل نیست.

پ: غیبت شوهر بیش از 4 سال
برابر ماده 1029 قانون مدنی: ” هرگاه شخصی 4سال تمام غایب مفقودالاثر باشد زن او می تواند تقاضای طلاق کند و در این صورت با رعایت ماده 1023حاکم اورا طلاق می دهد.” با توجه به ماده1023 باید گفت دادگاه هنگامی می تواند حکم طلاق را صادر کند؛ که پس از دریافت درخواست طلاق از جانب زن در یکی از جراید محل و یکی از روزنامه های کثیرالانتشار تهران سه دفعه متوالی هرکدام به فاصله یک ماه اگهی کند و اشخاصی را که ممکن است از غایب خبری داشته باشند دعوت نماید که اگر خبری دارند به اطلاع دادگاه برسانند. هرگاه یک سال از تاریخ نشر اولین اگهی بگذرد و حیات غایب ثابت نشود دادگاه حکم طلاق صادر می کند. بنابراین قبل از گذشتن لااقل 5 سال از تاریخ اخرین خبر غایب دادگاه نمی توان حکم طلاق به علت غیبت شوهر صادر کرد. برابر ماده1156قانون مدنی زنی که شوهر او غایب مفقودالاثر بوده و حاکم اورا طلاق داده باشد باید از تاریخ طلاق عده وفات نگهدارد. و شاید بدین جهت که احتمال فوت شوهر در این گونه موارد زیاد است. مطابق ماده 1030 قانون مدنی اگر شخص غایب پس از وقوع طلاق و گذشتن مدت عده مراجعت کند دیگر حقی نسبت به زن سابق خود ندارد. لیکن اگر قبل از انقضاء مدت عده مراجعت نماید نسبت به طلاق حق رجوع دارد می تواند با اظهار اراده خود به ادامه ازدواج اثر طلاق را از بین ببرد.
اگر زن درخواست طلاق دهد آیا مهریه به او تعلق میگیرد؟
هنگام طلاق زوجین و طرح دادخواست طلاق از سوی زن، سؤالی که پیش میآید این است که اگر زن درخواست طلاق دهد آیا مهریه به او تعلق میگیرد؟ اگر زنی بدون داشتن حق طلاق و شروط لازم و مشخص شده در دفتر نکاح و از سوی دادگاه خانواده درخواست طلاق داشته باشد آنگاه به شرط بخشش مهریه میتواند به صورت توافقی از مرد جدا شود و حتی در طلاق توافقی نیز ممکن است در نتیجه توافق میان زوجین برای طلاق مهریهای به زن تعلق نگیرد.
اگر حق طلاق به گردن زن باشد آنگاه در صورت مطرح کردن دادخواست طلاق میتواند مهریه خود را نیز از دادگاه مطالبه کند. باید بدانید که اگر زن با اثبات عسر و حرج دادخواست طلاق را مطرح کرده باشد آنگاه دادگاه در خصوص حکم طلاق و نوع پرداخت مهریه بعد از آن تصمیمگیری خواهد کرد. در دفتر ازدواج شروط دوازدهگانهای ثبت میشود که برای طلاق استفاده خواهند شد پس اگر زن از اینها برای طرح دادخواست طلاق استفاده کند آنگاه به او مهریه هم تعلق میگیرد. البته شرایطی هم هستند که در صورتی که زن درخواست طلاق بدهد باید از مهریه خود گذشت کند یا مهریهای به او تعلق نمیگیرد.
آیا برای گرفتن حق طلاق شاهد لازم است؟
بر اساس قانون مدنی جمهوری اسلامی برای جاری شدن حکم طلاق نیاز به دو نفر شاهد عاقل و بالغ هست. اما برای واگذاری حق طلاق از سوی مرد به زن نیاز است که مرد از طریق دفاتر رسمی ثبت اسناد اقدام کند و حق طلاق را به زوجه واگذار نمایند در این صورت هنگام تمایل و مطالبه طلاق از سوی زوجه او نیازی به دریافت گواهی عدم سازش ندارد و بدون نیاز به مراجعه به دادگاه میتواند دادخواست طلاق دهد. البته لازم به ذکر است که گرفتن حق طلاق از سوی زوجه به دو صورت امکان پذیر است، یا میتواند در هنگام عقد نکاح و در سند ازدواج ذکر شود و یا بعد از ازدواج توسط مرد در دفاتر اسناد رسمی به زن واگذار شود. در نظر داشته باشید برای واگذاری حق طلاق از مرد به زن نیازی به حضور شاهد نیست.
اگر مرد درخواست طلاق بدهد و زن نخواهد و راضی به طلاق نباشد!
از آنجایی که در قانون جمهوری اسلامی ایران حق طلاق با مرد است و هر زمان مرد اراده کند میتواند درخواست طلاق را مطرح کرده و به دادگاه خانواده ارائه دهد و با رعایت تمامی شرایط قانونی مدنظر اقدام به طلاق دادن همسر خود کند. با این وجود اگر مرد درخواست طلاق بدهد و زن نخواهد و راضی به طلاق نباشد، نظر زن هیچ اهمیتی ندارد و مرد با رعایت تمامی شرایط قانونی دادگاه خانواده میتواند اقدام به طلاق و جدایی کند؛ ولی باید در نظر داشته باشد که در صورت جدا شدن و مطالبه مهریه و نفقه از سوی زوجه او ملزم به پرداخت آن است.
البته در چنین دعاوی خانوادگی از آنجایی که یکی از طرفین رضایتی بر کار ندارد ممکن است دعاوی دیگری نیز مانند مطالبه مهریه و نفقه، حضانت فرزندان و امثالهم پیش آید. از این بابت لازم است زوجین با یک وکیل خانوادگی متخصص و مشاور حقوقی خوب در ارتباط باشند.
انتقال حق طلاق از مرد به زن
قانون مدنی کشور حق طلاق را به مرد میدهد؛ ولی در هنگام نوشتن قباله زن قبل از مهریه یکی از شروط ضمن عقد دادن حق طلاق به زن است. در صورتی که مردی به صورت قانونی حق طلاق را به زن خود بدهد که این عمل را باید به صورت رسمی و دفتری در دفاتر ثبت اسناد انجام دهد، آنگاه زن برای دادخواست طلاق نیازی به مرد ندارد. حق طلاق برای زنان مانع از وصول مهریه برای او نمیشود. البته هنگام انتقال حق طلاق از مرد به زن باید 12 شرط مدنظر دادگاه خانواده برقرار باشد تا حق واگذاری شده باطل نشود.
البته باید در نظر داشته باشید که در صورت انتقال حق طلاق از مرد به زن، زن برای گرفتن طلاق نیازی به مراجعه به دادگاه ندارد و میتواند خود را مطلقه کند در عین اینکه میتواند مهریه خود را نیز وصول کند.
طلاق برای اعتیاد
طلاق برای اعتیاد یکی از انواع دعاوی خانوادگی طلاق است که این روزها به دلیل افزایش اعتیاد در بین جوانان کشور چه دختر و چه پسر به طرز چشمگیری افزایش یافته است. طلاق برای اعتیاد زمانی صادق است که فردی به دلیل اعتیاد همسر خود، دادخواست طلاق تنظیم کرده و به دادگاه خانواده ارسال کند. در چنین مواقعی ممکن است زن و شوهر به صورت توافقی از هم جدا شوند و در حالت بعدی این امکان هست که توافقی در طلاق نباشد در این صورت لازم است فرد با یک وکیل خانواده متخصص و باتجربه در ارتباط باشد تا بتواند به خوبی پرونده خود را در دادگاه پیش ببرد. برای دادگاه خانواده صرف معتاد بودن برای طلاق دلیل موجهی نیست و باید حتماً ثابت شود که این اعتیاد برای خانواده مضر و آسیبرسان است. در این صورت حکم طلاق از سوی قاضی پرونده صادر میشود و خطبه طلاق در دفاتر رسمی ازدواج جاری میگردد.
البته در نظر داشته باشید که هدف این متن اعتیاد به مواد مخدر بوده؛ ولی هر نوع اعتیاد دیگری به شرط مضر بودن میتواند باعث طلاق شود. اعتیاد به بازی کامپیوتری، اعتیاد به قرصهای روانگردان و الکل، اعتیاد به خیانتهای مکرر و غیره.

انواع طلاق
1- طلاق رجعی
2- طلاق باین
طلاق رجعی به چه معناست؟
طلاق رجعی به این معناست که مرد می تواند در زمان عده به زن رجوع کند. مرد در صورتی که تصمیم به رجوع گرفته باشد، باهر سخن یا عملی باید این موضوع را به همسرش تفهیم کند. در زمان عده طلاق رجعی، اگر رجوع اتفاق بیفتد، دیگر نیازی به عقد مجدد نخواهد بود.
طلاق بائن چیست؟ انواع طلاق بائن
یکی از انواع طلاق، عبارت است از طلاق بائن. در این نوع از طلاق که دقیقاً دارای مفادی عکس طلاق رجعی است، دیگر مرد حق بازگشت به زندگی همراه با همسر خود را ندارد و زن نمیتواند پس از چنین طلاقی از مرد خود طلب نفقه داشته باشد. طلاق بائن دارای انواع مختلفی است که هر کدام از آنها نیز دارای یک سری از مفاد مشخصی هستند. انواع این نوع از طلاق عبارت است از: طلاق خلع، طلاق مبارات، طلاق زن یائسه، طلاق سوم و …
افراد میتوانند با توجه به شرایطی که دارند هر کدام از این نوع طلاقها را در زمانی که میخواهند از همسر خود جدا شوند را با مشورت وکیل طلاق مورد بررسی و بحث قرار دهند.
موارد طلاق بائن
با استناد به ماده 1145 قانون مدنی طلاق باین در موارد زیر است.
1- در صورتی که زن و مرد قبل از برقراری رابطه جنسی از هم جدا شوند.
2- زن یائسه شده باشد.
3- طلاق خلع و مبارات
4- سومین طلاق که بعد از 3 وصلت متوالی به عمل آید اعم از اینکه وصلت در نتیجه رجوع باشد یا نکاح جدید
عده یعنی چه؟
اگر یک زن به هر دلیلی طلاق گرفته باشد و نکاح منحل شده باشد باید مدت زمان مشخصی و صبر کند و از ازدواج با مرد دیگری خودداری کند به عنوان مثال زنی که طلاق گرفته است یا عقد نکاح خود او به هر دلیلی فسخ شده و شوهرش فوت کرده است تا مدتی حق ازدواج مجدد نخواهد داشت و در صورتی که در این مدت ازدواج کند عقد نکاح باطل خواهد بود و اگر با علم به این موضوع اقدام به ازدواج مجدد کند و برقراری رابطه جنسی کرده باشد رابطه در حکم زنا می باشد. بر اساس ماده 1150 قانون مدنی عده این گونه تعریف شده است که، عده عبارت است از مدتی که تا انقضای آن زنی که عقد نکاح او منحل شده است نمی تواند شوهر دیگر اختیار کند.
طلاق خلع به چه معناست؟
خلع به معنی جدا کردن است و در اصلاح حقوقی به معنی رها ساختن زن در مقابل مال یا مهریه است. طلاق خلع به این معناست که زن به واسطه تنفر یا کراهتی که نسبت به شوهرش دارد، در مقابل طلاق گرفتن از ان، مالی را به شوهرش بدهد. به عبارت دیگر زن با بخشیدن نفقه و یا تمام با بخشی از مهریه خود به شوهر و قبول شوهرش، طلاق بگیرد. (مطابق ماده ۱۱۴۶ ق. م)
طلاق مبارات به چه معناست؟
طلاق مبارات به این معناست که زن و شوهر هر دو از یکدیگر تنفر داشته باشند، به این دلیل زن مالی را به شوهرش می دهد تا شوهر او را طلاق دهد و نباید آن مال بیشتر از مهر زن باشد. (مطابق ماده ۱۱۴۷ ق.م)

طلاق رجعی چیست؟
طلاق رجعی یکی از انواع مدلهای طلاق است که در آن مرد مختار است تا در بازه زمانی عده طلاق به زندگی خود همراه با زن باز گردد و زن نیز نمیتواند مانع برگشت او شود. برای این کار نیازی به نکاح مجدد نیست و مرد میتواند مثل روال قبل از طلاق به نزد زن خود باز گردد. طلاق رجعی در مقابل طلاق بائن قرار میگیرد و این دو کاملاً عکس یک دیگر هستند. یکی از دیگر نکاتی که در رابطه با طلاق رجعی وجود دارد این است که زن میتواند در این نوع از طلاق در زمانی که مرد هنوز با او زندگی میکند از او درخواست نفقه کند و مرد از نظر قانونی ملزم به پرداخت است.
سخت ترین نوع طلاق کدام است؟
طلاق، فرآیندی پرمخاطره و پیچیده است که ممکن است با مشکلات و تنشهای بسیاری همراه باشد. اما در بین انواع مختلف طلاق، میتوان گفت که طلاق بر اساس اتهامات، سختترین نوع طلاق است. در این نوع طلاق، یکی از زوجین، به دلیل تخطی از تعهدات ازدواجش، به طور عمدی به همسر خود اتهامهایی میزند، مانند خیانت، سوء رفتار، سوء استفاده مالی و غیره. این نوع طلاق، به دلیل متهم کردن یکی از زوجین به جنایت یا اقدامات غیر قانونی، بسیار حساس و پیچیده است و ممکن است به دلیل عدم ارائه شواهد کافی، به موفقیت نرسد. علاوه بر این، طرفین ممکن است در این نوع طلاق، به یکدیگر آسیب بزنند و رابطهی آنها به شدت تحت تاثیر قرار گیرد. به همین دلیل، در این نوع طلاق، توصیه میشود که طرفین با حضور وکیل طلاق، از حقوق و منافع خود در مقابل این اتهامات دفاع کنند و در صورت نیاز، با توجه به شواهد موجود، مراجعه به دادگاه را انجام دهند.
طلاق در دوران عقد و نامزدی و باکره بودن یا باکره نبودن
در خانوادههای سنتی هنوز هم باکره بودن خانمها در دوران عقد و نامزدی از اهمیت بالایی برخوردار است. با این وجود ممکن است گاهاً زن و شوهر در دوران نامزدی و عقد با استناد به صیغه محرمیت و اینکه به صورت رسمی در شرع و عرف جامعه زن و شوهر تلقی میشوند با هم نزدیکی داشته باشند و دختر باکرگی خود را از دست بدهد. از این رو طلاق در دوران عقد و نامزدی و باکره بودن یا باکره نبودن با هم ارتباط نزدیکی دارند و از اهمیت بالایی برخوردارند. در صورتی که زن در دوران عقد یا نامزدی هنوز باکره باشد و یکی از زوجین مایل به طلاق توافقی باشند، از لحاظ قانونی هیچ منعی وجود ندارد. یکی از تأثیرات باکرگی در روند طلاق توافقی در دوران عقد و نامزدی، سرعت پیشرفت پرونده طلاق است.
البته برای اقدام به طلاق در دروان عقد و نامزدی و با وجود باکرگی باید گواهی بکارت از پزشکی قانونی به دادگاه ارائه دهید. یکی دیگر از نکات حائز اهمیت برای طلاق در دوران عقد با وجود باکرگی زن این است که مرد در دوران عده طلاق نمیتواند به زن خود رجوع کند. اگر دختر باکره درخواستی برای مطالبه مهریه خود بعد از طلاق داشته باشد میتواند نیمی از مهریه خود را از دادگاه و شوهر خود مطالبه کند.
مهریه دختر باکره در دوران عقد و طلاق توافقی
یکی از دغدغههای دختران برای طلاق در دوران نامزدی و عقد، مهریه دختر باکره در دوران عقد و طلاق توافقی است. بنا بر گفتهها و قوانین طلاق در جمهوری اسلامی هنگامی که دختری باکره در دوران عقد و نامزدی درخواست طلاق میدهد به شرط مطالبه مهریه نیمی از آنچه در هنگام وصلت مشخص کردهاند به او تعلق میگیرد. مهریه یک تضمین مالی برای زن است که زندگی پس از طلاق او را به لحاظ مالی ساپورت میکند. ولی مهریهای که به دختر باکره و غیر باکره تعلق میگیرد متفاوت است. از این رو لازم است زنان هنگام طلاق با یک وکیل خانواده مجرب و متخصص در ارتباط باشند تا بتوانند به صورت قانونی تمامی مراحل طلاق و مطالبه مهریه را طی کنند. البته گاهاً شرایطی پیش میآید که به زن هیچ مهریهای تعلق نمیگیرد که میتوان گفت این شرایط زمانی رخ میدهد که نکاح زن و شوهر قبل از رابطه زناشویی فسخ شده باشد.

انواع درخواست طلاق
طلاق می تواند از طرق زیر صورت بگیرد
-
طلاق توافقی
این نوع طلاق، بی دردسر ترین نوع طلاق است که زوجین به دلایلی نمی توانند به زندگی مشترک خود ادامه دهند و اتفاق نظر دارند و تصمیم بر طلاق توافقی می گیرند. در این نوع زوجین در مورد مسائلی مانند: مهریه، نفقه، حضانت فرزند و… به توافق می رسند.
-
طلاق از طرف مرد
در این نوع طلاق، مرد می تواند در هر زمانی برای طلاق همسرش اقدام کند اما به شرطی که تمام حق و حقوق زن را کامل پرداخت کند مانند مهریه، نفقه و… یا می توانند با همسر خود توافق کند. که البته دادگاه خانواده به این راحتی حکم طلاق را صادر نمی کند و باید مراحل طلاق را مثل جلسات مشاوره و… طی کنند.
-
طلاق از طرف زن
زنان در قانون ما متاسفانه به راحتی نمی توانند از همسر خود طلاق بگیرند مگر در دو مورد:
1- در صورتی که مرد شروط 12 گانه وکالت را که در سند ازدواج و نکاح وجود دارد را امضا کند، که برخی از این شروط عبارتند از:
– ندادن نفقه به زن به مدت 6 ماه
– جنون ادواری مرد
– ابتلای زوج به هرگونه اعتیاد مضر
– بدون رضایت زوجه
– مرد همسر دیگری را برای خودش بگیرد و عدالت بین همسران برقرارنشود
– ترک زندگی بدون عذر موجه به مدت 6 ماه متوالی
– و…
2- در صورتی که زن حق طلاق داشته باشد.
یعنی به صورت شرط ضمن عقد، برای اجرای صیغه طلاق وکالت بلاعزل گرفته باشد.
مراحل و مدارک مورد نیاز درخواست طلاق
زیرا قرار گرفتن در چنین موقعیتی برای دو طرف مخصوصا زنان خوشایند نیست و ممکن است آسیب های روانی و عاطفی زیادی داشته باشد و همچنین ممکن است پروسه طلاق مدت زمان زیادی داشته باشد.
مدارک مورد نیاز
– عقد نامه یا رونوشت
– شناسنامه و کارت ملی زوجین
– آزمایش عدم بارداری
– گواهی بکارت و دوشیزگی
– شرکت در جلسات مشاوره
– گواهی عدم امکان سازش
– در بعضی موارد شهادت افراد عاقل و بالغ
– و…
گواهی عدم بارداری در طلاق غیابی
گواهی عدم بارداری در طلاق غیابی، یکی از مستنداتی است که میتواند در فرایند طلاق مورد استفاده قرار گیرد. این گواهی، مستندی است که توسط یک پزشک صادر میشود و حاوی اطلاعاتی در مورد بارداری یا عدم بارداری زن متقاضی طلاق است. این گواهی، برای ثابت کردن عدم بارداری زن در مواقعی که شواهد کافی در دادگاه ارائه نشده است، مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال، در صورتی که همسر شما از شما درخواست طلاق کرده و شما به دلایلی نمیتوانید در دادگاه حضور پیدا کنید، میتوانید با ارائهی گواهی عدم بارداری در طلاق غیابی، اثبات کنید که باردار نیستید و هیچ گونه مسئولیتی نسبت به فرزندان حاصل از این رابطه ندارید. این گواهی، تنها برای ثابت کردن عدم بارداری زن مورد استفاده قرار میگیرد و هیچ اطلاعاتی در مورد عدم وجود روابط جنسی بین زن و شوهر را نشان نمیدهد. به همین دلیل، در بسیاری از موارد، دادگاه ممکن است از شما بخواهد تا به صورت شفاهی و به طور صریح اعلام کنید که در زمان تقاضای طلاق، روابطه جنسی با همسرتان نداشتهاید. در هر صورت، حضور وکیل طلاق در این موارد بسیار مفید است تا بتوانید بهترین استراتژی را برای دفاع از حقوق و منافع خود در این روند انتخاب کنید.
درخواست طلاق پس از گرفتن مهریه
درخواست طلاق پس از گرفتن مهریه نیز امکانپذیر است البته برای دادگاه خانواده اهمیت زیادی دارد که زن برای درخواست طلاق پس از گرفتن مهریه دلیل محکمه پسندی داشته باشد. مهریه حق زن برای ضمانت زندگی پس از طلاق است و در صورتی که مهریه او عندالمطالبه باشد میتواند هر زمانی که بخواهد آن را به اجرا گذاشته و درخواست مطالبه مهریه داشته باشد. حتی در صورتی که زنی موفق به وصل مهریه از همسر خود نشود میتواند از طریق اداره ثبت اقدام به توقیف اموال همسر خود کند تا با به مزایده گذاشتن آنها طلب خود را به دست آورد.
اما طلاق بعد از گرفتن مهریه نیاز به دلیل محکمه پسندی دارد و در این موارد دادگاه خانواده زوجین را به مشاوره خانواده معرفی میکند. حال بر آن است که طرفین برای داشتن طلاقی صلحآمیز با یک وکیل خانواده متخصص و با تجربه در ارتباط باشند تا او بتواند به صورت قانونی از حق و حقوقشان دفاع کند.
پرداخت مهریه پس از طلاق
مهریه تضمینی مالی برای زندگی پس از طلاق است که برای زن در نظر گرفته شده است. مهریه عندالمطالبه حقی بر گردن مرد است و باید هر زمانی که زن درخواست داشته باشد به او پرداخت کند. درمورد پرداخت مهریه پس از طلاق باید گفت که با توجه به تصمیم قاضی بستگی به نوع طلاق دارد. در صورتی که بعد از اجرای حکم طلاق، زن با راهنمایی و مشاوره وکیل طلاق متخصص و حرفهای خود یک دادخواست مطالبه مهریه به دادگاه ارائه دهد آنگاه دادگاه متناسب با نوع طلاق برای او حکم پرداخت مهریه میدهد.
یکی از نکات حائز اهمیت برای پرداخت مهریه این است که حتی در صورتی که زنی با فوت همسر خود مواجه شود هم این موضوع نمیتواند مانع از گرفتن مهریهاش شود.
تعدیل اقساط مهریه از طرف زوج و زوجه و شرایط دادخواست
تعدیل اقساط مهریه از طرف زوج و زوجه و شرایط دادخواست آن به این صورت است که اگر مرد به دلیل افزایش تورم و شرایط مالی بدی که دارد استطاعت مالی پرداخت اقساط مهریه را نداشته باشد آنگاه دادخواست تعدیل مهریه را به دادگاه ارائه میدهد. تعدیل مهریه برای کاهش مبلغ مهریه یا تعداد سکههای پرداختی در هر قسط است.
برای مطرح کردن دادخواست تعدیل اقساط مهریه به دادگاه، لازم است با یک وکیل خانواده متخصص و باتجربه در ارتباط باشید تا وی به صورت قانونی و با بهرهگیری از بهترین قلم خود بتواند چنین درخواستی را مطرح کرده و به دادگاه ارائه دهد ضمن اینکه چنین فردی در این راستا میتواند بهترین مشاوره حقوقی نیز باشد. از جمله شرایط طرح تعدیل اقساط مهریه از طرف زوج و زوجه و شرایط دادخواست آن میتوان به تورم و گرانی در جامعه و شرایط مالی ویژه زوج که در پرداخت مهریه تأثیر منفی میگذارد و این به تشخیص دادگاه و قاضی نیاز دارد اشاره کرد.
طلاق به دلیل عدم پرداخت نفقه
طلاق به دلیل عدم پرداخت نفقه یکی دیگر از دلایلی است که میتواند زندگی زوجین را به جدایی بکشد. یکی از حقوق زن در زندگی که به عهده مرد است نفقه یا هزینه زندگی است، در صورتی که مردی به دلیل شرایط مالی بد یا هر دلیل دیگری قادر به پرداخت نفقه نباشد یا نخواهد که نفقه همسر خود را پرداخت کند آنگاه به موجب قانون زن میتواند درخواست مطالبه نفقه تنظیم کرده و با شکایت نامه به دادگاه ارائه دهد و در صورت اثبات پرداخت نشدن نفقه زن از طریق مرد در زندگی مشترک او محکوم میشود و زن میتواند دادخواست طلاق دهد.
البته با وجود اینکه قانون مرد را ملزم به پرداخت نفقه میداند و در صورتی که او از پرداخت نفقه سرباز زند آنگاه زن حق طلاق را دارد؛ اما باید یک سری شرایطی برای طلاق به دلیل عدم پرداخت نفقه در نظر گرفت که میتواند شامل تمکین از همسر یا عدم تمکین به دلیل حفظ امنیت جانی و غیره باشد.
نفقه جاریه چیست؟ فرق نفقه جاریه و نفقه معوقه
نفقه جاریه یعنی همان نفقهای که در طول زندگی و در حال حاضر به زن تعلق میگیرد. نفقه معوقه نیز به آن چیزی گفته میشود که مربوط به زمان قبل بوده است و در پرداخت آن به زوجه تعویقی افتاده است آنگاه به آن نفقه عقب افتاده میگویند.
اما تفاوت بزرگی که بین نفقه جاریه و نفقه معوقه وجود دارد این است که نفقه معوقه بنا بر مبلغی که هست در دادگاه خانواده یا در شورای حل اختلاف بررسی میشود در حالی که نفقه جاریه تنها در صلاحیت بررسی دادگاه خانواده است. نفقه زن حتی در صورتی که زوجین به صورت مستقل شاغل باشند و درآمد داشته باشند نیز به عهده مرد است و در صورت پرداخت نشدن از طریق دادگاه و دادخواستهای قانونی قابل وصول است.
نفقه زن باردار در عده طلاق، عده وفات و عقد موقت چقدر است؟
مرد باید بر اساس قانون به پرداخت نفقه زن خود بپردازد و مقداری برای این نفقه در نظر گرفته نشده است و هر دو طرف به صورت مسالمتآمیز میتوانند در این رابطه به توافق برسند. مرد ملزم به پرداخت نفقه زن باردار در عده طلاق است و باید به صورت مرتب این کار را انجام دهد و رضایت زن را کسب کند. نفقه زن باردار در عده وفات قابل دریافت است و قانون این زن را مستحق دریافت نفقه از اقوام درجه یک شوهر میداند و میتواند در این رابطه یک درخواست قانونی داشته باشد تا به حق خود برسد.
نفقه زن باردار در عقد موقت، اگر زمانی زنی در دوران عقد موقت باردار شود، مرد مجدد به دلیل شکلگیری جنین میبایست برای پرداخت نفقه زن اقدام کند و این مورد جز حقوق قانونی زن باردار در دروان عقد موقت به حساب میآید.
فسخ نکاح
فسخ نکاح نیز مانند طلاق یکی از راههای تمام شدن زوجیت است ولی مانند طلاق دشواریهای زیادی در مراحل وصول آن وجود ندارد. فسخ نکاح برای جلوگیری از برهم خوردن آسایش و آرامش زوجین انجام میشود؛ ولی برای برقراری نظم عمومی در کشور و پایداری خانواده، قانون برای فسخ نکاح شرایط خاصی را قرار میدهد که از انواع آن میتوان اشاره کرد به مواردی همچون اطلاع طرفین از قرارداد فسخ نکاح و تنها اراده طرفی که حق برهم زدن نکاح بر اوست، فسخ نکاح نیازی به اذن و اجازه دادگاه خانواده و قاضی بر حق ندارد و فسخ نکاح برای نکاح دائم یا موقت نیز امکانپذیر است.
لازم به ذکر است در فسخ نکاح به زن مهریهای تعلق نمیگیرد و زن و مرد هر چند بار مجاز به فسخ نکاح و رجوع هستند. برای فسخ نکاح از سمت زن و مرد علاوه بر عدم سازگاری میتواند عیوبی نیز در طرفین موجود باشد که موجب به عدم توانایی آنها برای ادامه زندگی شود.

وکیل متخصص طلاق
شاید این اتفاق ناگوار باعث از پاشیدن زندگی شما شود، یکی از مهم ترین تصمیمات زندگی هر فرد طلاق است. طلاق آثار و پیامد های مضر زیادی به همراه دارد. کلمه طلاق یک کلمه عربی می باشد که به معنی گشودن گره و رها کردن می باشد. طلاق در فقه به عنوان از بین بردن ازدواج با لفظ مخصوص می باشد. طلاق امروزه به عنوان یک ابزار برای خاتمه رابطه زناشویی میان زن و مرد شناخته می شود و یکی از مهم ترین و مرسوم ترین دعاوی می باشد که در دادگاه ها مطرح می شود. گروه وکلای دادورزان صلح و سازش در دعاوی طلاق پنج سال سابقه فعالیت دارد.
وکالت در هر زمینه نیاز به تخصص در آن زمینه دارد، شاید برای شما سؤال باشد که چرا اینگونه است؟ زیرا با توجه به گستردگی مطالب در پروندههای حقوقی موارد مختلف و خاصی برای هر پرونده مطرح میشود، بنابراین وکیل مدنظر شما باید به خوبی با ابعاد مختلف آن زمینه آشنایی داشته باشد تا بتواند پرونده شما را به نحو احسن به پایان برساند؛ بنابراین برای پروندههای طلاق نیز شما باید از یک وکیل تخصصی طلاق استفاده کنید، زیرا این نوع وکیل همانطور که از نامش پیداست دارای سابقه و تخصص در زمینههای حقوقی طلاق است و شما میتوانید با استفاده از تجارب و دانش آن در این زمینه به خوبی پرونده خود را به پایان برسانید. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد وکیل تخصصی طلاق با ما در سایت گروه وکلای دادورزان صلح و سازش در ارتباط باشید تا شما را بهتر راهنمایی کنیم.
ابطال ثبت واقعه طلاق
طلاق چه از طرف مرد یا از طرف زن و چه به صورت توافقی باشد باید روال قانونی خود را طی کند و به صورت رسمی ثبت شود. اما ابطال طلاق هم امکانپذیر است و در صورتی که مرد برای ثبت واقعه طلاق با استفاده از مدارک و اسناد لازم به دفاتر ثبت اسناد مراجعه نکرده باشد به عنوان مجرم محکوم شده و ابطال ثبت واقعه طلاق رخ میدهد. البته ابطال ثبت واقعه طلاق باید از سوی زن و مرد به صورت رسمی مطرح شود و از دادگاه خانواده تقاضا شود. در این صورت طلاقی که از نظر قانونی ثبت نشده و باطل به حساب میآید به صورت رسمی ثبت ابطال میشود.
البته ابطال ثبت واقعه طلاق شرایط خود را دارد و در صورتی که صیغه طلاق در حضور دو نفر شاهد عاقل و عادل که مرد باشند جاری نشده باشد یا طلاق معلقی باشد که مرد برای آن شرطی گذاشته است و یا حتی از سوی مرد در دفاتر ازدواج ثبت نگردیده باشد آنگاه باطل محسوب میشود. همچنین یکی دیگر از شرایط باطل بودن طلاق، عادت ماهیانه زن یا حامله بودن اوست. در زنان یائسه نیز باید سه ماه از زمان آخرین نزدیکی آنان با همسرشان گذشته باشد تا طلاق باطل نگردد.
تنفیذ طلاق
تنفیذ طلاق یعنی ثبت واقعه طلاق در خارج از کشور. هنگامی که مهاجران ایرانی در خارج از کشور اقدام به طلاق میکنند تنفیذ طلاق باید توسط محاکم داخل کشور انجام شود. باید دقت داشته باشید در صورتی که قوانین لازم در امر طلاق در خارج از کشور رعایت شده باشد تنفیذ طلاق صورت میگیرد در غیر اینصورت طلاق انجام شده مورد تایید محاکم داخل کشور نخواهد شد.
هنگامی که زوجین در خارج از کشور طلاق خود را به ثبت میرسانند در صورتی که دادگاه صادر کننده حکم طلاق در خارج از کشور مطابق با قوانینی که با قوانین داخلی مغایرتی نداشته باشد، حکم طلاق داده باشد و خود دادگاه نیز در صلاحیت بررسی حکم طلاق باشد آنگاه از سوی دادگاههای داخل کشور نیز طلاق زوجین به ثبت میرسد.
طلاق عاطفی در قانون جمهوری اسلامی ایران
امروزه در بین خانوادهها یکی از بزرگترین مشکلات خانوادگی طلاق عاطفی والدین است. هنگامی که زوجین به دلایل مختلفی همچون وجود فرزندان خود یا عدم اراده زندگی مجردی طلاق را انتخاب نمیکنند ناخودآگاه به دلیل عدم توافق به سمت طلاق عاطفی حرکت میکنند. در حالی که طلاق عاطفی بسیار ناامیدکنندهتر و مخربتر از طلاق رسمی است و علاوه بر اینکه در روحیه زوجین تأثیر منفی زیادی میگذارد بر تربیت فرزندان نیز آثار جبران ناپذیری دارد.
طلاق عاطفی در قانون جمهوری اسلامی ایران، اصلی پذیرفته شده در بین زوجین است و نیازی به تشریفات اداری ندارد. هنگامی که زوجین با طلاق عاطفی مواجه میشوند بهتر است با یک مشاور خانواده صحبت کنند تا بتوانند ریشه مشکل میان خودشان را شناسایی کنند. گاهاً در بین روابطی که به طلاق عاطفی ختم میشوند، دیده میشود که زوجین به دلیل عدم توافق در مسائل بسیار کوچک تا بزرگ با یکدیگر به تصمیم واحد رسیدهاند و گاهاً حتی زوجین نمیتوانند بعد از مدتی که از طلاق عاطفی میان آنها گذشته است به مسیر مشخصی برسند در این راستا لازم است که با یک وکیل خانوادگی صحبت و مشورت کنند.
انصراف یکی از زوجین در طلاق توافقی
طلاق توافقی یکی از انواع طلاق است که بین زوجین برای خاتمه دادن به ادامه زندگی مشترک انجام میگیرد. در این نوع طلاق زن و مرد بر سر تمامی حق و حقوق مشترک خود از زندگی توافق حاصل مینمایند از این رو به راحتی میتوانند اقدام به طلاق کنند و نیازی به ارجاع پرونده به دادگاخ خانواده برای دادرسیهای قضایی نیست. اما در هر مرحله از رسیدگی قضایی به پرونده طلاق توافقی یکی از زوجین میتواند انصراف دهد از این رو در صورتی که این انصراف قبل از ختم دادرسی باشد حکم دادگاه خاناوده استرداد دادرسی است. ممکن است انصراف زوجین از طلاق توافقی بعد از صدور حکم طلاق باشد از این رو میتوان گفت حکم دادگاه خانواده ابطال دادخواست طلاق است.
دادگاه خانواده طلاق
دادگاه خانواده طلاق، یکی از دادگاههایی است که در مسائل حقوقی خانوادگی، اختیار قضایی دارد. این دادگاه، مکانی برای حل و فصل اختلافات مربوط به طلاق، تهیه و تفسیر مواد قراردادی و تعیین حقوق و تکالیف طرفین است. در دادگاه خانواده طلاق، مواردی مانند تقاضای طلاق، تعیین نفقه، حضانت، تعیین سرپرستی و تقسیم اموال و … بررسی می شوند. برای رسیدگی به این موضوعات، معمولاً وکیلان حقوقی خانواده در دادگاه خانواده طلاق، به موکلان خود کمک میکنند و در تمامی مراحل دادگاه حضور دارند. همچنین، در دادگاه خانواده طلاق، شاهدان و خبرگان نیز ممکن است به عنوان شاهد در دادگاه حضور داشته باشند و با توجه به شرایط و ادله موجود، دادگاه به تصمیم نهایی خود در مورد مسائل مطروحه برسد. در صورتی که شما به دادگاه خانواده طلاق مراجعه میکنید، بهتر است با دقت و صداقت به سؤالات دادگاه پاسخ دهید و از ارائه اطلاعات نادرست یا ناقص به دادگاه جلوگیری کنید. همچنین، در صورتی که به وکیل حقوقی خانواده نیاز دارید، بهتر است یک وکیل با تجربه و متخصص در حوزه دادگاه خانواده طلاق انتخاب کنید تا به بهترین نتیجه در مورد مسائل خانوادگی خود برسید. از طرفی، باید به این نکته توجه کنید که در دادگاه خانواده طلاق، بهتر است به دلیل حساسیت موضوع، با رفتار آرام و متین و همچنین با داشتن اطلاعات و توانایی لازم به دادگاه مراجعه کرده و با توجه به قوانین و مقررات مربوطه، به بهترین تصمیم در مورد مسائل خانوادگی خود برسید.
خلاصه مطلب
به پایان نوشته وکیل طلاق رسیدیم و امیدواریم که این موارد بیان شده در این نوشته برای شما کاربردی بوده باشد و از آنها به خوبی بهره مند شده باشید. طلاق یکی از رایج ترین پرونده های حقوقی در دادگاه ها است و شما می توانید برای سرعت بخشیدن به پرونده خود از یک وکیل متخصص طلاق که در نوشته در مورد آن صحبت کردیم استفاده کنید. ما در این نوشته سعی کردیم تا اطلاعات کاملی را در رابطه با طلاق در اختیار شما قرار دهیم و از این رو به بررسی مواردی نظیر: بررسی کیستی وکیل متخصص طلاق، بررسی مراحل و مدارک مورد نیاز برای طلاق، بررسی انواع طلاق، بررسی چیستی طلاق بائن، بررسی امکان پذیر بودن انصراف از طلاق توافقی، بررسی مراحل طلاق توافقی و … پرداختیم. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد موارد حقوقی طلاق و وکیل طلاق با مجموعه گروه وکلای دادورزان صلح و سازش به واسطه راه های ارتباطی سایت و شماره تماس 09192929787 در تماس باشید.


بهترین وکیل هستند
خانم میر واقعا وکیل خوبی هستند
مشاوره هاشون عالی هست
سلام به همگی
دو سال پیش وکیل من بودن خانم میر
من خیلی دادگاه میرفتم
چند سال درگیر بود شوهرم طلاقم نمیداد
اخر با کمک ایشون طلاق گرفتم
تااا دیوان عالی شوهرم رفت نتونست کاری کنه
همه رو مدیون وجود خانم میر هستم
ایشون وکیل من بودند
خیلی کمک کردن بهم
پیشنهاد میشود