فردی که نقش وکیل را به عهده میگیرد باید در ابتدا تعلیمات کافی را دیده باشد و پس از آن مهارت و تجربه مورد نیاز برای این کار را کسب کرده باشد تا بتواند در مواقع معم از موکل خود دفاع کند و حقوق وی را بگیرد. وکیل پایه یک دادگستری زمانی یک وکیل خوب محسوب میشود که تمام فاکتورها و ویژگیهای یک وکیل مجرب را داشته باشد. ما در وبسایت رسمی وکلای ایران سعی داریم تا شما را با ویژگیهای یک وکیل خوب آشنا کنیم و در واقع بهترین وکیل دادگستری را به شما معرفی کنیم، تا در هنگام نیاز بتوانید با توجه به این خصوصیات، یک وکیل حرفهای را جهت دفاع از حقوق خود اخذ نمایید. در ادامه با ما همراه باشید تا نکات ارزشمندی را در خصوص انتخاب وکیل پایه یک دادگستری به شما ارائه کنیم.
وکیل پایه یک دادگستری کیست؟
یک وکیل باید دفاع از حقوق موکل خود را برعهده بگیرد و مطابق اصلی 35 قانون اساسی، ظرفیت میتوانند در محاکم قضایی برای دفاع از حق خودشان، یک وکیل انتخاب کنند. وکلای باتجربه و ماهر ابتدا باید یک نگاه کلی به مسئله و قضیه داشته باشند و سپس پرونده مربوطه را قبول کنند. پس از قبول کردن پرونده باید نمای کلی از قضیه را در ذهن خود تجسم کرده و به دنبال مستندات و شواهد باشند. آنها باید همه این مستندات را در کنارهم گذاشته و آنها را با دقت مطالعه و بررسی کنند، آنگاه که از همه زوایای قضیه مطلع شدند، نسبت به گرفتن حق موکل خود در مراجع قضایی اقدام کند.
اگر در انتخاب شیوه صحیح عنوان نمودن طرح دعوا تعلل کند، نشان از ضعف و بیتجربگی وکیل خواهد بود. چرا که وکلای پایه یک دادگستری به مسائل آنقدر اشراف دارند تا با نیم نگاهی به پروندههای مختلف میتوانند روش درست طرح دعوا و دفاع را انتخاب نمایند و در کمترین زمان، به بهترین نتیجه دست پیدا کنند.
به طور کلی وکیل شخصی است که از جانب فردی حقوقی و یا حقیقی برگزیده میشود و وظیفه وی رسیدگی و بررسی امور و پروندههای کیفری و حقوقی است. با توجه به اینکه در این زمینه، حوزههای زیادی وجود دارد، وکلا به صورت ناخودآگاه به سوی گرایش خاصی خواهند رفت و هر کدام از آنها در واقع تخصصی را برای خود برمیگزینند. وکیل پایه یک نیز شخصی است که توانسته مجوزهای قانونی امور وکالت را با شایستگی و موفقیت کسب نماید. این وکیل مدرک پایه یک را از سمت کانون وکلای دادگستری اخذ نموده است و چنین فردی میتواند امین فرد موکل باشد و تنها برای عدالت و گرفتن حق او تلاش نماید. وکیل پایه یک دادگستری پس از انجام مراحل کتبی و همچنین شفاهی، میتواند این مدرک را از کانون وکلا دریافت کند و بدین ترتیب میتواند در منطقههای مختلف کشور، پروندههای مختلف را به عهده بگیرد.
وکیل پایه یک دادگستری میتواند در دعاوی خانواده، دعاوی املاک، دعاوی شرکتها، دعاوی قراردادهای مشارکت، دعاوی کیفری، دعاوی امرو مالیاتی، دعاوی امور حقوقی، دعاوی امور داوری و همچنین دعاوی ارث و میراث فعالیت داشته باشد و پروندههای مربوط به این دعاوی را قبول نماید.
بهترین وکیل دادگستری
انتخاب یک وکیل خوب همانند انتخاب نمودن پزشک معالج است، چنانچه نتوانید یک وکیل خوب پیدا کنید تا در حوزههای مختلفی تخصص داشته باشد، مسلما با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد. یک وکیل اگر به میزان کافی آگاه نباشد و تجربه کافی را کسب نکرده باشد ممکن است شما را به نتیجه دلخواهتان نرساند. پس انتخاب یک وکیل خوب امری ضروری در همه پروندههای حقوقی و کیفری است. وکیل از جانب موکل، وکالت دارد تا دعاوی مالی، حقوقی و یا دیگر دعاوی را در ساختار و چهارچوب قوانین مدنی مطرح نموده و از حق موکل خود دفاع کند. وکلای پایه یک، باتجربهترین و متخصصترین وکلا به شمار میروند.
زمانی که وکیل مدرک کارشناسی خود را اخذ میکند، میتواند در آزمونی که سالی یک مرتبه برگزار میشود شرکت نماید. این آزمون به واقع یک آزمون بسیار سخت بوده و رقابت در آن نیز تنگاتنگ است. افراد زیادی در این آزمون شرکت میکنند و همه تلاش خود را میکنند تا در آن قبول شوند. پس از قبولی در آزمون باید به مدت 18 کارآموزی داشته باشند و سپس آزمون بعدی را پشت سر بگذارند. این آزمون به دو صورت شفاهی و کتبی برگزار میشود. پس از آن نیز میتواند به طور رسمی انتخاب شده و در بیشتر بخشهای کیفری و حقوقی فعالیت داشته باشد.
بهترین وکیل دادگستری فردی است که بتواند وظایف خود را به خوبی شناخته و به همه آنها عمل کند. چنین وکیلی به صورت تخصصی باید در یک حوزه کار کند. مثلا میتواند به عنوان وکیل ملکی، وکیل خانواده، وکیل ثبتی و یا وکیل کیفری فعالیت داشته باشد و تخصص و تجربه خود را در این زمینه صرف کند. گاهی این وکلا، ترجیح میدهند که تنها در یک حوزه کار کنند، این بدین معنی نیست که یک وکیل ملکی نمیتواند پروندههای وکیل کلاهبرداری، وکیل قتل و یا وکیل پولشویی را قبول کند، بلکه ترجیح میدهد تا تبحر بیشتری در یک زمینه کسب نماید.
وکیل خوب
اگر میخواهید بدانید که یک وکیل خوب چه کسی است و چگونه چنین شخصی را پیدا کنید، باید ابتدا با افرادی که قبلا با وکیل مورد نظر کار کردهاند مشورت نمایید و ببینید آیا آنها با این وکیل به نتیجه خوبی رسیدهاند یا نه. چرا که اولین و مهمترین اصل در انتخاب وکیل، تجربه کاری وی است که مشخص میکند تا چه اندازه در کار خود تبحر و تخصص دارد. یکی از راههای پیدا کردن یک وکیل خوب؛ جستجو کردن در فضای اینترنت است. با ورود به سایتهای معتبر میتوانید وکیلهای درجه را شناسایی کرده و همچنین با پر کردن فرمهای مخصوص مشاوره، از مشورت با آنها بهره ببرید.
وکیل خوب دارای خصوصیاتی است که به وسیله آنها میتواند پرونده را به نتیجه خوبی برساند. نقش وکیل در امور حقوقی و وکالتی بسیار حائز اهمیت بوده و با داشتن ویژگیهای یک وکیل خوب میتوانید نسبت به نتیجه پرونده خود امیدوار باشید. از مهمترین ویژگیهای یک وکیل خوب دارا بودن مدرک پایه یک دادگستری است. داشتن سابقه کاری درخشان، داشتن تجربه بالا و توانایی عملی خوب، به روز بودن و داشتن تخصص در زمینه مربوط از دیگر خصوصیات یک وکیل خوب است.
وکیل مجرب
همانطور که گفتیم در امر وکالت، تجربه حرف اول را میزند. برای انتخاب یک وکیل مناسب ابتدا باید به سابقه کاری وی توجه داشته باشید، چرا که افراد با قرار گرفتن در موقعیت میتوانند مهارتهای خود را نشان دهند. یک وکیل مجرب باید شرافت حرفهای و کاری خود را مدنظر داشته باشد و بسیار هوشمندانه عمل کند. وی باید احساس مسئولیت داشته باشد و تمام تلاش خود را برای موکل خود انجام دهد.
یک وکیل مجرب دارای جسارت و شهامت بوده است تا بتواند از جان، ناموس، مال و آبروی افراد حفاظت کند. توجه داشته باشید که وکلای پایه یک دادگستری قدرتی بیش از قدرت قانونن ندارند و تنها میتوانند در چهارچوب قانون عمل کنند.
چند نکته مهم برای موکل
موکلین باید به چند نکته مهم در هنگام انتخاب وکیل و یا سپردن پرونده خود به وی در نظر داشته باشند. این نکات شامل:
- نتیجه دادگاه به هیچ وجه بر روی پرداخت کردن حق الوکاله اثر ندارد. وکیل تمام تلاش خود را میکند تا پرونده را به نف موکل تمام کند، اما به هیچ عنوان در مورد نتیجه نهایی دادگاه تعهد ندارد. موکل در این شرایط موظف است حق الوکاله وکیل را به طور کامل پرداخت نماید.
- وکیل نمیتواند در روند انتخاب نمودن میزان قرار و یا نوع مجازات دخالت داشته باشد و صدور رای اصلی به عهده دادگاه میباشد.
- در صورتی که در حین انجام پرونده آدرس تغییر کرد، باید حتما آدرس جدید را تا 48 ساعت به وکیل خود به طور کتبی برسانید.
- اگر در هنگام عقد قرارداد، برای تجدیدنظر حق الوکاله در نظر گرفته شود، پس از تجدید نظر بایستی این مبلغ به طور کامل به وکیل تقدیم شود.
جمع بندی
یک وکیل پایه یک دادگستری فردی است که بعد از قبول شدن در آزمونهای وکالت میتواند در حوزههای مختلف فعالیت کند و پروانه پایه یک را از کانون وکلای دادگستری دریافت کند. اگر تاکنون به مشکلات حقوقی برخورده باشید، حتما میدانید که حضور یک وکیل تا چه اندازه میتواند در روند پرونده شما تاثیر داشته باشد. در این بخش سعی داشتیم، شما را با خصوصیات یک وکیل خوب آشنا کنیم و همچنین نکات مهمی که موکلین باید در نظر داشته باشند را بیان نمودیم. دانستید که یک وکیل مجرب، باید در عین داشتن عدالت و انصاف، امانتدار باشد و تجربه کافی را برای پذیرفتن پروندههای مختلف داشته باشد. داشتن آگاهی و تسلط به قانون مدنی میتواند وی را برای رسیدن به نتیجه مطلوب در پرونده یاری دهد.
اگر شما هم سعی دارید، در مراجع قضایی از حق خود دفاع کنید، کافیست به موسسه حقوقی وکلای ایران، مراجعه نموده و یا به صورت آنلاین و از طریق وبسایت رسمی، مشاوره دریافت نمایید. تیم وکلای ایران جزء بهترین تیم در کشور هستند و با داشتن کادری مجرب و باتجربه میتوانند پروندههای مختلف، قضایی، کیفری و حقوقی را قبول کنند. میزان موفقیت و رضایت موکلین از وکلای ایران، نشان دهنده داشتن تخصص، مهارت و تجربه تیم است.