وکیل جرایم پزشکی
بهترین وکیل جرایم پزشکی، یک وکیل پایه یک دادگستری متخصص که از جنبه ی قانونی به مسائل و مشکلات حقوقی و جرائم پزشکی رسیدگی می کند، یعنی مشاور حقوقی در زمینه ی رسیدگی به مشکلاتی که بین بیمار و پزشک به وجود آماده است می باشد. همه وکلا در زمینه ی حقوقی و کیفری آگاهی کامل دارند اما هر وکیلی تخصص و حیطه ی فعالیت مخصوص به خود را دارا می باشد در نتیجه وکیلی که در زمینه ی رسیدگی به جرایم پزشکی و تشخیص قصور پزشکی از جرم آگاه باشد می تواند به اینگونه از پرونده ها رسیدگی کند.
وکیل سرکار خانم فاطمه میر با دریافت پروانه پایه یک دادگستری از کانون وکلای دادگستری مرکز در شهر تهران با تجارب ارزشمند و موثر، صداقت و استمرار در پاسخگویی به سوالات، پروندهها را پیگیری مینماید.
ایشان از ابتدا در تلاش بوده تا با هدف بهبود کیفیت امر وکالت و همراهی با موکل، مسیر دشوار پروندهها را تا حد ممکن و توانایی موجود، هموار نماید که همین رفتار منحصر بفرد و جدیت در پیگیری پروندهها، باعث گردیده که تا به امروز رضایت موکلین را همراه خود داشته باشند و به عنوان یکی از بهترین وکلای گروه دادورزان صلح و سازش انتخاب گردند.
تخصص و مهارت ها :
مسلط به رویه محاکم استان تهران
وکالت تخصصی در دعاوی کیفری و ملکی
تنظیم قرارداد های حقوقی
مشاوره حقوقی در دعاوی خانواده
شماره تماس وکیل خانم فاطمه میر
9850 382 0912
وکلای گروه دادورزان صلح و سازش
وکیل جرایم پزشکی و نقش آن در پرونده های پزشکی چیست؟
شغل پزشکی شبیه همه ی مشاغل دارای قوانین و مقررات مخصوص به خود می باشد که اگر پزشک از آن قوانین تعدی و تخلف کند مرتکب جرم شده است که او را متخلف یا مجرم می شمارند. جرایم پزشکی یعنی انجام هر عمل و یا ترک عمل از طرف پزشک که موجب آسیب جانی و یا مالی به بیمار می شود. البته با توجه به اینکه این عمل به عمد یا به اشتباه انجام شده باشد به شاخه های عمدی و شبه عمدی تقسیم می گردد که بر طبق قوانین به آن رسیدگی می شود.
نحوه ی رسیدگی وکیل به جرایم پزشکی
وکیل دعاوی پزشکی که به اینگونه از پرونده ها رسیدگی می کند معمولا پزشکی که مجرم تلقی می گردد جرم او غیر عمدی و سهوی است، که برطبق قانون با وی برخورد می شود اما اگر عمدی بودن جرم ارتکابی پزشک ثابت شد دیگر مسئله تنها ارتکاب جرم از سوی پزشک نیست بلکه از نظر قانونی شخصی به کسی آسیب رسانده و موجب ضرر و خسارت شده است که در این زمان برطبق قانون با او برخورد می شود
انواع جرایم پزشکی
_ جرایم پزشکی، به هر عمل عمدی و غیر عمدی یا قصور پزشکی که سهوا صورت گرفته است را می گویند.
_ قصور پزشکی یعنی اهمال و سهل انگاری پزشک در کار خود می باشد که باعث ایجاد ضررو زیان جسمی و مالی می شود.
_ گاهی مواقع عدم دانش کافی و مهارت مورد نیاز در پزشک در روند درمان پزشک اشتباه می کند یا نسخه را اشتباه می نویسد که این کار همانطور که مشخص است به طور عمد نیست بلکه در اثر عدم مهارت، تخصص و تجربه می باشد.
_ از دیگر جرایم غیر عمدی پزشک بی احتیاطی و بی مبالاتی است در نتیجه عوارضی که به علت بی احتیاطی پزشک صورت گرفته غیرعمدی محسوب می شود.
_ در بعضی مواقع از پزشک یا کادر درمان او شکایتی مبنی بر توهین و نحوه ی برخورد نامناسب یا استفاده از الفاظ رکیک می شود که برطبق قانون به طور عام توهین و الفاظ رکیک به طرف مقابل جرم محسوب می شود و مجازات به همراه دارد در این صورت بیمار یا نماینده ی قانونی او یا خانواده ی شخص می توانند با مراجعه به بهترین وکیل جرایم پزشکی اقدام به شکایت از پزشک کند و خواهان مجازات وی شود.
_ از دیگر جرایم پزشکی، عدم پذیرش بیمار اورژانسی در مراکز درمانی و بیمارستانی می باشد در صورت ممانعت پزشک مرکز یا مراکز و بیمارستان مربوطه متخلف محسوب و به موجب قانون مجرم شناخته می شوند.
از منظر وکیل جرایم پزشکی منظور از مسئولیت پزشکی چیست؟
_ اگر پزشک به طور عمدی به بیمار صدمه وارد کند و یا بعضی اوقات اتفاق می افتد که پزشک با بیمار وارد درگیری لفظی می شود و پزشک به عمد به بیمار صدمه وارد می کند و افرادی هم شاهد این اتفاق هستند از نظر وکیل یا مشاوره حقوقی و کیفری جرایم پزشکی، پزشک متخلف و مجرم محسوب می شود به این علت که پزشک در هر شرایطی باید حافظ جان مردم با شد نه آنکه مسبب آسیب رساندن به مردم شود.
_ در صورت افشای اسرار بیمار توسط پزشک معالج مجرم شناخته می شود و از یک تا سه سال محکوم به حبس می گردد، زیرا یکی از وظایف پزشک این است که محرم اسرار بیمار خود باشد.
_ اگر درمانگاه یا بیمارستان پزشک برای مداوا و معالجه بیمار از امکانات کافی برخوردار نباشد و پزشک معالج بیمار را با همان وضعیت کمبود امکانات در جهت سود بیشتر و راحتی پزشک انجام گیرد او متخلف شناخته می شود و مجرم است.
_ سقط جنین که پزشک به درخواست بیمار یا به دلیل خطای پزشکی انجام می دهند. این کار جرماست زیرا به معنای قتل نفس می باشد مگر آنکه از لحاظ پزشکی و قانونی سقط جنین صورت گیرد.
_ اگر پزشکی گواهی خلاف واقعیت، یا گواهی جعلی، نوشتن اغراق در گواهی بر خلاف اصل موضوع صادر کند جرم و تخلف محسوب می شود.
_ تبلیغات غیرقانونی دارویی و پزشکی که هدف از ان سود مالی و کلاهبرداری باشد یعنی داروهایی که استاندارد و مجوز بهداشت نداشته باسند یا از کالاهای قاچاق باشند جرم محسوب می شود.
_ رعایت نکردن به طرح پیشگیری از ویروس و بیماری های شایع و همه گیر جرم است.
_ جنایت در عمل که موجب قتل نفس یا قطع یکی از اعضای بدن بیمار به عمد شود چون پزشک مسئولیت در معالجات دارد پس کار وی مجرم محسوب می شود.
_ اگر پزشک داروی بیمار را روی نسخه ی کددار یا همان رمزدار بنویسد که فقط خود پزشک و داروخانه مورد نظر قادر به خواندن باشند در حالی که هیچ داروخانه ی دیگری نمی تواند ان نسخه را بخواند جرم به حساب می آید.
از نگاه وکیل جرایم پزشکی منظور از بیمه ی مسئولیت چیست؟
از بیمه های های طراحی شده به وسیله ی بیمه طرف قرارداد در ایران و کشورهای جهان، بیمه مسئولیت است. بیمه مسئولیت به پزشکان، درمانگران، و تمام کسانی که خدمات درمانی ارائه می کنند تعلق می گیرد. بیمه مسئولیت زمانی که پزشکان، درمانگران و مراکز درمانی و بیمارستانی اگر به صورت غیرعمد مرتکب خطایی شوند حمایت حقوقی و مالی دارند. اگر در اثر اهمال پزشکی بیمار جان خود را از دست بدهد و در مراجع قانونی غیر عمد بودن آن ثابت گردد شرکت بیمه مسئولیت دیه بیمار فوت شده را پرداخت می کند. حداکثر پرداخت دیه فوتی برای دو نفر است. در نتیجه برای مراکز درمانی، بیمارستانی و پزشکان بیمه مسئولیت مهم است.
به گفته ی وکیل جرایم پزشکی، رسیدگی به جرایم پزشکی بر عهده ی کدام مراجع ذی صلاح می باشد؟
در تخلفات انتظامی پزشکی اگر جرم به صورت عمدی باشد مرجع رسیدگی کننده دادسرای نظامپزشکی می باشد، اما در جرایم عمدی پزشک مرجع رسیدگی کننده محاکم عمومی می باشند. پزشک مانند تمامی متهمانی که مرتکب جرم عمدی شده اند، تعقیب کیفری دارند. دادسرا اولین مرجع رسیدگی به هر نوع اعاده حق از طرف شاکی است. در دادگاه دادرس و بازپرس پرونده جرایم پزشکی، انجام تحقیقات در خصوص ادعای ذکر شده را وظیفه خود می داند و در صورت صحت ادعا و وقوع جرم از سوی پزشک و نظریه هیأت پزشکان متخصص و صاحبان نظر بر وقوع جرم، مجرم تحت تعقیب قضایی قرار می گیرد، در تهران دادگاهی ویژه برای رسیدگی به جرایم پزشکی وجود دارد که پرونده های پزشکی را به این دادگاه ارجاع می دهند. در شهرستان ها رسیدگی به این نوع از پرونده ها در دادگاه های عمومی امکان پذیر است.
شورای حل اختلاف پزشکی هم از مراجع رسیدگی به جرایم پزشکی است در صورتی که جرم ارتکابی میزان دیه ی آن کمتر از ۵ میلیون تومان باشد. اگر جرم ارتکابی در زمینه به کار گرفتن افراد فاقد صلاحیت و علم پزشکی در روند درمانی یا انجام کارهایی که برای سود بیشتر باشد سازمان تعزیرات حکومتی در این زمینه از جرم پرونده را رسیدگی می کند. تمام مراجع قضایی فوق الذکر به مشکلات به وجود آمده بین پزشک و بیمار رسیدگی می کنند، و کسانی که قصد طرح شکایت علیه پزشکی را بخاطر اعمال مجرمانه یا تخلفات وی دارند می توانند به هر یک از این مراجع رجوع کرده و تنظیم شکایت خود را به آنان تسلیم کنند. وکیل جرایم پزشکی متخصص به این مسائل واردند و می توانند در این زمینه به شما کمک کنند.
سوالات متداول از وکیل جرایم پزشکی در خصوص طرح شکایت از پزشک
_ چه زمانی می توان از پزشکی مرتکب جرم شده یا تخلفی کرده است شکایت کرد؟
بهترین زمان شکایت از پزشک مجرم یا متخلف زمان وقوع جرم عمدی یا اهمال ورزی او در انجام کار می باشد یعنی به محض بروز عارضه بر روی بدن از مصرف داروی تجویزی و یا عمل پزشک بهترین زمان طرح شکایت است.
_ اگر بیمار، یا بستگان درجه یک بیمار و خانواده ی وی فرم رضایت نامه در بیمارستان یا مرکز درمانی را امضا کنند با این وجود امکان شکایت از پزشک بیمار وجود دارد؟
صرفا امضای رضایت نامه دلیل بر اهمال ورزی یا سهل انگاری یا هر کار مجرمانه ی دیگر نیست. پزشک معالج با وجود امضای رضایت نامه مسئول پرداخت دیه می باشد.
_ هزینه ی مشاوره ی وکیل و یا هزینه ی کمک گرفتن از وکیل برای شکایت از جرایم پزشکی چقدر است؟
مشاوره حقوقی جرایم پزشکی بستگی به شخص وکیل از مبلغ ۵۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزارتومان متفاوت است.
هزینه ی دستمزد وکیل از موکل خود درصدی حساب می شود، یعنی شاکی بر طبق مطالبات خود درصدی به وکیل پرداخت می کند.
انواع مسئولیت پزشک در جرایم پزشکی چیست؟
مسئولیت کیفری: با توجه به اینکه تقصیر پزشک جزایی محسوب می شود باید از لحاظ کیفری مورد بررسی قرار بگیرد. وکیل جرایم پزشکی باید قادر باشد که بین عمل و صررو زیان و آسیب به بار آمده رابطه ی علت و معلولی واضحی پیدا کند که از رفتار پزشک مرتکب جرم نتیجه ای مبنی بر ورود خسارت به بیمار پیدا کند.
مسئولیت مدنی: زمانی که شخص تعهد یا مسئولیتی را بر عهده گرفته بالطبع قانونگذار او را ملزم به جبران خسارت می کند. زیان وارده می تواند توسط پزشک، پرستار یا کادر درمان و حتی وسائل و ابزارالات به کار برده شده باشد.
مسئولیت انتظامی: با توجه به سوگندنامه ی پزشک و براساس منشور اخلاقی و بنا به قراردادها ، نظام نامه هایی که از طرف صنف و سازمان نظام پزشکی مطرح شده است در صورت تخلف، پزشک مسئولیت امتظامی دارد، وکیل جرایم پزشکی می تواند پرونده ی مورد نظر را در دادسرای نظامپزشکی مورد پیگرد قانونی قرار دهد.
نتیجه مقاله
در نتیجه با آشنایی با انواع جرایم پزشکی و همچنین مسئولیت پزشک در جرایم متوجه شدیم که تخطی از قانون تنظیم شده در پزشکی، پزشک و مقصران مربوط به ان طبق مصوبه ۱۳۳۴ مجرم به حساب می ایند.
خانم میر وکیل ما بود
عالی هستن