لوگو سایت دادورزان صلح و سازش
Search

0919-2329787

تماس بگیرید

مجازات شریک جرم و ‌نکات آن

وکیل در زاهدان

وکیل‌ در زاهدان به شما کمک می‌کند با مفهوم جازات شریک جرم و ‌نکات آن آشنا شوید. در واقع کسی که در ارتکاب جرم، نقشی داشته باشد در حالی که خودش مرکتب جرم نشده است، شریک جرم نام دارد. معاونت در جرائم یکی از مهم‌ترین مسائل در قانون مجازات اسلامی بوده است. به طوری که قانونگذار با استفاده از مواد قانونی مختلف به آن پرداخته است. در این بخش سعی داریم نکات مهم در خصوص شراکت در جرم و همچنین مجازات شریک جرم را بیان کنیم.

چنانچه در چنین پرونده‌هایی درگیر هستید و به دنبال فردی هستید تا بتواند با توجه به دانش حقوقی و تجربه کافی، شما را یاری دهد و پرونده را با سرعت بیشتری پیگیری کند، کافیست به وبسایت گروه وکلای دادورزان صلح و سازش مراجعه نمایید و با یک وکیل کیفری در خصوص معاونت جرم مشورت نمایید. همچنین با ورود به این سایت می‌توانید در هر کجای ایران که هستید به ویژه در زاهدان از مشاوره حقوقی این مجموعه بهره مند شوید.

شریک جرم چه کسی است؟

پیش از آنکه به سراغ مجازات شراکت در جرم برویم، بهتر است که بدانیم شریک جرم چه کسی است و در واقع چه رفتارهایی موجب می‌شود که فرد در جرم شراکت داشته باشد. بر طبق متون قانون، در هنگام وقوع جرم افرادی ممکن است در آن دخیل و یا حضور داشته باشند که در قانون با عناوین، مشارکت، مبارشت و یا معاونت در جرم مطرح می‌شود.

شرکت در جرم می‌تواند با معاونت در آن متفاوت باشد و مجازات متفاوتی نیز داشته باشد. به عبارت ساده‌تر، شراکت در جرم یعنی اینکه فرد در هنگام وقوع جرم نقشی داشته باشد. مجازات شرکت در هر جرمی با جرم دیگر فرق می‌کند به همین دلیل در بخش بعدی، مجازات شریک جرم را در جرائم مختلف بررسی خواهیم کرد. برای آشنایی بیشتر با مفهوم شریک جرم می‌توانید با بهترین وکیل‌ در زاهدان در گروه وکلای دادورزان صلح و سازش ارتباط برقرار کنید.

آشنایی با مجازات شریک جرم به کمک وکیل

همکاری دو الی چند نفر در وقوع یک جرم، می‌تواند شراکت محسوب شود. در چنین وضعیتی که فعل یکی از افراد منجر به وقوع جرم شود، می‌تواند به مرتکبین، شریک جرم گفت. توجه داشته باشید که این عمل باید به تمام شرکا انتساب داشته باشد و مقدار دخالت در نتیجه اهمیتی ندارد، اما می‌تواند در نهایت در مقدار مجازات افراد موثر باشد. به عبارت دیگر مداخله شرکا در انجام جرم همه آن‌ها را مجرم می‌کند و میزان مداخله نیز تعیین کننده میزان مجازات خواهد بود. مجازات همکاری در جرم در جرائم مختلف همانطور که گفتیم، متفاوت بوده است. جهت مشاوره با وکیل حرفه‌ای در زاهدان می‌توانید در مرورگر خود عبارت وکیل‌ در زاهدان را جستجو کنید تا با مشاوران ما در گروه دادورزان صلح و سازش ارتباط برقرار نمایید.

  • مجازات شریک جرم در جرم‌های تعزیری

    جرم‌های تعزیری آن‌هایی هستند که توسط قانونگذار تعیین شده‌اند و در چنین جرائمی، مجازات شریک جرم به اندازه فرد مجرم می‌باشد. اگر جرم غیرعمدی باشد، باز هم مجازات مقصران، برابر با مجازات مستقل جرم بوده است.

  • مجازات شراکت در جرائم حدی

    دسته‌ای از جرائم همانند لواط، تفخیذ، زنا و یا مساحقه، جرائمی هستند که اغلب با مداخله دو فرد همراه می‌باشد و فرد به تنهایی نمی‌تواند مرتکب این جرائم شود. به همین دلیل این جرائم شامل مشارکت نخواهد شد. بعضی دیگر از جرائم حدی که با شراکت چند نفر همراه هستند مانند، سرقت، قوادی، فساد فی الارض و یا محاربه، شریک جرم مفهوم و معنا پیدا خواهد کرد و مجازات آن بستگی به نوع جرم دارد.

  • مجازات شراکت در جرم قصاص

    اگر چند نفر در یک قتل شریک باشند، ولی دم مجاز است که هر کدام از شرکا را قصاص کند و از سایر افرادی که قصاص نخواهند شد، دیه دریافت نماید.

رفتارهایی که موجب شراکت در جرم می‌شود

در تعاریف قانون مجازات اسلامی، بعضی از رفتارها موجب می‌شود که فرد شریک جرم شناخته شود، این رفتارها عبارتند از:

  • اگر فردی، کسی را ترغیب، تطمیع، تحریک و یا تهدید به انجام جرم کند و یا حتی با فریب، دسیسه و سواستفاده موجب اجرای جرم شود، شریک جرم خواهد بود.
  • چنانچه فردی وسایل وقوع جرم را تهیه کند و یا بسازد، مرتکب به شراکت در جرم خواهد شد.
  • اگر کسی وقوع جرم را برای مجرمین تسهیل کند نیز شریک جرم خواهد بود

برای مجازات فرد معاوت باید ابتدا به شرع رجوع نمود و پس از آن به قانون. اگر در قانون و یا شرع مجازاتی برای معاونتدر جرم تعیین نشده باشد، وی به صورت زیر مجازات خواهد شد:

  • در جرم‌هایی که مجازات قانونی حبس دائم و یا سلب حیات است، حبس تعزیری از نوع درجه دو و یا سه برای فرد در نظر گرفته خواهد شد.
  • در سرقت‌های حدی و یا قطع عضو عمدی، مجازات فرد حبس درجه 5 و یا 6 تعزیری خواهد بود.
  • در جرم‌هایی که مجازات آن‌ها شلاق حدی بوده است، مجازات او 31 الی 74 ضربه شلاق درجه 6 تعزیری خواهد بود.
مجازات شریک جرم به کمک وکیل
Punishment of an accomplice with the help of a lawyer

نتیجه گیری

در بسیاری از جرائم حضور فرد و یا افراد دیگری منجر به وقوع جرم خواهد شد. به عنوان مثال، ممکن است فردی که قاتل است، اسلحه را از یک فرد دیگری گرفته باشد، در نتیجه فردی که اسلحه را در اختیار قاتل قرار داده است، شریک جرم خواهد بود. شریک جرم در قانون مجازات اسلامی دارای مجازات‌های مختلفی است که میزان و مقدار آن دقیقا بر اساس نوع جرم خواهد بود. در قانون اسلامی برای معاونت و مشارکت در جرم مجازاتی در نظر گرفته شده است.

برای اینکه از مجازات شریک جرم اطلاع پیدا کنید باید با یک وکیل پایه یک دادگستری در تماس باشید چرا که چنین وکیلی با توجه به مهارت و تجربه در زمینه شراکت در جرم می‌تواند شما را راهنمایی کند و راه کارهای موثری را در اختیار شما قرار دهد.
اگر به دنبال یک وکیل خوب و درجه یک هستید، به وب سایت وکلای ایران مراجعه نمایید. این مجموعه دارای تیمی مجرب از بهترین وکیل‌های پایه یک دادگستری بوده و می‌تواند شما را در تمام زمینه‌های کیفری، حقوقی و قضایی یاری کند. حضور یک وکیل خوب این روزها موجب تسریع در روند پرونده شما می‌شود چرا که وکیل با توجه به تجربه‌ای که دارد، از اقدامات بی فایده پرهیز کرده و آنچه که کارساز است به شما پیشنهاد می‌دهد. در هر شهری از ایران که زندگی می‌کنید با مراجعه به وب سایت وکلای ایران می‌توانید از مشاوره حقوقی آنلاین بهره مند شوید و بدین ترتیب سوالات حقوقی خود را با بهترین وکیل‌ در زاهدان مطرح نمایید. همچنین می‌توانید به صفحه اینستاگرام ما مراجعه نمایید.

تمام وکلای گروه دادورزان صلح و سازش
All the lawyers of the Peace and Compromise Lawyers Group

کارشناسان گروه دادورزان آماده پاسخ گویی به شما هستند

0919-2329787
جهت مشاوره تخصصی تماس بگیرید...
0919-2329787

آخرین مقالات سایت

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا