بررسی انواع طلاق و منظور از سه طلاق زن✨قوانین طلاق ۱۴۰۳✨

بررسی انواع طلاق

در این مقاله حقوقی ما قصد داریم تا اطلاعات شما را در موضوع‌های، انواع روش‌ های طلاق، طلاق توافقی، طلاق چیست، چگونه بهترین وکیل طلاق در تهران پیدا کنیم، و غیره… افزایش دهیم. متأسفانه در طی سال‌های اخیر آمار طلاق در ایران به شدت افزایش داشته است

افزایش آمار در طلاق در کشور می‌تواند آسیب‌های زیادی به جامعه وارد کند، یکی از دلایل افزایش آمار طلاق مشکلات زناشویی می‌باشد که مراجعه به مشاوره خانواده برای این موضوع می‌تواند مؤثر باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه با ما همراه باشید.

انواع طلاق

قبل از اینکه دادخواست طلاق را به دادگاه ارائه کنید بهتر است اطلاعات خود را درباره طلاق و قوانین طلاق افزایش دهید تا درصد موفقیت خود را افزایش دهید، همچنین استخدام وکیل زن خوب در تهران می‌تواند به شما کمک زیادی نماید.

انواع طلاق در ایران بر اساس طرف درخواست‌کننده و امکان رجوع تقسیم‌بندی می‌شوند. طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن و طلاق توافقی از انواع طلاق بر اساس طرف درخواست‌کننده هستند. طلاق رجعی، طلاق خلع و طلاق بائن از انواع طلاق بر اساس امکان رجوع هستند. در طلاق رجعی، مرد می‌تواند در ایام عده به زن رجوع کند و طلاق را بر هم بزند. در طلاق خلع، زن مقداری مال را در قبال طلاق می‌بخشد. در طلاق بائن، رجوع ممکن نیست و طلاق قطعی می‌شود.

انواع طلاق بر اساس امکان رجوع

به طور کلی، انواع طلاق در اسلام از نظر امکان رجوع به دو دسته تقسیم می‌شود: طلاق رجعی و طلاق بائن. طلاق رجعی آن است که مرد در طول مدت عده (سه ماه و ده روز) می‌تواند به همسر خود رجوع کند و زندگی زناشویی را از سر بگیرد. اما طلاق بائن آن است که مرد حق رجوع به همسر خود را از دست می‌دهد و برای ازدواج مجدد باید عقد جدیدی انجام دهد. طلاق بائن در موارد زیر رخ می‌دهد:

  • طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود.
  • طلاق یائسه.
  • طلاق خلع و مبارات مادام که زن رجوع به عوض نکرده باشد.
  • سومین طلاق که بعد از سه وصلت متوالی به عمل آید، اعم از این که وصلت در نتیجه رجوع باشد یا در نتیجه نکاح جدید.

طلاق رجعی

طلاق رجعی چیست،  یکی از انواع طلاق می‌باشد که در این نوع از طلاق مرد می‌تواند در مدت عده به همسر خود رجوع کند، یا به عبارتی دیگر مرد در صورتی که از طلاق دادن همسر خود پشیمان شده باشد و عده طلاق به اتمام نرسیده باشد می‌تواند به زن خود برگردد و زندگی مشترک خود را ادامه دهد

و این طلاق هیچ تشریفات قانونی خاصی ندارد. رجوع می‌تواند با صریح گفتن یا با عملی که نشانهٔ قصد رجوع باشد، مانند بوسیدن یا آمیزش، انجام شود. در طلاق رجعی، تمامی حقوق و تکالیف زوجین برقرار است و زن مستحق نفقه و مرد مسئول تمکین است.

طلاق بائن

طلاق بائن به نوعی از طلاق گفته می‌شود که در آن مرد دیگر نمی‌تواند به زن خود برگردد و رجوع کند، چون برای از سر گرفته شدن زندگی مشترک در قانون این اجازه به مرد داده نشده است، همچنین مرد بر اساس قانون طلاق بائن نمی‌تواند هروقت که خواست به همسر خود برگردد. بلکه باید مجدد عقد نکاح جدیدی و صیغه محرمیت جدیدی منعقد شود. همچنین باید برای مهریه جدید توافق شود.

انواع طلاق بر اساس درخواست‌کننده طلاق

انواع روش‌ های طلاق بر اساس طرف درخواست‌کننده به سه دسته تقسیم‌بندی می‌شوند: طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن و طلاق توافقی. در طلاق از طرف مرد، مرد می‌تواند زن را بدون نیاز به ابراز دلیل و با اطلاع دادن به زن و دادگاه طلاق دهد. در طلاق از طرف زن، زن می‌تواند در صورت وجود شرایط موجب طلاق از دادگاه درخواست طلاق کند. در طلاق توافقی، هر دو طرف با هم موافقت می‌کنند که زندگی مشترک را پایان دهند و شرایط طلاق را تعیین می‌کنند.

طلاق از طرف مرد
Divorce from the man

طلاق از طرف مرد

طلاق از طرف مرد یکی از انواع طلاق در ایران است که در آن شوهر بدون نیاز به ارائه دلیل موجه، می‌تواند همسر خود را جدا کند. اما این طلاق به شرط پرداخت تمام حقوق مالی زن ممکن است. حقوق مالی زن شامل مهریه، نفقه، اجرت‌المثل و نحله هستند.

طلاق از طرف مرد مراحل قانونی خاصی را طی می‌کند که شامل مراجعه به مراکز مشاوره، ثبت دادخواست طلاق، ارجاع به امر داوری و صدور حکم طلاق توسط دادگاه است. طلاق از طرف مرد ممکن است عواقب منفی برای زن و فرزندان داشته باشد. بنابراین، قبل از اتخاذ این تصمیم، بهتر است از مشاوره حقوقی و روانشناسی استفاده کرد.

طلاق از طرف زن

طلاق از طرف زن یکی از انواع طلاق است که در آن زوجه با داشتن دلیل موجه و اثبات آن، می‌تواند از دادگاه خانواده اجازه طلاق را بخواهد. اما این طلاق به شرط پذیرش شوهر یا صدور حکم قطعی دادگاه ممکن است. حقوق مالی زوجه در این طلاق شامل مهریه، نفقه، اجرت‌المثل و نحله هستند.

طلاق از طرف زن مراحل قانونی خاصی را طی می‌کند که شامل مراجعه به دفاتر الکترونیک قضایی، ثبت دادخواست طلاق، ارجاع به شورای حل اختلاف، مراجعه به مراکز مشاوره و صدور حکم طلاق توسط دادگاه است. طلاق از طرف زن ممکن است نیاز به مشاوره با یک وکیل طلاق داشته باشد تا علاوه بر آشنایی بیشتر با مفهوم انواع طلاق چیست، اثبات دلیل طلاق نیز آسان‌تر باشد.

طلاق توافقی
Consensual divorce

طلاق توافقی

طلاق توافقی بر اساس میل و اراده و توافق زوجین انجام می‌شود و در قانون مدنی اشاره‌ای به طلاق توافقی نشده است، اما بر اساس اصل آزادی ارده و مراجعه به ماده ۱۰ قانونی مدنی می‌توان فهمید که طلاق توافقی قانونی و شرعی می‌باشد. زوجین بعد از توافق بر سر تمام مسائلی مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزند و جهیزیه به صورت مشترک وارد مراحل طلاق می‌شوند و به دادگاه خانواده مراجعه می‌کنند و سپس بعد از رجوع به داور و دریافت گواهی عدم امکان سازش صیغه طلاق جاری می‌شود و از یکدیگر جدا می‌شوند.

طلاق خلع

در توضیح طلاق خلع باید بگوییم که زن به دلیل تنفر و نفرتی که از شوهر خود دارد حتی حاضر است مالی یا پولی که معادل مهریه یا کمتر از مهریه باشد را به شوهر خود بپردازد و در قبال آن از همسر خود جدا شود. تا وقتی که زن از بخشش رجوع نکند آن طلاق بائن می‌باشد و به محض این که از بخشش رجوع کرد طلاق رجعی می‌باشد. در این نوع طلاق ابتدا زن درخواست طلاق می‌دهد و مرد می‌تواند آن را قبول نکند. برای آشنایی کامل با شرایط طلاق گرفتن بهتر است به یک وکیل طلاق خوب مراجعه کنید.

طلاق مبارات

یکی دیگر از انواع طلاق در ایران طلاق مبارات است. در طلاق مبارات کراهت در میان دو طرف حاصل شده است و ادامه زندگی برای هر دو طرف یعنی مرد و زن امکان‌پذیر نمی‌باشد. در این نوع از طلاق زن مقداری از مهریه خود را می‌بخشد تا صیغه طلاق جاری شود. داشتن وکیل طلاق خبره می‌تواند باعث افزایش سرعت کار‌های طلاق شود و شما در کوتاه‌ترین زمان ممکن طلاق خود را از همسرتان بگیرید، همچنین وکیل طلاق متخصص می‌تواند از لحاظ روحی و روانی نیز به شما کمک کند.

طلاق یائسه

اگر که زن و مرد ۳ بار متوالی باهم ازدواج کنند و طلاق بگیرند به این حالت سه طلاقه گفته می‌شود و در این حالت بعد از سومین طلاق زن دیگر بر مرد حرام می‌شود و دیگر امکان ازدواج مجدد وجود ندارد، همچنین این طلاق، طلاق بائن است و مرد دیگر حق رجوع به زن را نخواهد داشت.

طلاق زن یائسه به این صورت است که اگر زن یائسه شده باشد و در این دوران اقدام به طلاق کند طلاق بائن است و دیگر حق رجوع به مرد برای زن وجود ندارد. برای این که با جزئیات بیشتری بدانید انواع طلاق چیست و مراحل طلاق را راحت پشت سر بگذارید بهتر است به گروه وکلای دادورزان صلح و سازش مراجعه کنید و از بهترین وکیل‌های طلاق بهره ببرید.

انواع طلاق در اسلام

طلاق در اسلام یکی از حقوق مهم زوجین است که با شرایط و آیین‌های خاصی همراه است. انواع طلاق در اسلام به چهار دسته تقسیم می‌شود: طلاق حرام، طلاق مکروه، طلاق واجب و طلاق سنت. طلاق حرام آن است که بدون علت مشروع و معقول صورت گیرد و به زن ظلم شود.

طلاق مکروه آن است که بین زوجین امکان سازگاری وجود داشته باشد ولی بدون تلاش برای اصلاح رابطه، طلاق را انتخاب کنند. طلاق واجب آن است که مرد به زن ایلاء یا ظهار کند و باید در مدت معین به زن رجوع کند یا طلاق بدهد. طلاق سنت آن است که بین زوجین دشمنی وجود داشته باشد و امیدی به سازش نباشد و طلاق با رعایت احترام و ادب انجام شود.

مشاوره

تلفن تماس :
شبکه های اجتماعی :
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مشاوره

تلفن تماس :
شبکه های اجتماعی :

جدیدترین مقالات

مشاوره تخصصی حقوقی

در دعاوی حقوقی ، کیفری ، ملکی ، تجاری ، ایرانیان خارج کشور و خانواده