مجازات احتکار: حتماً شما عزیزان هم با واژه احتکار آشنایی دارید زیرا امروزه خیلی از آن صحبت می شود اگر تلویزیون را روشن کنید و اخبار گوش دهید متوجه نام افراد بسیار زیادی می شوید که به عنوان احتکار کننده معرفی می شوند. در واقع تعریف احتکار در قانون به معنی نگهداری و پنهان کردن کالایی است که در جامعه مورد استفاده قرار گرفته و بسیار تقاضا می شود.
از این رو فرد محتکر یا پنهان کننده با پنهان کردن چنین کالا های اساسی در جامعه قصد دارند که پس از مدت مشخصی این کالاها را با قیمت گران ترین به مردم بفروشند از این رو در قانون جمهوری اسلامی ایران چنین کاری جرم محسوب شده و دارای مجازات خواهد بود. به همین خاطر توصیه ما این است که برای اطلاعات بیش تر در این زمینه و یافتن پاسخ سوالات خود در مورد مجازات احتکار تا پایان این مطلب با ما همراه باشید و همچنین میتوانید با وکیل پایه یک دادگستری ما در ارتباط باشید.
جرم احتکار چیست و مجازات آن به چه صورت است؟
مجازات احتکار: تصور کنید در جامعه امروزی مصرف یک کالا به صورت مکرر وجود دارد به طوری که افراد به صورت روزانه این نوع کالا را خریداری می کنند حال این کالا می تواند شامل مواد غذایی خوراکی باشد یا هر چیز دیگر اما افرادی سودجو و کلاهبردار از چنین وضعیتی سوء استفاده می کنند و زمانی که مقدار و میزان چنین کالایی در بازار کاهش می یابد سعی می کنند
تا می توانند مقدار زیادی از این کالا خریداری نموده و در یک انبار یا مکانی مشخص پنهان کنند. سپس به دنبال زمان می گردند تا به محض گران تر شدن این کالا و کمبود آن در بازار کالای مورد نظر را با قیمت بسیار گران به متقاضی بفروشند. چنین کاری کاملاً جرم محسوب می شود به خصوص اگر در جمهوری اسلامی ایران چنین کاری انجام شود علاوه بر جرم باید حتماً مجازاتی هم برای آن در نظر گرفته شود.
جرم احتکار چیست و مجازات احتکار و محتکر در قانون چه می باشد؟
مجازات احتکار: امروزه احتکار بسیار در جامعه ما اتفاق می افتد اما قانون جمهوری اسلامی ایران با قرار دادن مجازات مختلف برای احتکار کنندگان سعی در کاهش و در نهایت ریشه کن کردن احتکار دارد. در واقع فردی که کالایی که نیاز اساسی مردم جامعه است و هر روز به آن نیاز دارند را پنهان می کند و در زمان کم بود این کالا آن را با قیمت بسیار زیاد به مردم می فروشند محتکر است و چنین کاری احتکار نام دارد از این رو قانون سعی کرده با افراد سودجو و سواستفاده گر در زمینه احتکار مبارزه نماید به همین خاطر برای آن ها مجازاتی در نظر گرفته که از طریق موارد زیر قابل پیگیری است:
- افرادی که برای اولین بار احتکار انجام می دهند.
- افرادی که برای دومین بار احتکار می کنند.
- افراد سودجو و کلاهبرداری که برای بار سوم احتکار انجام می دهند که توسط وکیل کلاهبرداری می توان پیگیری کرد.
مجازات احتکار و گرانفروشی چیست؟
مجازات احتکار: تصور کنید فردی برای اولین بار سعی در پنهان کردن کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم جامعه دارد و پس از آن با فروختن این کالا ها با قیمت بسیار گران محکوم به جرم احتکار و گرانفروشی می شود. در چنین شرایطی این فرد به دلیل این که برای اولین بار مرتکب چنین جرمی شده است باید حتماً مجازاتی را دریافت کند که متناسب با جرم صورت گرفته است
قانون جمهوری اسلامی ایران برای فردی که برای اولین بار چنین خطایی انجام می دهد مجازات مشخصی در نظر گرفته که شامل فروش فوری تمام کالا های احتکار شده و هم چنین پرداخت جریمه نقدی به ازای ۵۰ درصد قیمت روز کالا های پنهان شده یا همان احتکار شده. که این حد و حدود را دادگاه تعیین نموده و فرد محتکر موظف به پرداخت آن می باشد.
تشدید مجازات در جرم احتکار
مجازات احتکار: قانون جمهوری اسلامی ایران سعی کرده برای افرادی که جرمی را بیش از یک بار مرتکب میشوند مجازات سنگین تری در نظر بگیرد چرا که این افراد از مجازات قبلی درس نگرفته اند بنابراین مرتکب خطای جدید شده اند از این رو باید حتما تشدید مجازات برای آن ها در نظر گرفته شود. برای مثال اگر فردی سعی کرده باشد که پس از انجام جرم احتکار برای اولین بار تمام مجازات آن را بکشد و جریمه نقدی آن را نیز پرداخت کند
اما پس از مدتی دوباره مرتکب جرم احتکار شود قانون جمهوری اسلامی ایران مجازاتی که برای او در نظر گرفته شامل فروش فوری تمام کالا های احتکار شده است. اما موضوع به همین خط نمیشود بنابراین تشدید مجازات در چنین مواردی نمایان خواهد شد به طوری که این فرد باید حتماً جریمه نقدی به ارزش دو برابر کالاهای احتکار شده و همچنین در محل کسب خود تابلویی با عنوان متخلف صنفی نصب نماید.
مجازات جرم احتکار برای اشخاص حقوقی
مجازات احتکار: قطعاً افراد زیادی در جامعه وجود دارند که نه تنها برای اولین بار و دومین بار از مجازاتی که برای جرم احتکار مرتکب شده اند درس نمی گیرند بلکه ممکن است باز هم این جرم سنگین را مرتکب شوند بنابراین هر چه تعداد دفعات جرم احتکار بیش تر شود به همان میزان مجازات آن تشدید و سنگین خواهد شد. اولین موضوعی که در این رابطه باید بدانید این است
که اگر فردی برای بار سوم مرتکب جرم احتکار کالا شود باید طبق قانون سریعاً برای فروش تمام کالا های احتکار شده اقدام کند. علاوه بر آن باید جریمه نقدی هم بپردازد که این جریمه نقدی معادل ۵ برابر ارزش روز کالا های احتکار شده است. گذشته از آن باید حتما در محل کسب خود تابلویی تحت عنوان متخلف صنفی به مدت یک ماه نصب نماید و حتماً محل کسب خود را به مدت یک ماه تعطیل نموده و حق هیچ گونه فعالیت را نخواهد داشت.
مجازات احتکار ماسک و ژل ضدعفونی کننده
مجازات احتکار: اکنون دیگر شما خیلی خوب می دانید که احتکار به چه معنا است و می دانید که امروزه با ورود بیماری کرونا به کشور و درگیری تمام جهان با این بیماری افراد نیاز روزانه به ماسک و ژل ضدعفونی کننده دارند زیرا بدون این موارد قطعاً موارد ابتلا به کرونا افزایش یافته و هم چنین می تواند باعث مرگ افراد بسیار زیادی شود بنابراین شما عزیزان باید حتماً تا جایی که می توانید از ماسک و ژل ضدعفونی کننده استفاده کنید
اما در این میان افراد سودجو سعی می کنند ماسک و ژل ضدعفونی کننده را احتکار نموده تا در صورت کمبود آن در جامعه به قیمت بیش تری به فروش برسانند که قطعاً با افراد محبت کرد در این زمینه برخورد قانونی و مجازات هایی در نظر گرفته خواهد شد که متناسب با افراد محتکر در دیگر زمینه ها و کالا های اساسی کشور است.
ارکان تشکیل دهنده جرم احتکار
مجازات احتکار: جرم احتکار مانند دیگر جرم ها بسیار مهم و قابل تامل است بنابراین باید گفت که این جرم از ارکان مختلفی تشکیل شده که یکی از آن ها شامل فرد محتکر و رکن دیگر احتکار شامل کالا های احتکار شده می باشد. محتکر در واقع فردی است که متخلف به پنهان کردن کالا های اساسی و مورد نیاز مردم جامعه شده است البته که این کالا ها را در مکانی مجزا و به دور از اطلاع دیگران قرار داده
تا با کاهش چنین کارهایی در جامعه و احساس نیاز و بالا رفتن تقاضا که باعث افزایش قیمت آن می شود سریعا اقدام به فروش کند. کالا های احتکار شده هم شامل کالا های می شوند که از آن ها در جامعه به شدت احساس می شود و کمبود آن ها می تواند برای جامعه مشکل ساز باشد به طوری که تقاضای افراد بسیار بالا خواهد رفت و همین موضوع باعث افزایش قیمت آن می شود.