چرا باید از قاضی شکایت کنیم؟ شکایت از قاضی بخاطر رای اشتباه

چرا باید از قاضی شکایت کنیم؟

شکایت از قاضی و عواقب آن

چرا باید از قاضی شکایت کنیم؟ در دنیای امروز همان گونه که افراد عادی مرتکب جرم می‌شوند، افراد حاضر در مراجع قضایی مانند قضات نیز ممکن است به علت بروز اعمال و رفتار‌هایی خارج از قانون مرتکب جرم گردند. قاضی نیز مانند سایر افراد باید بر اساس جرم خود مجازات شود و هیچ استثنایی با اشخاص عادی جامعه ندارد. به طور کلی برای شکایت از قضات دو حالت وجود دارد.

چرا باید از قاضی شکایت کنیم

در حالت اول اگر قاضی مرتکب جرم شده باشد، برای شکایت از او باید به دادسرای کارکنان دولت مراجعه کرد که این دادسرا دارای صلاحیت رسیدگی به کار مجرمانه قضات است. دومین حالت برای شکایت از قاضی زمانی است که مرتکب تخلف شده باشد، در این صورت برای اقامه دعوا باید به دادگاه انتظامی قضات مراجعه نمود. در ادامه با ما همراه باشید تا راه‌های شکایت از قاضی و عواقب آن را برای شما بیان کنیم.

علت شکایت از قاضی

علت شکایت از قاضی می‌تواند به خاطر عملکرد نامناسب یا نقض اصول حقوقی قاضی در رسیدگی به پرونده باشد. گاهی اوقات هم ممکن است قاضی در زمینه شغلی خود یعنی قضاوت، دچار تخلف‌های شغلی و قصور و صدور حکم نادرست شود که در این صورت طرفین دعوا می‌توانند برای احقاق حق خود از قاضی شکایت کنند.

حالت دیگر زمانی اتفاق می‌افتد که خارج از وظایف شغلیش و در مراجع کیفری و حقوقی شکایتی علیه او مطرح شود. شکایت از قاضی به خاطر اطاله دادرسی، شکایت از قاضی به خاطر رأی اشتباه و شکایت از قاضی به جرم توهین از دیگر دلایل طرح دعواست که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

شکایت از قاضی به خاطر اطاله دادرسی

زمانی که دادرسی و رسیدگی به یک پرونده بنا به دلایلی به صورت نامتعارف طولانی می‌گردد، در واقع اطاله دادرسی اتفاق افتاده است. از آن جایی که رسیدگی به پرونده بر عهده قاضی است باید با دقت و سریع انجام شود. اطاله دادرسی باعث کلافگی طرفین دعوی یا شکایت می‌گردد و باعث می‌شود خدمات قضایی با کیفیتی ایده‌آل و مناسب صورت نگیرد. در این صورت است که شکایت از قاضی به خاطر اطاله دادرسی توسط طرفین دعوا مطرح می‌شود.

 

شکایت از قاضی به خاطر رأی اشتباه
Complaining to the judge because of the wrong decision

شکایت از قاضی به خاطر رأی اشتباه

شکایت از قاضی به خاطر رأی اشتباه از دیگر دلایل شکایت است. اگر یک قاضی در صدور رأی دچار خطا و اشتباه شود، فرد زیان دیده می‌تواند با تنظیم دادخواست و شکایت، به همراه مدارک و شواهد لازم به دادگاه عالی انتظامات قضات مراجعه کرده و خواستار جبران خسارت وارد شده از مسئولین شود.

شکایت از قاضی به جرم توهین

طبق قانون هیچ شخصی حتی قضات حق ندارند به دیگری توهین کنند. در صورت توهین قاضی به وکیل یا طرفین دعوا، آن‌ها می‌توانند با تنظیم شکایت و ارائه مدارک، به دادگاه انتظامی قضات مراجعه کرده و خواستار رسیدگی به شکایت خود شوند. شکایت از قاضی به جرم توهین معمولاً بر اساس رفتار یا اظهار نظر‌های نامناسب قاضی صوت می‌گیرد.

عواقب شکایت از قاضی

بر اساس قانون نظارت بر قاضی، در صورتی که از قاضی شکایت شود و بر علیه او پرونده تشکیل گردد پیامد‌هایی را به دنبال دارد. عواقب شکایت از قاضی عبارت است از:

  • توبیخ کتبی بدون ثبت در سابقه خدماتی قاضی
  • توبیخ کتبی به همراه ثبت در سابقه خدماتی قاضی
  • کسر حقوق ماهانه تا مقدار یک سوم، از یک ماه تا دو سال
  • تنزل یک یا دو درجه قضایی و در مورد قضات نظامی تنزل یک تا دو درجه نظامی
  • تعلیق موقت از انجام کار از یک ماه تا یک سال
  • برکناری دائمی از کلیه خدمات دولتی و قضایی
  • پایان دادن به خدمت فرد به وسیله بازنشستگی و باز خرید خدمت او

عواقب شکایت از قاضی و آگاهی از آن‌ها باعث می‌شود قضات در شغل خود سهل انگاری نکنند و وظایف خود را به خوبی انجام دهند.

راه‌های شکایت از قاضی

باید توجه داشت که علاوه بر افراد ذی نفع یا نماینده آن‌ها، اشخاصی چون رئیس قوه قضاییه، رئیس دیوان عالی کشور یا دادستان کل کشور نیز می‌توانند از قاضی شکایت کنند. با این حال راه‌های شکایت از قاضی به دو صورت است:

  1. مراجعه به دفتر نظارت و ارزشیابی رفتار و عملکرد قضات، واقع در دادگستری استان مربوطه و ثبت شکایت
  2. مراجعه به دادسرای انتظامی قضات واقع در شهر تهران

در هر صورت طبق قانون، دادسرای انتظامی قضات وظیفه دارد تا پس از دریافت شکایت یا اعلام مراجع ذی صلاح، پرونده را پیگیری کند. مشاوره حقوقی با وکیل راهنمایی‌های لازم را جهت تنظیم شکایت به شما ارائه می‌دهد.

 

برای شکایت از یک قاضی چه باید کرد؟
What should be done to complain to a judge?

برای شکایت از یک قاضی چه باید کرد؟

اینک که با راه‌های شکایت از قاضی آشنا شدید به بررسی سؤال برای شکایت از یک قاضی چه باید کرد؟ می‌پردازیم. برای شکایت از قضات دادگستری باید بر طبق قانون نظارت بر رفتار قضات، شکایت نامه تنظیم کرد. در دادسرای انتظامی قضات به شکایت رسیدگی می‌شود و در صورتی که دادستان، قاضی را به عنوان متهم بشناسد، مورد تعقیب انتظامی قرار می‌گیرد.

اگر از نظر مقامات دادسرا قاضی مزبور متخلف شناخته شود، ضمن صدور قرار تأمین و جلب به دادرسی، پرونده برای رسیدگی به دادگاه عالی انتظامی قضات ارسال می‌گردد. طبق ماده ۹ قانون نظارت بر رفتار قضات، دادستان عالی انتظامی باید دارای حداقل ۲۰ سال سابقه خدمت قضایی باشد. وظایف و اختیارات دادسرای انتظامی عبارت اند از:

  • پیشنهاد تشویق برای قضات دارای خدمات علمی و عملی مشهود برجسته به رئیس قوه قضاییه
  • پیشنهاد جا به جایی قضات به رئیس قوه قضاییه
  • نظارت بر عملکرد قضات به صورت مستمر، تحقیق در اعمال و رفتار منافی حیثیت و ارزیابی آن‌ها با رعایت حریم خصوصیشان
  • تقدیم پیشنهاد تعلیق قاضی از خدمات قضایی به دادگاه عالی انتظامی قضات
  • بازرسی و کشف جرایم و تخلفات انتظامی قضات و تعقیب نمودن آن‌ها در هر رتبه و مقامی که باشند.

از آن جا که شکایت از قاضی کار پیچیده‌ای بوده، دانستن سؤال برای شکایت از یک قاضی چه باید کرد؟ راهنمای خوبی برای این کار است؛ همچنین ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری آنلاین می‌تواند در تنظیم دادخواست و شکایت به شما کمک کند.

جمع‌ بندی

همان طور که گفته شد قضات نیز همانند سایر اشخاص جامعه می‌توانند مرتکب جرم شوند که در این صورت بر علیه آن‌ها شکایت تنظیم می‌شود. در صورتی که قاضی تخلفات شغلی انجام داده یا در حین صدور رأی مرتکب قصور یا تقصیر شود این موارد در مرجعی تحت عنوان دادسرا و دادگاه انتظامی قضات مورد رسیدگی قرار می‌گیرند.

برای شکایت از قاضی می‌توان به صورت حضوری به دادسرا و دادگاه انتظامی قضات مراجعه نموده و یک نمونه متن شکواییه علیه قاضی ارائه داد. عواقب شکایت از قاضی بسیار ناخوشایند بوده و حوزه شغلی و حرفه‌ای او را تهدید می‌کند. در صورت وجود هر گونه ابهام می‌توانید با طرح سؤالات خود در بخش کامنت‌ها آن‌ها را برطرف نمایید.

مشاوره

تلفن تماس :
شبکه های اجتماعی :
4 4 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مشاوره
تلفن تماس :
شبکه های اجتماعی :
جدیدترین مقالات

مشاوره تخصصی حقوقی

در دعاوی حقوقی ، کیفری ، ملکی ، تجاری ، ایرانیان خارج کشور و خانواده