جرایم مواد مخدر در میان زنان و کودکان: متأسفانه امروزه با رواج مصرف مواد مخدر و اعتیاد به این مواد باعث شده زنان و کودکان نیز برای تهیه آن درگیر جرایم مواد مخدر بشوند. طبق تحقیقات وکیل دادگاه کیفری در تهران جرایم مواد مخدر در میان زنان و کودکان از خرید و فروش آن شروع شده و به جرائم بزرگتری ختم خواهد شد.
معتادان وقتی وابستگی غیر قابل کنترلی به این مواد داشته باشند حاضرند برای بدست آوردن آن دست به هر جرمی بزنند. از عواقب اعتیاد در زنان، خوراندن مواد مخدر به کودکان است که متأسفانه امروزه این امر بسیار زیاد مشاهده میشود.
افزایش تعداد زنان و کودکانی که به توزیع مواد مخدر و دیگر جرایم مربوط به مواد مخدر روی آوردهاند تهدیدی جدی برای سلامت امنیت جامعه است. در ادامه به بررسی مجازات و جرایم مواد مخدر در میان زنان و کودکان میپردازیم.
مجازات در جرایم مواد مخدر زنان
در زنان جرایم و مجازاتهای مواد مخدر با مردان تفاوتی ندارد و طبق تجربه زنان راحتتراند تا برای این مسائل با وکیل مواد مخدر خانم در تهران که در مسأله جرایم مواد مخدر در میان زنان و کودکان تخصص دارد مشورت کرده و کمک بگیرند. بر طبق ماده ۵ قانون مبارزه با مواد مخدر مجازات جرائم مواد مخدر به صورت زیر است:
- حمل و نگهداری مواد مخدر تا ۵ گرم: ۴ میلیون ریال جزای نقدی، ۵۰ ضربه شلاق
- حمل و نگهداری مواد مخدر بیش از ۵۰ گرم الی ۵۰۰ گرم: ۵ الی ۱۵ میلیون جزای نقدی، ۱۰ تا ۷۴ ضربه شلاق
- حمل و نگهداری مواد مخدر بیشاز ۵۰۰ گرم الی ۵ کیلوگرم: ۱۵ الی ۶۰ میلیون ریال جریمه نقدی، ۴۰ تا ۷۴ ضربه شلاق، ۲ الی ۵ سال حبس تعزیری
- جمل و نگهداری مواد مخدر بیش تز ۵ کیلوگرم الی ۲۰ کیلوگرم: ۶۰ الی ۲۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی، ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۵ تاا ۱۰ سال حبس
- حمل و نگهداری مواد مخدر از ۲۰ کیلوگرم الی ۱۰۰ کیلوگرم: ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق، ۵ تا ۷ سال حبس و ۶۰ تا ۲۰۰ میلیون ریال جزای نقدی
- حمل و نگهداری مواد مخدر بیشتر از ۱۰۰ کیلوگرم: علاوه بر مجازاتهای شلاق و جریمه نقدی در بند قبل، فرد خاطی به حبس ابد نیز محکوم خواهد شد.
برای کم کردن حکم و مجازات خود میتوانید از بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر تهران کمک بخواهید تا با علمی که دارد در مجازات جرایم مواد مخدر در میان زنان و کودکان تخفیف حاصل کند. موارد جرایم مربوط مواد مخدر پروندههای پیچیدهای هستند که امروزه زنان و کودکان زیادی را درگیر خود کردهاند. از این رو بهتر است برای پیش برد این پروندههای پیچیده از مشاوره حقوقی تهران بهرهمند شوید تا شما را در طی کردن این مسیر کنند.
مجازاتها در جرایم مواد مخدر اطفال
جرایم مواد مخدر به دو دسته اصلی و فرعی یا وابسته تقسیم میشوند. جرایم اصلی آن دسته از جرمها هستند که به طور مستقیم با مواد مخدر سر و کار دارند مانند کشت یا تولید مواد مخدر، خرید و فروش و مصرف آنها
اما جرایم فرعی به جرائمی میگویند که ارتباط مستقیم با استعمال و تولید آنها نداشته و فقط واسطه بودهاند. مانند فروش ابزار آلات استعمال مواد مخدر و غیره
جرایمی که کودکان در رابطه با مواد مخدر مرتکب میشوند جزء جرائم تعزیری به حساب میآیند که برای جرائم مواد مخدر در میان زنان و کودکان بهتر است با وکیل پایه یک دادگستری مشورت کنید تا روال کار را به شما توضیح دهد. جرائم تعزیری به مواردی میگویند که طبق قانون ۱۸ مجازات اسلامی شامل مجازات حد، قصاص و دیه نیستند. دادگاه برای کودکان و نوجوانانی که سن آنها بین ۹ الی ۱۵ سال شمسی تمام است و جرائم مواد مخدر را مرتکب شدهاند از بین موارد زیر برای آنها تصمیمگیری میکند:
- معرفی کردن کودک به روانشناس یا مددکار اجتماعی
- فرستادن کودک به مرکز تحصیلی و آموزش مهارت
- انجام اقدامات لازم برای کمک به ترک اعتیاد نوجوان
- مانع شدن از معاشرت کودک با افرادی که در صلاحیت دادگاه تأیید نشدهاند و معاشرت آنها برای نوجوان میتواند تأثیرات مخربی داشته باشد.
- ممنوع کردن طفل از رف و آمد به مکانهایی که دادگاه تعیین میکند.
- اخذ تعهد کتبی جهت عدم تکرار حکم
- نگهداری در کانون اصلاح و تربیت
طبق قانون ۱۰ اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر هرکس بخواهد به اجبار کودکان زیر ۱۸ سال هجری شمسی و افراد محجور عقلی را وادار به ارتکاب جرم مربوط به مواد مخدر کرده یا به زور به آنها مواد مخدر تزریق کند یا قرصهای روان گردان به آنها بدهد، به یک و نیم برابر مجازات همان جرم و به حبس ابد، اعدام یا مصادره اموال ناشی از همان جرم محکوم میشود.
وکیل متخصص دیوان عالی کشور میتواند با تجربه و علمی که دارد کمک کند تا رسیدگی به پرونده جرایم مواد مخدر در میان زنان و کودکان به نحوه خوبی پیش برود و باعث احقاق حق شود. در صورت ترغیب کردن کودک به مصرف مواد مخدر و دیگر موارد جرایم آن مجازات مباشر جرم برای وی در نظر گرفته میشود.
در صورتی که کودک طبق گزارشهای رسیده از وضعیت او در کانون اصلاح و تربیت پیشرفت مثبتی داشته باشد با کمک وکیل دادگاه انقلاب تهران، دادگاه میتواند حکم وی را تا یک سوم کاهش دهد. این امر در صورتی امکانپذیر است که فرد مذکور حداقل یک پنجم از دوران محکومیت خود را در کانون سپری کرده باشد.
همچنین بر طبق ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی اگر نوجوان بالغ زیر ۱۸ سال از ماهیت جرمی که مرتکب شده بی اطلاع باشد و در کمال عقل وی شبه وارد شود میتوانید با گرفتن وکیل فرجام خواهی در تهران متهم را به مجازات موارد گفته شده محکوم کنید. همچنین دادگاه میتواند درمورد تمام جرائم تعزیری حکم نوجوان را به تعویق انداخته یا متوقف کند. محکومیتهای کیفری کودکان فاقد آثار کیفری میباشد.
سؤالات متداول
دادگاه رسیدگی به جرائم مواد مخدر اطفال چیست؟
دادگاه کیفری استان در رسیدگی به جرایمی که فرد مرتکب کودک باشد مرجع صالح شناخته شده است.
دادگاه اصفال از چه افرادی تشکیل میشود؟
قاضی مشاور و مشاورانی با تخصصهای علوم تربیتی، روانشناسی، جرمشناسی، مددکاران اجتماعی، دانشگاهیان و فرهنگیان