مهم ترین مرجع قضایی کشور چه نهادی است؟

مهم ترین مرجع قضایی کشور

هنگامی که در زندگی روزمره‌ مردم در خصوص موضوعی اختلاف پیش بیاید، مردم برای رسیدگی و حل اختلافشان باید به یکی از مراجع قضایی کشور مراجعه کنند. یکی از مهم ترین مرجع قضایی کشور دیوان عالی کشور است. از آنجایی که دیوان عالی روی اجرای صحیح قوانین در محاکمه‌ها نظارت مستقیم دارد، از حساس‌ترین مراجع قضایی کشور به حساب می‌آید. مراجع قضایی کشور با توجه به اختلاف پیش آمده بین مردم به چند دسته تقسیم می‌شوند: مراجع حقوقی(دادگاه‌های حقوقی)، مراجع قضایی کیفری ( دادگاه‌های کیفری) و مراجع اداری. هر یک از مراجع فوق، موظف به رسیدگی اختلاف خاصی در بین مردم هستند.

همانطور که می‌دانید مراجع قضایی با هدف رسیدگی به دعوا‌ها و اختلاف‌ها شکل گرفته‌اند؛ اما باید بدانید روند رسیدگی در این مراجع مستلزم آگاهی از حقوق کیفری است؛ از این روی قبل از مراجعه به هر یک از مراجع قضایی کشوری، با یک وکیل پایه یک دادگستری مشورت کنید. اگر شما از جمله افرادی هستید که به تازگی به اختلاف با شخصی برخورد کرده‌اید یا پرونده کیفری در دادگاه دارید، پیشنهاد ما به شما این است که تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

مهم ترین مرجع قضایی کشور

حل اختلاف در مهم ترین مرجع قضایی کشور چگونه است؟

دیوان عالی کشور با توجه به وظایف خود از جمله نظارت بر اجرای صحیح قوانین در محاکمه، حل اختلاف در صلاحیت و مشخص کردن مرجع صالح و همچنین موافقت با اعاده دادرسی از احکام کیفری و… مهم ترین مرجع قضایی کشور به شمار میرد. در قوانین پیاده شده در نظام جمهوری اسلامی امده است که در کنار دادگاه‌های بدوی و تجدید نظر، دیوان عالی کشور هم حضورداشته باشد؛ به صورتی که دیوان عالی صحت آرای دادگاه را مشخص می‌کند. طبق ماده ۴۲۶ قانون آیین دارسی ، در دادگاه‌های تجدید نظر علاوه بر دادگاه تجدید نظر استان، دیوان عالی کشور هم دارای صلاحیت است، از این روی اگر دیوان عالی کشور تحقیقات انجام شده‌ پرونده‌ای را ناقص بداند آن را دادگاه صادر‌کننده ارجاع می‌دهد و در مواردی که تشخیص بدهد دادگاه صالح نبوده، پرونده را به مرجع صلاحیت دار دیگری ارسال می‌کند.

علاوه بر موارد گفته دیوان عالی کشور، مرجع اصلی فرجام خواهی حقوقی و کیفری و اعاده دادرسی دعاوی کیفری نیز هست. برای اطلاع از روند دقیق‌ترین حل اختلافات در دیوان عالی کشور بهتر است از یک وکیل دیوان عالی کشور کمک گرفت.

چه پرونده‌هایی به دیوان عالی کشور ‌می‌روند؟

از آنجایی که دیوان عالی مهم ترین مرجع قضایی کشور است، هم به پرونده‌های حقوقی و هم به پرونده‌های مهم کیفری رسیدگی می‌کند؛ به طور کل پرونده‌های که دیوان عالی آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد جز پرونده‌های مهم و حساس هستند.

از جمله پرونده‌های حقوقی و کیفری که دیوان عالی کشور به آن‌ها رسیدگی می‌کند:

  • احکامی که راجع به اصل نکاح و فسخ آن، طلاق، حجر،وقف، حبس و ثلث
  • جرم‌هایی که مجازات‌شان اعدام، قطع عضو، حبس باشد
  • تعزیر درجه سه و بالا‌تر
  • آرای صادره درباره جرایم سیاسی و مطبوعاتی
  • جرم‌های که امنیت داخلی و خارجی کشور را به خطر بیاندازد
  • بی احترامی و توهین به رهبر
  • جرایم مربوط به انواع مواد‌های مخدر
  • جرایم مربوط به قاچاق اسلحه و مهمات
  • جرایم مربوط به تخریب و حملات مسلحانه به اموال عمومی با هدف مقابله با نظام
  • جرم‌های عمدی علیه بعد جسسمانی فردی که میزان دیه آن نصف دیه کامل یا بیشتر از آن باشد.

اهمیت حضور وکیل در مهم ترین مرجع قضایی کشور، به چه صورت است؟

اهمیت حضور وکیل در مهم ترین مرجع قضایی کشور، به چه صورت است؟

دیوان عالی کشور، در رأس و از مهم ترین مرجع قضایی کشور است. معمولاً پرونده‌های سنگین و فوق حساس به دیوان عالی ‌می‌روند؛ از این روی مردم عادی که از روند کیفری و حقوقی پرونده‌ها آگاهی و علم کافی ندارند، از عهده دفاع و سخن گفتن در دیوان عالی بر نخواهند آمد. مهم‌ترین دلیل برای حضور یک وکیل دیوان عالی کشور، تشخیص صلاحیت دیوان است. هنگامی که شما قصد داشته باشید به دیوان عالی کشور مراجعه کنید، وکیل پایه یک دادگستری که در این زمینه تخصص و تجربه کافی داشته باشد، با بررسی پرونده و مدارک موجود می‌تواند تشخیص بدهد که پرونده شما امکان رفتن به دیوان را دارد یا خیر.

علاوه بر موارد گفته شده، وکیل متخصص در حوزه دیوان عدالت با توجه به داشتن پرونده‌های متعدد در این زمینه و با دانستن آخرین تغییرات در قانون، توانایی بهترین دفاعیه را برای موکلش خواهد داشت.

سخن پایانی

در این مطب سعی کردیم جایگاه ویژه دیوان عالی کشور را برایتان توضیح دهیم. دیوان عالی نخستین فرجام‌دهنده در امور حقوق و کیفری است؛ همچنین به عنوان مرجع تجدید نظر هم می‌تواند عمل کند. دیوان عالی کشور تأثیر ویژه‌ای در حل و فصل پرونده‌های کیفری داردو این باعث شده که مهم ترین مرجع قضایی کشور شناخته شود. با توجه به تخصصی بودن پرونده‌ها و موضوعات مطرح در دیوان عالی، شایسته است قبل از هر اقدامی مشاوره‌های حقوقی را از یک وکیل دیوان عالی کشور بگیرید. وکیلان متخصص در این حوزه در خیلی از موارد می‌توانند بدون حضور موکل‌شان در دیوان عالی به دفاع از حق آن‌ها بپردازند و با استناد به قوانین موجود بسیاری از مشکلات موکل خود را حل کنند؛ از این رو به صلاحتان است در این مورد به وکیل پایه یک دادگستری مراجعه کنید.

سولات متداول

مهم‌ترین وظیفه دیوان عالی کشور چیست؟

  • نظارت بر اجرای قوانین در حکم‌های صادر شده
  • وحدت رویه قضایی
  • حل اختلاف در صلاحیت
  • و..

در دیوان عالی کشور برای رسیدگی به احکام چند نوع مرجع وجود دارد؟

دو نوع رسیدگی در دیوان عالی کشور اتفاق می‌افتد.

  • فرجام خواهی.
  • اعاده دادرسی.

مشاوره

تلفن تماس :
شبکه های اجتماعی :
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مشاوره
تلفن تماس :
شبکه های اجتماعی :
جدیدترین مقالات

مشاوره تخصصی حقوقی

در دعاوی حقوقی ، کیفری ، ملکی ، تجاری ، ایرانیان خارج کشور و خانواده