مجازات حمل هروئین چیست و چه حکمی دارد؟

مجازات حمل هروئین چیست و چه حکمی دارد؟

یکی از معضلات مهمی که امروزه کشور‌های زیادی را دچار اختلال کرده است، مواد مخدر و جرایم مرتبط با آن است. هروئین از جمله مواد مخدر‌های خطرناکی بوده که مصرفش طی چند دهه اخیر در بین جوانان و نوجوانان افزایش چشم‌گیری داشته است؛ از این رو در قوانین مجازات حمل هروئین جز مجازات‌های سخت و غیر قابل گذشت است. هروئین با پردازش شیمیایی و تقطیر مرفین ساخته شده و تأثیرات مخرب و جبران ناپذیری بر فرد مصرف‌کننده می‌گذارد.

هروئین خیلی بیشتر و قوی‌تر از تریاک عمل می‌کند، به عبارتی با تغییرات شیمیایی که در ساختار مولکولی مرفین به وجود می‌آورند تا هروئین تولید شود، باعث می‌شود این مواد مخدر سریع‌تر در چربی حل شده و با سرعت بیشتری به مغز برسد؛ به همین ترتیت هروئین تأثیرات فوق مضری برای افراد مصرف‌کننده داشته که می‌توان به: ضعف سیستم ایمنی، ابتلا به بیماری‌های عفونی خطرناک، بیماری‌های تنفسی و… اشاره کرد؛ با توجه به خطر‌ناک بودن هروئین نسبت به دیگر مواد مخدر‌ها، در قانون مجازات حمل هروئین اعدام اعلام شده است.

از آنجای که مجازات‌های مرتبط با هروئین به شدت زیاد و سنگین است، افرادی که به اشتباه دچار یکی از جرایم مواد مخدر شده‌اند، بهتر است در اسرع وقت به یک وکیل پایه یک دادگستری مراجعه کنند.

مجازات حمل هروئین در قانون جدید چگونه است؟

مجازات و جرایم تعیین شده برای جرم حمل هروئین در قانون جدید به این صورت است که:

  • تا یک گرم: پانصد تا یک میلیون ریال پرداخت جریمه نقدی، بیست تا پنجاه ضربه شلاق
  • یک تا دو گرم: یک میلیون تا شش میلیون ریال پرداخت جریمه نقدی، سی تا هفتاد ضربه شلاق
  • یک تا چهار گرم: پرداخت هشت میلیون ریال تا بیست میلیون ریال جریمه نقدی، یک تا پنج سال حبس، تا هفتاد ضربه شلاق
  • چهار تا پانزده گرم: پرداخت جریمه نقدی با صلاح دید قاضی، پنج تا هشت سال حبس، تا هفتاد ضربه شلاق
  • بیش از پانزده تا سی گرم: پرداخت جریمه تا سصت میلیون ریال، ده تا پانزده سال حبس، سی تا هفتاد چهار ضربه شلاق
  • بیش از سی گرم: اعدام، مصادره اموال

مجازات حمل هروئین در قانون جدید با توجه به شرایط موجود در هنگام ارتکاب جرم و مقدار آن با صلاح دید قاضی ممکن است تغییراتی در پی داشته باشد. با نگاهی دقیق به مجازات‌های فوق الذکر، جرم هروئین یکی از سنگین‌ترین اشتباهاتی بوده که تبعات زیادی برای مجرم به همراه دارد از این رو متهمان پرونده‌های مربوط به مواد مخدر در طول روند بررسی پرونده‌شان نیاز است مشاوره‌های حقوقی را از یک وکیل دادگستری تهران کیفری دریافت کنند.

مجازات همراه داشتن مواد مخدر هروئین در سال ۱۴۰۲

تغییرات جزئی در مجازات‌های تعیین شده در سال ۱۴۰۲ در مورد جرم مواد مخدر هروئین صورت گرفته است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کینم؛ اما قابل ذکر است میزان مجازات‌ها با مجازات‌های مشخص شده در چند سال اخیر، تفاوت قابل ملاحظه‌ای نداشته و همچنان مجازات‌های مشخص شده سنگین و غیر قابل گذشت هستند. برای اطلاع دقیق‌تر جریمه و مجازات حمل هروئین توصیه می‌کنیم با بهترین وکیل مواد مخدر ارتباط گرفته و ابهامات خود را بر طرف کنید.

طبق ماده هشت قانون مبارزه با مواد مخدر، بر حسب مقدار شامل جریمه:

  • یک تا پنج سانتی گرم: بیست تا پنجاه ضربه شلاق، طبق مجازات مشخص شده در سال۱۴۰۲ پرداخت پنجاه هزار تومان تا صد هزار تومان جریمه نقدی
  • بیش از پنج سانتی گرم تا یک گرم: سی تا هفتاد ضربه شلاق، از دویست هزار تومان پرداخت جریمه جرم هروئین در سال ۱۴۰۲ تا ششصد هزار تومان
  • از یک گرم تا چهار گرم: از هشصد هزار تومان تا دو میلیون تومان پرداخت جریمه، دو تا پنج سال حبس، سی تا هفتاد ضربه شلاق
  • چهار تا پنجاه گرم: پرداخت جزای نقدی از دو میلیون تومان تا چهار میلیون تومان، سی تا هفتاد چهار ضربه شلاق، دو تا پنج سال حبس
  • پانزده تا سی گرم: پرداخت جزای نقدی طبق مجازات تعیین شده در سال ۱۴۰۲ از چهار میلیون تومان تا شش میلیون تومان، ده تا پانزده سال حبس، سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق
  • بیشتر از سی گرم: مصادره کلیه اموال به نفع دولت، اعدام

جرم مواد مخدر هروئین چیست؟

هروئین زیر مجموعه مواد مخدر بوده و ده برابر قوی‌تر از تریاک عمل می‌کند. این مواد مخدر با توجه به اختلالات شدیدی که در مغز افراد به وجود می‌آورد به شدت اعیاد‌آور بوده و ضرر‌های زیادی برای شخص مصرف‌کننده و جامعه دارد.

طبق قوانین مبارزه با مواد مخدر، وارد کردن، حمل و نقل، جابه‌جایی، نگهداری، تولید و ساخت، صادر کردن، مخفی کردن، توزیع و ارسال به نقاط دیگر، خرید و فروش و… هروئین جرم محسوب می‌شود. مجازات حمل هروئین از جمله مجازات‌هایی بوده که در آن به شدت سخت‌گیری شده است و در مواقعی برای فرد متهم حکم اعدام نیز صادر می‌شود؛ البته برای صادر شدن حکم وجود شرایطی الزامی است. در مواقعی که مجرم سردسته باند خرید و فروش مواد مخدر، پشتیبانی مالیالی از باندی را کرده باشد، استفده از کودکان و نوجوانان در توزیع مواد مخدر، سابقه محکومیت بیشتر از ۱۵ سال یا اسلحه گرم همراه خود داشته باشد، حکم حمل هروئین، با صلاح دید قاضی اعدام خواهد بود.

قانون جدید مجازات حمل مواد مخدر

در قانون مجازات نگهداری انواع مواد مخدر صنعتی و غیر صنعتی که به تازگی توسط دولت به روز‌رسانی شده است، در ماده هشت آن چنین بیان کرده‌اند که هر شخصی که هروئین، کوکائین، مرفین؛ به طور کل یکی از مشتقات شیمیایی مرفین و کوکائین یا روانگردان‌های غیر دارویی؛ همچون: لیزژیک اسید دی اتیل آمید، متیلن دی اکسی مت آمفتامین،فلورنیترازپام، امفتامین، گاما هیدروکسی بوتیریک اسید و… که فهرست کامل آن‌ها در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده را، به کشور وارد کند یا اقدام به تولید، ساخت، حمل و نقل، توزیع، صادرات، خرید و فروش و حتی نگهداری و سعی بر مخفی کردن آن‌ها داشته باشد، مجرم شناخته شده و متناسب با میزان مواد برایش مجازات تعیین می‌شود.

مجازات حمل هروئین در قانون جدید با توجه به میزان مضر بودن هروئین، با سخت‌گیری شدید‌تری اعمال شده است به طوری در قانون جدید، واحد کمتر از گرم را جرم انگاری کرده‌اند؛ به نحوی که یه دهم گرم معادل یک سانتی گرم بیان شده است؛ به عبارتی اگر گرم را بر ده تقسیم کنیم، حاصل یک سانتی گرم می‌شود.

جرم هروئین در سال ۱۴۰۲ به چه صورت است؟

از آنجایی که مصرف مواد مخدر صنعتی در کشور به طور روز افزون در حال گسترش بوده و بیشتر بر روی جوانان و نوجوانان جامعه اثر‌گذار است، قانون جداگانه‌ای تحت عنوان مبارزه با مواد مخدر تدوین شده است. در ماده هشت این قانون به طور مفصل به جرم حمل هروئین و مجازات‌های در نظر گرفته شده برای آن پرداخته شده است. طبق آخرین تغییرات به وجود آمده در این قانون، مجازات‌های مشخص شده سخت‌گیرانه‌تر بود؛ علاوه بر آن با قرار دادن واحدی کوچک‌تر از گرم برای تعیین مجازات حمل هروئین، در دادگاه حکم‌ها صادر می‌شوند.

جرم نگهداری هروئین چیست؟

نگهداری و همراه داشتن مواد مخدر به دلایل مختلفی می‌تواند اتفاق بیافتد. در برخی مواد افراد برای مصرف شخصی‌شان این ماده را تهیه و نگداری می‌کنند؛ اما در دیگر موارد اشخاص برای توزیع و پخش مواد مخدرآن را نزد خود نگهداری می‌کنند.

با توجه به هدف نهایی افراد از نگهداری این ماده مخدر، مجازات حمل هروئین در قانون مشخص می‌شود. در قانون‌های جاری مبارزه با مواد مخدر دو مجازات مختلف برای حمل و نگهداری مواد مخدرهروئین تعبیه شده است؛ به این دلیل که گاهی فرد فقط حامل و نگهدارنده بوده و گاهی شخص صرفاً قصد تولید و توزیع آن را دارد.

بهترین وکیل کیفری کیست؟

تخفیف مجازات در قانون جدید مواد مخدر

مجازات حمل هروئین و به طور کل همه مجازات‌های تعیین شده برای انواع مواد مخدر؛ با توجه به تعزیری بودن این جرایم، حکم صادره به نظر قاضی بستگی دارد. برای جرایم تعزیری در شرع میزان و مقدار مشخصی تعیین نشده است؛ از این رو امکان اعمال تخفیفاتی از سوی قاضی برای حکم‌های صادره وجود دارد. در تبصره ماده سی و هشت قانون مجازات مواد مخدر بیان شده است که؛ چنانچه متهم اگر در هنگام دستگیری و بعد از بازداشت با نیروی انتظامی و دادگاه همکاری کرده و موجب کشف مجرمان دیگر و شبکه‌های مرتبط به مواد مخدر شود، قاضی پرونده می‌تواند در مجازات آن شخص تخفیفاتی را اعمال کند.

قابل ذکر است اعمال تخفیفات در مجازات نگهداری گل و دیگر جرایم نیز قابل اعمال است که این موضوع را در دیگر مقاله‌هایمان کاملاً شرح داده‌ایم.

حمل مواد مخدر با ماشین

برای جابه‌جایی مواد مخدر امروزه عموماً از خودرو‌ها استفاده می‌شود. مجازات حمل هروئین یا مواد مخدر با ماشین به دو فاکتور مهم وابسته است. اول این که نقل و انتقال مواد مخدر با اطلاع و رضایت کامل مالک خودرو صورت بگیرد.

دوم اینکه جابجایی مواد بدون اطلاع صاحب خودرو اتفاق بیاقتد.

طبق ماده سی و سه مبارزه با مواد مخدر، خودرویی که حامل مواد مخدر است، می‌بایست به نفع دولت ضبط شود، خودرو مصادره شده در اختیار ستاد مبارزه با مواد مخدر گذاشته می‌شود و روند خاصی را برای مزایده طی خواهد کرد؛ استثنای زمانی که امر جابه جای مواد بدون اطلاع و رضایت صاحب خودرو صورت بگیرد، در این صورت وسیله نقلیه به مالک برگردانده می‌شود.

دادگاه صالح رسیدگی به جرم حمل و نگهداری هروئین

دادگاه صالح رسیدگی به جرم حمل و نگهداری هروئین

دادگاه‌های انقلاب، طبق قانون سیصد و سه قانون دادرسی کیفری، اولین مرجع صالح برای رسیدگی به جرم و مجازات حمل هروئین و دیگر جرایم مرتبط با مواد مخدر است.

پرونده‌های مواد مخدر در دادگاه‌های محل وقوع حادثه نیزمی توانند مورد بررسی قرار بگیرند به شرطی که در حوزه قضایی شهرستان مورد نظر با دستور مستقیم رئیس قوه قضاییه دادگاه انقلاب تشکیل شود.

قابل ذکر است حکم حمل هروئین و دیگر مواد مخدر برای کودکان و نوجوانان زیر هجده سال وظیفه دادگاه کودکان است؛ مگر در مواقعی که جرم رخ داده توسط کودک به شدت سنگین و مجازات تعیین شده شدید باشد، پرونده در داداگاه کیفری استان بررسی می‌شود.

سخن پایانی

جرم پخش مواد و توزیع آن یکی از سنگین‌ترین جرم‌هایی بوده که مجازات‌های سختی را در پیش خواهد داشت. مجازات‌های مواد مخدر بر حسب مقدار مواد تعیین می‌شوند. اگر جرم مرتکب شده سنگین باشد مجازات مشخص شده حتی به اعدام هم می‌تواند منجر شود؛ اما با توجه به تعزیری بود جرم مواد مخدر قاضی پرونده با در نظر گرفتن عواملی همچون: میزان همکاری متهم با پلیس و دادگاه، عدم سوء پیشینه، کهولت سن، بیماری خاص و… می‌تواند در حکم صادره تخفیفاتی را اعمال کند. در این مطلب سعی کردیم توضیح کاملی پیرامون جرم و مجازات حمل هروئین در اختیار شما بگذاریم. شما با خواندن این مطب به جواب اکثر سؤالات خود پیرامون مواد مخدر هروئین خواهید رسید.

سؤالات متداول

یک گرم هروئین چند سانت است؟

یک گرم هروئین، یک دهم (۰.۱) سانت است.

جرم هروئین بیشتر است یا شیشه؟

با اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر هر دو ماده مخدر شیشه و هروئین در چارچوب ماده هشت قرار داده شدند و تفاوتی در میزان مجازات آن‌ها نیست.

جرم سه گرم هروئین چیست؟

هشت تا بیست میلیون ریال جریمه نقدی، دو تا پنج سال حبس، سی تا هفتاد ضربه شلاق

حکم حمل بیشتر از سی گرم هروئین چ چیز در نظر گرفته شده است؟

مصاده اموال، اعدام

مجازات صد کیلو شیشه به چه صورت است؟

اعدام، مصادره اموال، تأمین هزینه زندگی متعارف برای خانواده محکوم

مشاوره

تلفن تماس :
شبکه های اجتماعی :
3.5 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مشاوره
تلفن تماس :
شبکه های اجتماعی :
جدیدترین مقالات

مشاوره تخصصی حقوقی

در دعاوی حقوقی ، کیفری ، ملکی ، تجاری ، ایرانیان خارج کشور و خانواده