وکیل پایه یک دادگستری
Search

0919-2329787

تماس بگیرید

دعاوی حقوقی

وکیل و مشاوره حقوقی

در جامعه‌ای که بر اساس قانون‌های مدنی پایه‌ریزی شده است، افراد باید به هنگام ایجاد مسائل و مشکلات حقوقی به قانون‌های مدنی و ماده‌های آن مسلط باشند. اما این امر طبیعتا ممکن نخواهد بود که همه افراد عادی به ماده‌های قانونی تسلط داشته باشند. به همین دلیل نیاز به حضور یک وکیل و مشاوره حقوقی به شدت احساس خواهد شد. اینکه یک وکیل چه وظایفی دارد و چه کارهایی را باید انجام دهد، در جامعه وکلا کاملا مشخص و مبرهن است. در این مطلب ما سعی داریم شما را با وظایف و تخصص‌های یک وکیل دادگستری آشنا کنیم. همچنین اگر در شهر مشهد ساکن هستید، مؤسسۀ حقوقی دادورزان صلح و سازش با دارا بودن وکلای بسیار مجرب در کلیه حوزه‌های حقوقی، می‌تواند با ارائه بهترین وکیل حقوقی تمام مسائل حقوقی شما را حل نموده و در صورت بروز پیشامدهای حقوقی، دیگر نگران عدم آشنایی با ماده و تبصره‌های قانون نباشید.

وکیل دعاوی حقوقی کیست؟

وکیل حقوقی کیست؟

وکیل و مشاوره حقوقی در واقع شخصی است که از طرف موکل اجازه تام داشته تا در مورد کلیه مسائل حقوقی در مراجع غیرقضایی و قضایی از حق او دفاع کند. از نظر لغوی، وکیل به معنی نماینده است. بدین معنی که از طرف فرد دیگری اختیار امور مسائل حقوقی او را پیدا کرده و موکل نیز این اختیارات را در یک قرارداد وکالت به او واگذار می‌کند. قرارداد وکالت بین موکل و وکیل تنظیم شده و طرفین باید حدود اختیارات را در آن به طور روشن و واضح مشخص کنند. این قرارداد باید در دفترخانه‌های اسناد رسمی تنظیم شده و به امضا طرفین برسد. موکل در این قرارداد، باید مدت معینی را برای انجام اختیارات مشخص نماید.

لازم به ذکر است که یک دعاوی حقوقی می‌تواند در تمام مسائل حقوقی به افراد مشاوره دهد. چنین وکیلی در دادگاه خانواده، دادگاه حقوقی و شورای حل اختلاف، در زمینه‌های مدنی که با قوانین حقوقی مانند قانون آیین دادرسی مدنی، قانون مدنی، قانون تجارت، قانون امور حسبی و قانون حمایت خانواده در ارتباط هستند، وارد خواهد شد. وکلای حقوقی در حوزه‌های نام برده ورود داشته و مشکلات افراد را رفع می‌کنند. یک وکیل خوب می‌تواند تمامی مسائل مرتبط با حقوق قانونی شما را به خوبی حل و فصل کند. لذا داشتن یک وکیل حرفه ای می‌تواند شما را در تسریع رسیدگی به درخواست‌هایتان یاری دهد.

استخدام وکیل برای پرونده های حقوقی بسیار مهم و حساس می باشد که در انتخاب وکیل باید دقت زیادی داشته باشیم زیرا مهارت ها و توانایی های وکیل می تواند در سرنوشت پرونده ی شما بسیار موثر باشد به همین دلیل استخدام و انتخاب وکیلی که بتوانید با خاطری آسوده از نتیجه و توانایی وی پرونده ی خودتان را به او بسپارید بسیار مهم می باشد از این رو شما م توانید از موسسات حقوقی معتبر و خوشنام که سابقه ی خوب و درخشانی دارند کمک بگیرید زیرا ان ها بهترین و حاذق ترین وکیل ها را در حوزه های مختلف حقوقی استخدام کرده اند تا به شما در حل مسائل حقوقی تان کمک کنند.

درخواست مشاوره آنلاین وکالت

تعهدات وکیل نسبت به موکل

یک وکیل و مشاوره حقوقی نسبت به موکل خود تعهداتی دارد که بنا به قرارداد وکالت باید بدان وفادار باشد. در واقع تعهدات وکلا به این موضوع بستگی دارد که موکل تا چه حدی به او اختیارات داده باشد. به عنوان مثال، فردی، وکیل شده است که تنها امورات شهرداری فرد دیگری را انجام دهد و وکیل دیگری تنها امور دادگاه موکل را انجام می‌دهد. تمام این‌ها بستگی به اختیاراتی دارد که در همان ابتدا در قرارداد وکالت تعیین شده است. اگر بخواهیم تعهدات وکیل حقوقی را از منظر قانون مدنی بگوییم، موارد زیر را شامل خواهد شد:

  • بر طبق ماده 666، اگر خسارتی بر موکل وارد شده که مقصر وکیل باشد، باید جبران مافات کرده و وکیل مسئول آن خواهد بود.
  • ماده 667، وکیل بایستی در اقدامات و همچنین تصرفات خود جوانب مصحلت موکل را در نظر بگیرد و از آنچه که به او اختیار داده شده است، تجاوز نکند.
  • اگر دو نفر به صورت اجتماع، وکیل شده باشند، با فوت یک نفر، وکالت فرد دوم هم باطل خواهد شد.
  • اگر وکیل در انجام اموری که به او واگذار شده است، به اندازه کافی دانایی نداشته باشد و آن را به شخص دیگری واگذار کند، هر کدام از این وکلا، نسبت به خساراتی که به موکل وارد خواهد شد، مسئول هستند.

وکیل حقوقی با تنظیم وکالت نامه ی رسمی با موکل خود دارای وظایف و تکالیفی نسبت به موکل خود می شود که باید به بهترین شکل بر ان ها جامه ی عمل بپوشاند. وظایف وکلا متفاوت می باشد که این وظایف طبق وکالت نامه ی تنظیم شده تعیین می شود. موکل باید حدود اختیارات و وظایف وکیل را در بندهای وکالت نامه مشخص و ذکر کند و وکیل باید به انان عمل کند. از جمله وظایف کلی وکلا شامل: تنظیم شکوائیه، تنظیم دفاعیه، طرح دعوی، دادن مشاوره ی حقوقی به موکل می باشد.

تعهدات موکل در برابر وکیل حقوقی خود

موکل باید تمام تعهداتی را که وکیل در حدود قرارداد وکالت خود کرده است را انجام دهد. حدود وظایف و اختیارات وکیل طبق قانون و عقد وکالتی که منعقد شده است معین می شود. علاوه بر این موکل باید با وکیل خود صادق و رو راست باشد و تمام جزئیات پرونده را بدون هیچ رودربایستی با وکیل خود در میان بگذارد تا وکیل بتواند با اگاهی کامل نسبت به جزئیات پرونده اقدام کند. موکل باید اعتماد و اطمینان لازم را به وکیل خود داشته باشد. موکل تمام مخارجی را که وکیل برای انجام وکالت پرداخت کرده است و همچنین اجرت وکیل را باید بدهد مگر اینکه در قرار داد وکالت طور دیگری توافق شده باشد.

انواع دعاوی حقوقی

انواع وکیل حقوقی در نحوه ی انتخاب

برای انتخاب وکیل ، شرایطی وجود دارد و با انتخاب هر کدام وکیل انتخابی عنوانی دارد. برخی از وکلا عباراند از:

  • وکیل انتخابی
  • وکیل تسخیری
  • وکیل معاضدتی
  • وکیل اتفاقی
  • وکیل قراردادی
  • وکیل سازمانی
  • وکیل قوه قضاییه
  • وکیل کاراموز
  • وکیل حمایتی

و غیره که در اینجا به توضیح مختصری از ان ها خواهیم پرداخت.

وکیل حقوقی انتخابی

وکیل انتخابی یکی از رایج ترین نوع وکیل است که فردی وکیل خود را شخصا انتخاب می کند و با تنظیم قرارداد وکالت او را برای دفاع از حقوق خود در مراجع قضایی ، انتخاب می کند. وکیل انتخابی با تنظیم وکالت نامه ی رسمی با موکل خود ، وظایف و اختیاراتی را برعهده دارد که باید به انان عمل نماید.

وکیل حقوقی تسخیری

در دعاوی و پرونده هایی حکم های سنگین اهعم از امکان سلب حیات ، قطع عضو و یا دیگر مجازات های سنگین است اگر متهم به علت مشکلات مالی و یا هر دلیل دیگری از انتخاب وکیل امتناع کند ، دادگاه از میان وکلای دادگستری، وکیلی را به صورت رایگان در اختیار وی قرار می‌دهد، حق الوکاله ی وکلای تسخیری از خزانه ی قوه قضاییه و دادگستری پرداخت می شود. وکیل تسخیری نیز مانند دیگر وکلا دارای مهارت ها و توانایی هایی می باشد و تنها تفاوت ان ها با دیگر وکلا نحوه ی پرداخت حق الوکاله می باشد پس می توانید از تلاش و مهارت های وی برای انجام پرونده ی خود به نحو احسن اطمینان خاطر داشته باشید.

وکیل حقوقی معاضدتی

در مقابل قانون تمامی افراد یکسان هستند به همین دلیل از حقوق قانونی یکسانی نیز برخوردار هستند ، از این رو بطبق قانون اگر فردی امکان مالی استخدام وکیل را نداشته باشد و یا به هر دلیلی توانایی انتخاب وکیل برای کارهای حقوقی خود را نداشته باشد ، براساس صلاح دادگاه و تشخیص کمیسیون کانون وکلا، می‌تواند به صورت رایگان از وکلای معاضدتی برای دفاع از حقوق خود در دادگاه دفاع استفاده کند، که البته باید درخواست وکیل معاضدتی را تا پایان جلسه ی اول دادگاه به قاضی ارائه دهد.

وکیل حقوقی سازمانی

وکیل سازمانی وکیلی می باشد که دارای پروانه ی وکالت و دفتر وکالت است و طبق وکالت نامه ی رسمی وکالت سازمان های دولتی را برعهده گرفته است. لازم به ذکر است که میان وکیل سازمانی با نماینده ی قانونی تفاوت هایی وجود دارد و نباید ان ها را یکسان در نظر گرفت. وظایف وکیل سازمانی طبق وکالت نامه ی عقد شده بین سازمان و وکیل مربوطه مشخص می شود. برطبق قانون حمایت قضایی از کارمندان مانند نیروهای مسلح و دیگر سازمان‌های دولتی،  اگر فردی در کار‌های خدمتی خود دچار مشکلات حقوقی و قضایی شود، سازمان مربوطه موظف است از وکیل سازمانی برای دفاع از کارمندان خود استفاده نماید.

وکیل حقوقی کارآموز

برخی از وکلا بعد از دوران تحصیل خود در ازمون دادگستری شرکت می کنند و پس از دریافت نمره ی قبولی ، به مدت دو سال دوره ی کاراموزی می گذرانند تا پس از ان مدرک پایه یک دادگستری را دریافت کنند. در این مدتکوکیل کاراموز با پرونده های حقوقی مختلف و زیادی سر و کار دارد که باعث تجربه ی وی می شوند. اگر به دنبال وکیل خوب و در عین حال با حق الوکاله ی کم می باشید می توانید از وکلای حقوقی کارآموز کمک بگیرید. کاراموزان پایه یک دادگستری مهارت و توانایی حل پرونده های حقوقی را دارند که می توانید از دانش ان ها بهره مند شوید.

وکیل حقوقی قوه قضاییه

وکیل حقوقی قوه قضائیه وکیلی می باشد که مدرک پروانه ی وکالت خود را از قوه ی قضاییه می گیرد و برای گرفتن ان مراحلی از جمله شرکت در ازمون وکالت قوه قضاییه، گذراندن دوره ی دو ساله ی کاراموزی ، شرکت در ازمون کارآموزی و در نتیجه کسب پروانه ی وکالت از سوی این نهاد می شود. وکیل حقوقی قوه قضاییه با وکیل حقوقی دادگستری تفاوت دارد و تنها تفاوت ان ها در مرجع صادر کننده پروانه ی وکالت و مراحل دریافت پروانه‌ ی وکالت خود است و در عمل و بر عهده گرفتن پرونده ها و اجرای کارهای حقوقی هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.

وکیل حقوقی اتفاقی

وکلای انتفاقی نیز نوعی دیگر از وکلا هستند که البته هنوز مشغول وکالت نشده اند. به طوری که اگر فردی در رشته حقوق تحصیل کرده باشد، اما هنوز شغل وی وکالت نباشد، می‌تواند به پرونده خویشاوندان خود در سازمان‌های قضایی رسیدگی کند، الباه فقط پرون ه های خویشاوندان و طبق شرایط و مقررات مصوبه در این زمینه باید انجام شود.

درخواست مشاوره وکیل

وظایف وکیل حقوقی در دیوان عدالت چیست؟

اولین وظیفه‌ی هر وکیلی، این است که مشاوره ی مفید و کاملی را در اختیار موکل خود قرار دهد و پس از ان از حقوق موکل خود به صورت تمام و کمال دفاع کند و به  او برای  رسیدن به نتیجه مطلوب، یاری دهد. از دیگر وظایف یک وکیل دیوان عدالت اداری می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • پیگیری شکایات و ثبت درخواست ابطال مصوبات در هیات عمومی دیوان عدالت اداری
  • ثبت دادخواست اعاده دادرسی
  • ثبت درخواست دستور موقت و پیگیری شکایت مربوطه
  • ثبت درخواست اعمال ماده ۷۹
  • مشاوره حقوقی و قبول وکالت مربوط به دیوان عدالت اداری

انواع تخصص وکیل حقوقی

متاسفانه با وجود پیچیدگی ها و گستردگی های موجود در قانون و مسائل حقوقی هنوز به صورت قانونی فعالیت وکلا تخصصی نشده است اما این موضوع مطرح شده است که باید مانند پزشکان وکالت وکلا نیز تخصصی شود البته با وجود اینکه فعالیت تخصصی و مدرک تخصصی وجود ندارد ، وکلا فعالیت های خود را انحصاری در یک زمینه انجام می دهند تا در ان حوزه به تخصص و مهارت لازم برسند.

از جمله تخصص های وکلا می توان به : وکیل ملکی، وکیل خانواده ، وکیل امور ثبتی ، وکیل طلاق ، وکیل قراردادها و…. اشاره کرد.

نکات مهم در انتخاب وکیل و مشاوره حقوقی

اگر یک شخص حقیقی هستید و به دنبال یک وکیل حقوقی برای انجام امور خود می‌گردید، برای اینکه بهترین وکیل حقوقی را انتخاب کنید، باید نکات مهمی را در نظر بگیرید که ما آن‌ها را در این بخش برای شما آورده‌ایم:

  • ساختار فعالیت را کاملا روشن کند و میزان حق‌الزحمه را بر اساس موضوع پرونده مشخص کند.
  • برای کسب وکار خود از یک وکیل حقوقی متخصص استفاده کنید.
  • از عناوینی که باعث فریب موکل می‌شود، خودداری نماید.
  • یک وکیل نمی‌تواند در همه تخصص‌ها فعال باشد.

کارهای حقوقی از مهم ترین و حساس ترین مسائل هر فرد می باشند که برای انجام ان ها باید از یک فرد اگاه و متخصص در حوزه ی مربوطه ، مشورت لازم را دریافت کنید. مشاوره ی حقوقی می تواند برای حل مسئله ی حقوقی شما بسیار کارآمد و مفید باشد. شما می توانید مشاوره ی حقوقی را از وکلیل ها و یا کارشناسان حقوقی دریافت کنید برای این امر شما می توانید به موسسات حقوقی مراجعه و یا با تماس با ان ها ،  مشاوره ی حقوقی لازم را از وکلا یا مشاوران حرفه ای دریافت کنید.

سخن آخر

در این مطلب با وکیل و مشاوره حقوقی، تعهدات آن نسبت به موکل و همچنین انواع وکیل حقوقی آشنا شدید. وکیل در واقع فردی است که به عنوان نماینده در خصوص امور حقوقی موکل وارد شده و در دادگاه از فرد دفاع می‌کند. اگر می‌خواهید در مسائل حقوقی تمام جوانب را رعایت فرمایید، بایستی یک برای خود انتخاب کنید تا به طور حرفه‌ای و تخصصی، به حل مسائل حقوقی شما بپردازد. گروه وکلای دادورزان صلح و سازش با دارا بودن وکلای مجرب در همه زمینه‌های حقوقی، می‌تواند شما را یاری دهد و راه‌گشای مشکلات حقوقی شما باشد. جهت آشنایی بیشتر  از طریق اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.

درخواست مشاوره آنلاین وکالت

گروه وکلای حقوقی دادورزان صلح و سازش

کارشناسان گروه وکلای حقوقی دادورزان صلح و سازش همه روزه آماده پاسخگویی به شما عزیزان می باشند. آنچه که در گروه دادورزان صلح و سازش اهمیت دارد، رضایت شما عزیزان است. این تیم دارای مجرب‌ترین وکلای پایه یک دادگستری و بهترین مشاوره حقوقی است. کافیست اینجا را کلیک کنید. همچنین جهت ارتباطی آسان با مشاوره حقوقی و آشنایی بیشتر از طریق اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.

 

وکیل در کرد کوی

کارشناسان گروه دادورزان آماده پاسخ گویی به شما هستند

0919-2329787
جهت مشاوره تخصصی تماس بگیرید...
0919-2329787

آخرین مقالات سایت

پیمایش به بالا