آیا تا به حال به تأسیس شرکت با مسئولیت محدود فکر کرده اید؟ در این مقاله ما به شما کمک میکنیم تا از تأسیس شرکت با مسئولیت محدود، مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت، تفاوت شرکتهای مسئولیت محدود با شرکتهای سهامی، قوانین انتخاب نام شرکت، مزایای تأسیس شرکت در تهران و حکم مالیات شرکت مسئولیت محدود اطلاعاتی را کسب کنید. به شرکتی که با مسئولیتهای محدود بین دو یا چند نفر برای انجام امور تجارتی تشکیل شود، شرکت با مسئولیت محدود گفته میشود.
تأسیس شرکت با مسئولیت محدود
طبق قانون ماده ۹۴ قانون تجارت ایران، شرکاء بدون اینکه سهامها بین نفرات شرکت تقسیم شده باشند، مسئول قروض و تعهدات شرکت هستند، که این قروض و تعهدات به اندازه سرمایه خود شرکت هستند. اولین قدم در شرکتهایی با این صفات این است که شرکاء بدون اصرار و با اراده خودشان قرارداد برای هماری با شرکت را امضاء کنند. هنگام ثبت شرکت باید محدوده کاری شرکت در شرکتنامه قید شود.
حداقل سرمایه برای تأسیس شرکت با مسئولیت محدود، یک میلیون ریال میباشد. مدیران شرکت مسئولیت محدود کلیه اختیارات لازم را برای اداره شرکت دارند، مگر اینکه در اساسنامه عنوانی غیر از این موضوع ذکر شده باشد. شرکت باید در اداره ثبت شرکتها نیز ثبت شود.
هر شرکت باید یک اداره حقوقی کسب و کار داشته باشد، بنابراین داشتن مشاوره حقوقی(وکیل تجاری) از واجبات یک شرکت است، به همین ترتیب شما برای رسیدگی به فعالیتهای اقتصادی و فعالیتهای تجاری شرکت، باید به وکیل شرکت ها (وکیل تجاری) مراجعه کنید تا از وقوع حوادث احتمالی در خصوص قضایای تجاری شرکت جلوگیری کنید.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت
برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود به مدارکی نیاز دارید، که این مدارک عبارتند از:
– همراه داشتن کپی اصل شناسنامه و کارت ملّی برای تمامی اعضاء الزامی میباشد.
– داشتن شماره تلفن همراه شرکاء که به نام خود شخص باشد.
– داشتن یک آدرس دقیق و کد پستی جهت ثبت محل شرکت مسئولیت محدود در مراجع ثبت شرکت از واجبات است.
– دو جلد اساسنامه و قرارداد شرکت که امضاء تمامی شرکاء در آن ثبت شده باشد.
– معرفی نامه نمایندگان، در صورتی که سهامداران از بین اشخاص حقوقی باشند.
– دو برگ تقاضا نامه شرکت با مسئولیت محدود که امضاء تمامی شرکاء در آن ثبت شده باشد.
– دو جلد شرکت نامه و تکمیل آن توسط کلیه سهامداران. شرکت نامه در شرکت با مسئولیت محدود رکن اساسی آن است، به طوری که عدم تنظیم آن سبب باطل شدن شرکت میشود.
اگر حتی یکی از این مدارک ناقص باشند و یا امضاء یکی از شرکاء در مدارک نباشد، ثبت شرکت به مشکل بر میخورد.
تفاوت شرکتهای مسئولیت محدود با شرکتهای سهامی
شرکت با مسئولیت محدود را میتوان با حداقل دو شریک تأسیس کرد، درصورتی که شرکتهای سهامی باید با حداقل سه سهامدار کار خود را شروع کنند. شرکت مسئولیت محدود را میتوان توسط یک یا چند نفر موظف یا غیر موظف که حتی ممکن است از شریکهای شرکت نیز نباشد، اداره کرد و میتوان برای مدت معلوم یا نامعلوم مدیرانی برای مدیریت شرکت انتخاب کرد، ولی شرکتهای سهامی اینگونه نیستند.
مدیران باید حداقل سه الی پنج نفر باشند و بیشتر از این تعداد امکان پذیر نیست. مدیران شرکتهای سهامی نیز حداکثر برای ۲ سال انتخاب میشوند ولی مدیریت در شرکت با مسئولیت محدود، محدودیت زمانی معینی ندارد. در شرکتهای سهامی، با پرداخت ۳۵ درصد سرمایه نقدی و تعهد به پرداخت بقیه آن میتوان اقدام به تأسیس شرکت کرد. اما در شرکت با مسئولیت محدود، کل سرمایه نقدی باید در ابتدا کار پرداخت شود تا امکان تأسیس شرکت وجود داشته باشد و چیزی به نام تعهد رداخت در روزهای آینده معنی ندارد.
قوانین انتخاب نام شرکت با مسئولیت محدود
در انتخاب نام شرکت مسئولیت محدود باید به این نکته توجه داشته باشیم که از نام شرکاء استفاده نشود. در اسم شرکت باید عبارت “با مسئولیت محدود” استفاده شود، در غیر این صورت شرکت در مقابل اشخاص ثالث جزو شرکت تضامنی محسوب شده و تابع مقررات آن خواهد بود. اگر عبارت “با مسئولیت محدود” در نام شرکت ذکر نشود، طلبکاران میتوانند برای دریافت طلبشان، به اموال شرکاء ضامن شرکت مراجعه کنند.
نام شرکت باید به طور کامل فارسی باشد و از هیچگونه حروف لاتین در آن استفاده نشده باشد. اعداد نیز در نام شرکت با مسئولیت محدود نباید مورد استفاده قرار بگیرد. ولی اگر بخواهید از اعدلد استفاده کنید، میتوانید برای مثال بجای استفاده از ۴۰، از حرف چهل استفاده کنید تا به مشکل برنخورید. امکان ذکر عنوان هایی مانند ایثارگران، جانباز و … نیز در انتخاب نام شرکت ممنوع است.
مزایای تأسیس شرکت در تهران
تأسیس شرکت با مسئولیت محدود در تهران مزایای بسیار زیادی را به همراه خود دارد. برای مثال تمامی افراد فعال در شرکت شما دارای حقوق قانونی هستند و در صورت پیش آمدن هرگونه مشکل، قانون از آنها حمایت میکند. شما میتوانید از تخصص این افراد در زمینه پیشرفت شرکت خود استفاده کنید.
با تأسیس شرکت خود در تهران تمامی اطلاعات و فرآیندهای شما به صورت واضح وجود خواهند داشت. یکی دیگر از مزایای که با تأسیس شرکتتان در تهران به دست میآورید این است که، امتیازات و وامهای خیلی خوبی به شما تعلق میگیرد. اعتبار شرکت شما نیز بالاتر میرود و تبادل و انجام کار با سایر کشورها برای شما آسانتر میشود.
حکم مالیات شرکت های مسئولیت محدود
در این شرکتها یکی از مهمترین موارد، مسئله پرداخت مالیات است. مالیات باتوجه به عملکرد شرکت شما، هر ۱۲ ماه یکبار اعمال میشود. مالیات شرکت با مسئولیت محدود طبق ماده ۱۰۵ قانون مالیاتهای مستفیم محاسبه میشود. براساس این قانون برای محاسبه مالیان این شرکتها باید ضرر و زیانها را از مجموع کل دخل شرکت کسر کرده و همچنین معافیت شرکتها را برای آن در نظر گرفت، سپس میزان مالیات به نرخ ۲۵% محاسبه میشود.
اگر شرکت ثبت بشود ولی هیچ کاری با آن صورت نگیرد، مالیات به شرکت تعلق نمیگیرد. اما در این صورت باید عدم فعالیت خود را به دفاتر مالیاتی اعلام کنید، در غیر این صورت جریمه میشوید.
نتیجه گیری
همانطور که خواندید تأسیس شرکت با مسئولیت محدود مزایای بسیار زیادی دارد، که به شما برای پیشرفت در حیطه کاریتان کمک زیادی میکند. با آگاهی کامل از چگونگی ثبت شرکت و مزایای آن میتوانید به راحتی شرکت خود را تأسیس کنید.
اگر مدارک شما کامل باشد و نقضی در آنها وجود نداشته باشد، میتوانید شرکت خود را به راحتی ثبت کنید. حال با توجه به مطالبی که در دسترس شما قرار داریم، به نظر شما تأسیس شرکت با مسئولیت محدود بهتر از تأسیس شرکتهای سهامی است یا خیر؟ آیا تا به حال تجربه تأسیس شرکت با مسئولیت محدود را داشتهاید؟ پاسخها و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
اگر مدتی که برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود تعیین کرده ایم به اتمام برسد، چه اتفاقی میافتد؟
این امر باعث انحلال شرکت میشود.
اگر شرکت را در شهری جز تهران تأسیس کنیم چه اتفاقی میافتد؟
هیچ اتفاق خاصی برای شما نمیافتد. همانطور که در مقاله به آن اشاره شد، با تأسیس شرکت با مسئولیت محدود در تهران میتوانید از مزایای بیشتری برخوردار شوید.
آیا میتوان شرکت با مسئولیت محدود را به شرکت سهامی تغییر داد؟
باید بدانید که پاسخ این سوال شما در صورتی بله است که تمامی شرکاء با این موضوع موافق باشند و هیچ مخالفتی در تغییر شرکت نباشد.
دیگر مقالات مرتبط
آشنایی با شرکت تضامنی
آشنایی با شرکت سهامی خاص